Facebook Pixel Πρώτος μάγκας!
| 2014-12-21 22:25:00

Πρώτος μάγκας!

Πρώτος μάγκας!

Με 10 από το 23` (όπως και ο Λεβαδειακός), με δύο αναγκαστικές αλλαγές, χωρίς σέντερ μπακ, ο... επτάψυχος ΠΑΟΚ απέδρασε με το 1-2 από τη Λιβαδειά, με τους Βοιωτούς να χάνουν ρεσιτάλ ευκαιριών στο τέλος!

Με νύχια και με δόντια ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-2 στη Λιβαδειά και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή, όντας στο +1 από τον Ολυμπιακό! Ήταν μια νίκη, από αυτές που λεν πως δίνουν πρωτάθλημα, καθώς ο Δικέφαλος έπαιζε με 10 από το 23`, όπως και ο Λεβαδειακός (αποβλήθηκαν βλακωδώς Μάντζιος, Τζαβέλλας), έχασε δυο παίκτες με τραυματισμό ("Παπ", Βίτορ) κι έβγαλε το ματς χωρίς σέντερ μπακ! Σκόρερ οι Τζαβέλλας, Περέιρα (είχε και δοκάρι), ενώ για τους Βοιωτούς μείωσε ο Κονέ, αλλά μοιραίος ήταν ο Μιλοσάβλιεφ που στο τέλος έχασε τα άχαστα! Άδικο ίσως το αποτέλεσμα για την ομάδα του Παντελίδη που στο τέλος είχε κλείσε στα καρέ του τον Δικέφαλο. Με λάθη η διαιτησία του Παππά και για τις δυο ομάδες, αν και οι αποβολές ήταν σωστές.

Τα είδαμε όλα!

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε στην αρχή το ματς, με τον ΠΑΟΚ να φορτώνει την αριστερή πλευρά με Ρατς και "Παπ" και τελικά από τον πρώτο ήρθε το 0-1 στο 12`! Ο Ρουμάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Σηφάκης απέκρουσε, ο Σαλπιγγίδης γύρισε με ψαλιδάκι, ο Αθανασιάδης νέα κεφαλιά κι ο Τζαβέλλας πρόλαβε στον αέρα τον Σηφάκη για το 0-1! Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να αναπτυχθεί με βαθιές μπαλιές στην άμυνα του ΠΑΟΚ, σε ένα μάλλον ισορροπημένο ματς παρά το γρήγορο γκολ.

Ώσπου στο 23` Τζαβέλλας και Μάντζιος... αρπάχτηκαν από το πουθενά (κάτι του είπε ο Μάντζιος...) και ο Παππάς τους απέβαλε ορθά και τους δύο! Το ματς λοιπόν άναψε και στο 27` ο Περέιρα στην κόντρα μετά την ωραία πάσα του "Παπ" σημάδεψε το κάθετο δοκάρι! Μετά τις αποβολές, ο Σκόνδρας έγινε στόπερ, ενώ ο Σαλπιγγίδης πήγε δεξί μπακ και ο Κλάους ήρθε πιο δεξιά. Ο Παντελίδης λίγο μετά άλλαξε τον Σάντσες με τον φορ Σοτέλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να απειλείται, ούτε πάντως να απειλεί... Ο Λεβαδειακός προς το τέλος πήρε κάποια μέτρα, όμως το σκορ δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα.

Με Περέιρα, άγχος και... τύχη!

Με τον Περέιρα να έχει περάσει δεξιά κι ο Αθανασιάδης στην κορυφή ξεκίνησε το β` μέρος και ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βάλει γκολ νωρίς. Ο Περέιρα στο 51` με δυνατό σουτ νίκησε τον Σηφάκη για το 0-2, με τον Αναστασιάδη εν συνεχεία να βάζει τον Γκολάσα στη θέση του τραυματία "Παπ". Το κακό για τον Δικέφαλο... δίπλωσε στο 61` με τον Βίτορ να αποχωρεί και αυτός τραυματίας και τον Πόζατζίδη να μπαίνει μέσα.

Ο Λεβαδειακός πίεσε (είχε φάσεις με Σοτέλο, Κονέ) με τον Δικέφαλο να έχει οπισθοχωρήσει και τον Άγγελο να ζητάει πρέσινγκ από τον πάγκο και τους παίκτες του να ανέβουν ψηλά. Ο Σοτέλο στο 72` σούταρε άψυχα πάνω στον Ιτάνζ, με τους Βοιωτούς πλέον μόνιμα στην επίθεση και τους παίκτες του Αναστασιάδη σε θέση άμυνας. Ο Παππάς στο μεταξύ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μάγκα στον Γκολάσα στο 76`. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είχε φανερά προβλήματα στο ψηλο παιχνίδι, ο Λεβαδειακός έπαιζε με σέντρες και από ένα κόρνερ στο 80` ο Κονέ μειώνει σε 1-2, κάνοντας το ματς θρίλερ! Ο -μοιραίος-Σοτέλο στο 85` σπατάλησε κι άλλη φάση, ο Μιλοσάβλιεφ στο 88` το ίδιο, ενώ στο 90+1` ο τελευταίος μόνος του απέναντι από τον Ιτάνζ σούταρε στα περιστέρια! Το καρδιοχτ'ύπι κράτησε ως το 90+4`, όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε το φάουλ του Κονέ, κρατώντας το 1-2!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags