Facebook Pixel Αλλαγή πλάνου, μένει μόνο λόγω Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-27 16:15:00

Αλλαγή πλάνου, μένει λόγω Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Ξεχνάει το 1.2 εκατ.

του Παναγιώτη Νικολάου

Τον ζήτησε ο κόουτς, αλλά θα μειωθούν οι αποδοχές του. Αυτός είναι ο όρος της διοίκησης για να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο Λιμάνι...

Η γκέλα με τον Άρη μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, αλλά δεν σβήνει την εξαιρετική δουλειά τουτ Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Στον Βάσκο τεχνικό άλλωστε χρωστούν οι Ερυθρόλευκοι την αγωνιστική τους βελτίωση, το γεγονός ότι παραμένουν στη μάχη του τίτλου, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. 

Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να ανεβάσει συνολικά την ομάδα, αξιοποιώντας σχεδόν όλους τους παίκτες του ρόστερ, ακόμα και αν χρειάστηκε να «αναγεννήσει» ορισμένους. Τρανταχτό παράδειγμα ο Βιθέντε Ιμπόρα, που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο συμπατριώτης του, για να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα το τελευταίο διάστημα. 

Οι θετικές εμφανίσεις του Ισπανού μέσου έχουν ανοίξει κουβέντα μέχρι για την πιθανότητα παραμονής του στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν, ενδεχόμενο που φάνταζε από δύσκολο έως απίθανο πριν λίγο καιρό.  

Η αλήθεια είναι ότι η προοπτική παραμονής του έμπειρου άσου εξακολουθεί να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με βάση την παρούσα κατάσταση. Ο Ιμπόρα έχει συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, είναι 36 ετών και αμείβεται με περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ειδικά από τη στιγμή που δεν λογίζεται καν ως βασικός, ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να τον διατηρήσει στο ρόστερ, αφού με αυτά τα χρήματα μπορεί να βρει νεότερο αντικαταστάτη, με σαφώς μεγαλύτερες προοπτικές (υύπου Έσε). 

Ωστόσο, υπάρχει ένα… παραθυράκι για ανανέωση του Ιμπόρα, εφόσον ο παίκτης δεχθεί να μειώσει τις οικονομικές του απολαβές. Για την ακρίβεια, θα πρέπει η ετήσια αμοιβή του να πέσει περίπου στα μισά σε σχέση με την τωρινή και τότε θα μπορεί να ανοίξει κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας τους.  

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση ούτε από τον Ολυμπιακό για το αν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση ανανέωσης ούτε από τον Ιμπόρα για το αν προτίθεται να ρίξει το κασέ του σε τέτοιο βαθμό. Ο Μεντιλίμπαρ δεδομένα έχει σε εκτίμηση τον παίκτη και θα τον ήθελε στο ρόστερ, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική του υπόδειξη εφόσον παρουσιαστεί η προοπτική απόκτησης ποδοσφαιριστή με καλύτερο συνολικό «πακέτο» από αυτό του Ιμπόρα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφενός όλοι στον Ολυμπιακό δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον επαγγελματισμό του Ισπανού παίκτη, ενώ αφετέρου ο ίδιος παρουσιάζεται ικανοποιημένος από τον ρόλο του στην ομάδα, την οποία βοηθά με όποιον τρόπο του ζητηθεί (σ.σ. φέτος έχει παίξει και στόπερ εκτός από αμυντικός χαφ) δίχως να δημιουργεί «φασαρίες» για τον χρόνο συμμετοχής του.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δάκρυσε ο Ποντένσε - Απόφαση Ολυμπιακού για την τεράστια ρήτρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags