Facebook Pixel «Αυτή είναι η πρότασή μου»
| 2014-05-30 21:53:00

«Αυτή είναι η πρότασή μου»

«Αυτή είναι η πρότασή μου»

Για τη λύση της Γ Εθνικής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος τόνισε πως ο Αρης θα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή μακριά από τα δικαστήρια, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι σε περίπτωση που εμπλακεί στα κοινά της ομάδας, θα αποχωρήσει μόλις φτάσει το... ταβάνι του.

Τόνισε πως πρόθεσή του είναι να αναλάβει την ομάδα με εκκαθάριση και στην Γ’ Εθνική, τόνισε πως είναι ανοικτός σε συνεργασία με άλλους παράγοντες προκειμένου η ομάδα να μείνει στην FootballLeague, αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δεν έλειψαν και οι… επιθέσεις κατά της νυν διοίκηση της ΠΑΕ.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, πρώτος τον λόγο πήρε ο Περικλής Τράιος κάνοντας μία αναφορά σε γενικό πλαίσιο, του πλάνου της προσπάθειας Γαλανού. Μεταξύ άλλων είπε: «Κινηθήκαμε σωστά και καταστατικά. Μιλήσαμε με τον Ερασιτέχνη και τον πρόεδρο. Στο επόμενο μας ραντεβού ζητήσαμε να υπάρχουν και νομικοί, οι κ.κ. Γρόλλιος και Πετρετζίκης. Μετά ακολούθησε η συνάντηση με τους βετεράνους.

Το επόμενο βήμα ήταν η ΓΣ. Εκεί όπου πήγαμε, καταθέσαμε την πρόταση μας και είπαε αυτά που θέλαμε. Εμείς θέλουμε τον Άρη στη Β` Εθνική και να κάνει πρωταθλητισμό, ώστε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Είναι τραγικό βέβαια που συζητάμε για τον Άρη στη Β` Εθνική. Τρίζουν τα κόκκαλα των ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο σύλλογο.

Ή μιλάμε για τη Β` Εθνική και άμεση εξόφληση όλων των χρεών. Εδώ χρειάζεται ένας σωτήρας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για αυτο, εκτός από κάποια σενάρια που υπάρχουν. Το άλλο σενάριο της Β` Εθνικής είναι να γίνει ένας διακανονισμός. Πάει θέλει ένα κεφάλαιο περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και ένας χρέος στο Δημόσιο. Μετά θέλεις λεφτά για να φτιάξεις και την ομάδα. Το δεύτερο σενάριο θέλει 2,5-3 εκατ. ευρώ μέχρι τέλη Ιουνίου. Δεν θέλω να μπω στο θέμα του άρθρου 106ια. Ο νομικός κ. Σιμόπουλος θας μα αναπτυξεί το σκεπτικό του για το άρθρο 106ια.
Η επιλογή της Γ` Εθνικής είναι επώδυνη, αλλά όπως είπαμε, έχει πολλά θετικά και αρνητικά. Είναι ένας δρόμος που θα μας πληγώσει, αλλά θα μας εξαγνύσει. Το 2016 θα είμαστε ξανά στη φυσική μας θέση».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γαλανός σε μία εισαγωγική τοποθέτηση: «Χαίρομαι που με τη συγκεκριμένη κίνηση έχουμε κάνει όλη την οικογένεια του Άρη είναι σε εγρήγορση. Εμάς η θέση μας δεν είναι να πάμε στη Γ` Εθνική. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να πάμε στη Β` Εμείς πήραμε μια θέση, την οποία δουλεύουμε δύο μήνες. Η πρόταση η δική μας έχει χρήματα, όραμα και άτομα τα οποία θα γίνουν γνωστά στη συνέχεια και δεν έχουν ασχοληθεί με διοικητικά τα τελευταία χρόνια».
ΑΡΘΡΟ 106 
Στην διαδικασία των ερωτήσεων, η πρώτη αφορούσε το γιατί η πλευρά Γαλανού δείχνει να είναι αρνητική στην περίπτωση του άρθρου 106 ια. Τον λόγο πήρε ο νομικός Θόδωρος Σιμόπουλος: «Κανείς δεν αποκλείει κάτι. Επιλέγεται όμως η λύση που συμφέρει περισσότερο τον Άρη. Οταν δέχτηκα την πρόσκληση από τον Γιώργο Γαλανό, μέριμνα μας για να ασχοληθούμε με το θέμα ήταν ο διαχωρισμός της ΠΑΕ από την ομάδα του Άρη. Η λύση του άρθρου 106ια σκοπό έχει την προστασία της ΠΑΕ και όχι της ομάδας. Αυτή νομίζω είναι η μία πρώτη επισήμανση. Οι προϋποθέσεις και οι όροι ένταξης μιας επιχείρισης όπως η ΠΑΕ στο 106, είναι πάρα πολλές και πολύ δύσκολες. Η διάταξη αυτή, δεν έχει νομολογιακό προηγούμενο. Αντίθετα με μια περιήγηση στο ίντερνετ, είδα μία είδηση για μία εταιρία, της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε.

Οι διατάξεις αυτές έχουν πυλώνα και δικαιολογητικό λόγο την προστασία κάποιων προβληματικών επιχειρήσεων, σκοπός τους όμως είναι και η προστασία των πιστωτών. Ο Άρης οφείλει τόσο σε ιδιώτες όσο και στο Δημόσιο και το ΙΚΑ. Ακουσα την άλλη πλευρά και τις προτάσεις που έχουν γίνει για αυτή τη διάταξη. Το μίνιμουν που ακούγεται είναι οτι θα χρειαστεί 1,5 εκατ. ευρώ. Γνωρίζει κανείς που θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό; Μιλάμε για την αγορά του ενεργητικού της ΠΑΕ. Και ο αξιόχρεος επενδυτής θα πετάξει αυτά τα λεφτά στον κουβά; Δεν θα πάνε στην ΠΑΕ αυτά τα λεφτά, αλλά στους πιστωτές. Δεν θα υπάρχουν μετά λεφτά για την ομάδα. Αν μιλάμε για το πως θα σωθούν οι πρώην διοικούντες, να το καταλάβω. Αλλά να βγουν να το πουν. Να μιλάμε επιτέλους με τη γλώσσα της αλήθειας. Η ομάδα θα είναι όμηρος δικαστικών εξελίξεων, οι οποίες μπορεί να είναι αρνητικές. Μπορεί η ομάδα να μην υπαχθεί τελικά σε αυτή τη διαδικασία. Ετσι θα παλεύει ο Άρης στη Β` Εθνική. Ποια είναι η άλλη λύση σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό; Τα θαύματα στην Ελλάδα έχουν τελειώσει. Ηταν θαύμα που ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44, αλλά κανένας δεν την έπιασε από τα μαλλιά. Εγώ τον Άρη δεν τον θέλω στη Β΄Εθνική, αλλά στην Α`. Πρέπει όμως να φτάσει εκεί μέσα από μία διαδικασία εξυγίνασης. Αυτή δεν ακολουθείται μέσα από νομικές πατέντες».
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Ακολούθησε μία… έντονη τοποθέτηση του Γαλανού για τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ
: «Δεν ντρέπονται που δεν έχουν να πληρώσει 1.975 ευρώ έναν παίκτη; Και τι κάθονται στις καρέκλες αν δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοια ποσά; Μιλάμε για την Γ” Εθνική εκτός κι αν υπάρξει κάποιος επενδυτής. Θα είμαι δίπλα του και με τα λεφτά μου».
Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ ο Γαλανός είπε: «Η απόφαση για την εκκαθάριση θα ληφθεί από τη ΓΣ των μετόχων.Δεν την κάνουν επίτηδες για να τρενάρουν τις εξελίξεις».
Για το αν θα εμπλακεί με την ΠΑΕ στη Β` Εθνική, εφόσον βρεθούν και άλλοι άνθρωποι για να βάλουν χρήματα ανέφερε: «Φυσικά, αλλά με την προοπτική της άμεσης επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Αν μαζέψουμε 5-6 εκατομμύρια ναι, αλλά δεν θέλω να ρισκάρω με τον Άρη στα χέρια μου. Μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι», ενώ σε παρέμβασή του ο Περικλής Τράιος πρόσθεσε: «Μετά τη συνάντηση με τους βετεράνους είναι να δούμε όλους αυτούς τους παράγοντες του Άρη που με ανιδιοτέλεια προσέφεραν. Πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες, είτε να μείνουμε, είτε όχι. Να γίνει ή όχι η εκκαθάριση».
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…
Σε ερώτηση για το αν θα μετοχοποιήσει τα χρήματα που θα βάλει όταν θα επανασυσταθεί η ΠΑΕ, ο Γαλανός είπε: «Εγώ δεν θέλω τίποτα. Ξέρω το ταβάνι μου. Θέλω να τον πάω μέχρι εκεί που μπορώ. Ζήτησα να με ελέγχουν ακόμα και ομάδα βετεράνων, με λογιστές. Το όνειρό μου είναι να μην μπορεί να τον πειράξει κανένας, με νομικές δικλείδες Όπως είπα, δεν θέλω χρήματα πίσω. Όσο είμαι δεν θα μου αρέσει να έρθει να μου την πάρει κανείς αν ανεβάσουμε την ομάδα στην Β’ Εθνική», ενώ για το θέμα των εκκαθαριστών πρόσθεσε: «Εχουμε έναν εκκαθαριστή και μιλάμε με τον δεύτερο».
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Σιμόπουλος τονίζοντας: «Ο κ. Γαλανός δεν αγοράζει κάτι. Μπαίνει ως εγγυητής ότι θα στηρίξει ως οικονομικός αιμοδότητα. Γνωρίζουμε όλοι το μπάτζετ στην Γ’ Εθνική για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Αυτό το ποσό μπορεί να το χορηγήσει ο κ. Γαλανός».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ…»
Σε ερώτηση για το αν θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ είπε:
«Ναι φυσικά. Νωρίς είναι, αλλά θέλω. Ξέρω όμως το ταβάνι μου. Αν φτάσω κάπου τον Άρη και μετά δεν πάει καλά, φεύγω… Θα βάλω όσα χρήματα χρειάζονται. Θέλω να κάνω βιώσιμο τον Άρη, να έχει και κέρδη. Έχω και χορηγίες, όχι μεγάλες, αλλά υπάρχουν 2-3 φίλοι που θέλουν να με στηρίξουν με 50-100 χιλιάδες».

Τον λόγο πήρε ξανά ο Σιμόπουλος: «Εάν η ΠΑΕ αποφασίσει και δεν υποβάλλει συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ, τότε αμέσως η ομάδα πηγαίνει στη Γ`Εθνική. Βάσει νόμου, η ΠΑΕ διαλύεται, όπου προβλέπεται διαδικασία εκκαθάρισης, τρίμηνης διάρκειας. Δεν θα γίνει κάποιο δικαστήριο. Αν η ΓΣ αποφασίσει οτι η ομάδα δεν μπορεί να λάβει μέρος στη Β` Εθνική πάει στη Γ’».
Παρενέβη ο Γαλανός λέγοντας: «Έχουν τρελάνει τον κόσμο με τα δικαστήρια. Ας σταματήσουμε πλέον με τα νομικά και ας κάνουμε μια καινούργια αρχή. Ο κόσμος βαρέθηκε να ασχολείται με αυτά».
Σε ερώτηση για το τι μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο του Άρη, ο Γαλανός είπε: «Εγώ μπορώ να πάρω τον Άρη και να τον πάω εκεί που πρέπει. Να σας πω ότι στην Σουπερλίγκα θα πάρω το πρωτάθλημα, δεν θα το πω. Σε μένα κάνετε αυτές τις ερωτήσεις. Στη νυν διοίκηση δεν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις; Εγώ δεν είπα ότι θα βάλω 5-10 εκατ. ευρώ. Αυτοί πως θα πάνε; Με τα εισιτήρια του Άρη;».
Στη συνέχεια ο Γαλανός ρωτήθηκε πως θα διασφαλίσει ότι θα βάλει τα λεφτά που υπόσχεται. Τον λόγο πήρε ο Σιμόπουλος: «Ο κ. Γαλανός δεν παίρνει την ομάδα. Οπαδός είναι. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν παίρνει τίποτα; Θα βάλει τρεις βετεράνους που θα εποπτεύει τον Άρη. Το δύσκολο δεν είναι τα λεφτά, το δύσκολο είναι να υπάρξει ομόνοια και σύμπνοια στον Άρη».
Καταλήγοντας ο Περικλής Τράιος είπε: «Εχουμε έρθει σε συμφωνία με ομάδες, για να απορροφηθούν τα παιδιά των ακαδημιών, ώστε να μην χαθούν. Υπάρχουν τρία στοιχεία για το πλάνο αυτό. Κεφάλαιο, σχέδιο και ομάδα δράσης. Δεν πάμε τυχαία. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι κοντά μας. Εχω βαρεθεί στον Άρη να διοικούν, να επιλέγουν παίκτες άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τη μπάλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags