Facebook Pixel «Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο»
| 2014-06-28 22:54:00

«Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο»

«Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο»

Για όσα έκανε και όσα (περισσότερα) δεν έκανε η διοίκηση του Δημήτρη Λαζόπουλου στην ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ, μίλησε ο διεθνής γκολκίπερ της Ένωσης, Δημήτρης Καφφάτος.

Ο Καφφάτος παραχώρησε δηλώσεις στο aek-live.gr, όπου αποκάλυψε τα πάντα για το τί συνέβη σε ένα απ'τα πιο επιτυχημένα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Εξήγησε δε την απόφασή του να αποσυρθεί απ'την ενεργό δράση.

Για όσα έχουν συμβεί στην ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι

«Με τον Γιάννη τον Αρβανίτη,τον Γιώργο τον Παπαδόπουλο,τον Φάνη τον Τσαούση και τον Χριστόφορο τον Μπακαούκα στήσαμε μια ομάδα για να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ, χωρίς να περιμένουμε η αλήθεια η ομάδα να αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο της ΑΕΚ. Στα δύσκολα χρόνια της ομάδας του ποδοσφαίρου και μάλιστα στην πιο δύσκολη στιγμή της πέρσι ,αυτή η ομάδα των πέντε ανθρώπων παλέψαμε και καταφέραμε να πετύχει η ΑΕΚ το νταμπλ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αντιμετωπίζαμε οικονομικό πρόβλημα και όπως θυμάστε για 1 ½ μήνα απείχαμε από τις προπονήσεις, ως μέσο πίεσης, κάτι όμως που μας «έδεσε» τελικά ακόμη περισσότερο και γι΄αυτό, όπως έχω ξαναπεί, η περσινή ομάδα ήταν πιο «ομάδα» από κάθε άλλη περίοδο.

 

Κάπου εκεί,στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και ενώ είμασταν ήδη Κυπελλούχοι, εμφανίστηκε ο κ.Λαζόπουλος, δήλωσε αυτό που θέλαμε και εμείς να ακούσουμε, πως θα στηρίξει την ομάδα και την προσπάθεια που κάναμε τόσα χρόνια, και όπως είναι φυσικό μας τόνωσε ψυχολογικά. Και η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική παράμετρος για έναν επαγγελματία αθλητή, αν όχι η πιο σημαντική, παρόλο που με θεωρώ ερασιτέχνη αθλητή, μια και η ανταμοιβή μου όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν οικονομική, αλλά κυρίως η αγάπη και η αναγνώριση του κόσμου. Τον Ιούλιο ξεκίνησαν οι μεταγραφές, με παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό σε δυνατά πρωταθλήματα, ο Ράκσεβιτς, ο Σανίκης, ο Καρυπίδης , γεγονός που οπωσδήποτε θα είχε δυσκολία στην διαχείριση και για τους παίκτες που υπήρχαν ήδη στην ομάδα και για αυτούς που θα έρχονταν, φαινόταν όμως πως η ομάδα άλλαζε ύφος και χαρακτήρα. Από το σημείο που «αιμορραγούσαμε»οικονομικά, τώρα γινόντουσαν κινήσεις όπως η «χλιδάτη»παρουσίαση της ομάδας, που μπορεί να μην ήταν πολύ «ΑΕΚ»σαν εικόνα, ήταν φυσικό όμως να μας εντυπωσιάσουν. Από εκεί και πέρα όμως «χάθηκε η μπάλα».Έπρεπε να τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι. Δεν γίνεται να διατεινόμαστε πως σε ένα ή δύο χρόνια θα πάρουμε το CL, όταν η Κιέλο που έχει κατακτήσει CL έχει 10-15 εκατ.ευρώ μπάτζετ. Είναι βέβαια πιθανό τον Λαζόπουλο να τον παραπλάνησαν «αυλικοί». Είδε μια ομάδα που χρειαζόταν βοήθεια, μπήκε να βοηθήσει, πραγματικά όμως δεν ήξερε τι είναι το χάντμπολ. Αποφάσιζε και λειτουργούσε με βάση αυτά που του μετέφεραν. Παρόλα αυτά,μιλάμε για έναν επιχειρηματία που θα όφειλε να είχε σφαιρική άποψη των δεδομένων. Το γήπεδο των Λιοσίων για παράδειγμα, ακόμη και αν του το πρότειναν κάποιοι, θα έπρεπε να συνυπολογίσει την έλλειψη σύνδεσης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,την δύσκολη πρόσβαση. Η ΑΕΚ στο χάντμπολ «τρέφεται» από τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος είναι η δύναμη μας»
Για την τακτοποίηση των οφειλών των παικτών

«Δεν γνωρίζω τι συμφωνίες έχουν γίνει προσωπικά με κάθε παίκτη.Όσον αφορά τις οφειλές των παικτών για την σεζόν που έληξε το καλοκαίρι του 2013, συμφωνήθηκε να ισχύσει κάτι σαν «συμψηφισμός»και να εξοφληθούν, μαζί με τις αμοιβές της σεζόν που διανύσαμε, το φετινό καλοκαίρι. Και ενώ ουσιαστικά είμαστε απλήρωτοι για περισσότερο από ένα χρόνο, προσπαθήσαμε να μην βγει όλο αυτό αγωνιστικά αλλά και γενικά προς τα έξω, για να προφυλάξουμε την ομάδα, παρόλο που κάποια στιγμή υπήρξε η σκέψη να προχωρήσουμε σε αποχή από προπονήσεις ή ίσως και κάποια παιχνίδια, κάτι που τελικά δεν κάναμε, σεβόμενοι το σωματείο, τον κόσμο και εμάς τους ίδιους».

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags