Facebook Pixel ΑΕΚάρα καλό 201... 5-1!
| 2014-12-21 20:50:00

ΑΕΚάρα καλό 201... 5-1!

ΑΕΚάρα καλό  201... 5-1!

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το 2014 η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε 5-1 του Ηρακλή Ψαχνών. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπρέσεβιτς και από ένα Πλατέλλας, Ντούνης και Λαμπρόπουλος.


Νικηφόρα και με πολλά γκολ έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2014 η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 5-1 του Ηρακλή Ψαχνών και θα κάνει με χαμόγελα γιορτές και πρωτοχρονιά, δίνοντας ραντεβού για τις 8 Ιανουαρίου όποτε και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξε ο Τραϊανός Δέλλας στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Έλληνας τεχνικός εισήγαγε στο σχήμα πολλά νέα πρόσωπα, οι περισσότεροι απ'τους οποίους δεν έχουν παίξει μαζί στις προηγούμενες αναμετρήσεις της Ένωσης. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω απ'τα δοκάρια, ο Γεωργέας επέστρεψε στο αριστερό άκο της άμυνας, απέναντι τοποθετήθηκε ο Γροντής και στόπερ ο Λαμπρόπουλος με τον Σαρρή. Στα χαφ, εν τη απουσία του τραυματία Κορδέρο, τοποθετήθηκε δίπλα στον Ανάκογλου ο Τζανετόπουλος, στην αριστερή πτέρυγα ρόλο αντι-Μπαρμπόσα πήρε ο Ντούνης, στη δεξιά παρέμεινε ο Πλατέλλας, επιτελικός έπαιξε ο Μάνταλος και μοναδικός προωθημένος ο Μπρέσεβιτς.

Απ'την έναρξη του αγώνα φάνηκε ότι η ΑΕΚ είχε μεγάλα κέφια και διάθεση να πετύχει πολλά γκολ, ώστε να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που ήρθαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ για την στηρίξουν. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πήραν εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσαν πολύ ωραία την μπάλα και ευτύχησαν να προηγηθούν με το καλησπέρα! Στο 3' ο Μάνταλος πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, τη γύρισε και στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Μπρέσεβιτς, ο οποίος έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με ένα γκολ που ήταν προϊόν της πολύ καλής πίεσης που ασκούσαν οι “κιτρινόμαυροι”. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα απ'τον Παληγεώργο, έβγαλε τον Πλατέλλα τετ α τετ με τον Μελισσά με τον βραχύσωμο επιθετικός να σημειώνει με πλασέ το 2-0. Τα Ψαχνά έχασαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν αλλά ο Γουόρντεν νικήθηκε απ'τον Ανέστη στο 7' και στη συνέχεια το παιχνίδι έπεσε αρκετά σε ρυθμό και πήρε ξανά φωτιά απ'το 22' και μετά, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Τον δρόμο προς τα δίχτυα πάντως τον ξαναβρήκε! Στο 40' ο Ντούνης ήρθε απ'τον άξονα, υποδέχτηκε την μπάλα με το στήθος, πέρασε έναν αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαν άλλα τρία γκολ. Αυτή τη φορά όμως, κατάφεραν να πετύχουν τέρμα και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μείωσαν στο 64' με κεφαλιά του Μπακομήτρου, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ ύστερα από γέμισμα σε φάουλ. Η Ένωση δώδεκα λεπτά αργότερα πέτυχε τέταρτο γκολ με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να σημειώνει για δεύτερη φορά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ γράφοντας το 4-1. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά στο 83'.

Πάντως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και έκτο τέρμα, αλλά η προσπάθεια του Αραβίδη σταμάτησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις.

 


ΑΕΚ: Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61' Ρόβας), Γροντής, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Ντούνης (72' Αραβίδης), Μπρέσεβιτς (80' Τσεβάς)

Ηρακλής Ψαχνών: Μελισσάς, Παληγεώργος, Τσιμόντζι, Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης (46' Νάκας), Ράντι, Κοτίτσας, Σικαλιάς, Γουόρντεν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags