Facebook Pixel Ο Περέιρα ποτέ δεν κερδίζει!
| 2015-04-09 11:46:00

Ο Περέιρα ποτέ δεν κερδίζει!

Ο Περέιρα ποτέ δεν κερδίζει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μία αλήθεια που έχει να κάνει με τον προπονητή του Ολυμπιακού.

*** Θα μου πείτε, θα γράψεις ένα καλό λόγο για τον Περέιρα τώρα, επειδή ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 τον Απόλλωνα; Λες και σκότωσε κανένα θηρίο;

*** Όχι, με αφορμή αυτό το ματς θα γράψω, όχι μία καλή κουβέντα, αλλά απλά θα καταγράψω μία αλήθεια, θα κάνω μία διαπίστωση ρε παιδί μου. Ότι πολύ απλά ο Τύπος ασχολείται με τον Περέιρα μόνο όταν δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός! Και δεν αναφέρομαι στα εξωαγωνιστικά, στα όσα άκουσε για την…«προκλητική» συμπεριφορά του σε Λεωφόρο κι ΟΑΚΑ. Εγώ τώρα λέω για το αγωνιστικό κομμάτι.

*** Ο Τύπος πότε ασχολείται με τον Πορτογάλο; Όταν χάνει στη Λεωφόρο γιατί «είχε στον πάγκο τον Τσόρι και τον έβαλε αργά», όταν χάνει στα Γιάννινα γιατί «άφησε τον Χάρα ως το 90’», όταν έμεινε έξω από τη Ντνίπρο γιατί «έπαιξε παθητικά στο Κίεβο», όταν έφερε 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη γιατί «έπαιξε με οκτώ άλλους από τους 11 που είχε βάλει στην Τούμπα».

*** Συγνώμη, αυτή δεν είναι η αλήθεια μας; Ο Περέιρα, κατά βάθος, δεν κερδίζει ποτέ! Όταν, δηλαδή, κερδίζει ο Ολυμπιακός, ο προπονητής δεν κερδίζει ποτέ. Κερδίζει η ομάδα, οι παίκτες. Ο προπονητής στις νίκες δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στις ισοπαλίες και στις ήττες.

*** Προσέξτε, εγώ δεν ξέρω αν ο Περέιρα κάνει για τον Ολυμπιακό. Ούτε λέω ότι δεν κάνει λάθη-λάθη κατά την εκτίμησή μου. Ούτε λέω ότι με τρελαίνει αυτό που βλέπω. Δεν μπορώ, όμως, να τον κρίνω αυτή την στιγμή. Αδυνατώ ρε αδελφέ. Η ομάδα αυτή είναι του Μίτσελ, δεν είναι του Περέιρα . Με τα καλά και με τα κακά της. Του χρόνου, αν είναι εδώ ο άνθρωπος, θα σας πω την γνώμη μου.

*** Αυτό που βλέπω, όμως, αυτό γράφω. Συμπεριφερόμαστε απέναντι στον Περέιρα, σαν ένα προπονητή που δεν κερδίζει ποτέ. Τα διπλά του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στην Ξάνθη, στη Βέροια και στον ΟΦΗ κι οι νίκες στο Καραίσκάκη με Ατρόμητο, Αστέρα, Ξάνθη, Παναιτωλικό δεν είναι νίκες και του προπονητή.

*** Δεν έχει σημασία που πήρε την ομάδα στο -2 και την έχει στο +5 (αφήνω το +8 από την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό), με ένα παιχνίδι λιγότερο για τον Ολυμπιακό. Όχι. Είναι επιτυχία της ομάδας, των παικτών η ανατροπή και η πορεία προς ένα πιθανό νταμπλ. Οι αποτυχίες, όμως, έχουν την σφραγίδα του Περέιρα!

*** Μόνο στην αρχή, στα δύο-τρία πρώτα ματς γράψαμε μία καλή κουβέντα για τον Περέιρα. Κι αυτή, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, από συνήθεια ήταν. Όπως σε κάθε καινούργιο προπονητή δηλαδή. Και χθες, αν στράβωνε το παιχνίδι στη Ριζούπολη, θα λέγαμε «γιατί άφησε έξω τον Κασάμι»…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags