Facebook Pixel "Ροπαλιά" (και) στην Τρίπολη!
| 2015-12-05 17:55:00

"Ροπαλιά" (και) στην Τρίπολη!

"Ροπαλιά" (και) στην Τρίπολη!

Ο φορμαρισμένος Ηρακλής μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού πέρασε και από την Τρίπολη, παίρνοντας το τρίποντο με ανατροπή (1-2)! Σκόρερ οι Βέλλιος και Μπουλούτ, φοβερός ο Περόνε!

Το καλό λοιπόν... τρίτωσε για τον Ηρακλή, καθώς μετά τη νίκη επί του Τριφυλλιού και την 4άρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο, ήρθε και το σπουδαίο "διπλό" με ανατροπή κιόλας στο "Θ.Κολοκοτρώνης"! Κι όμως όλα πήγαιναν ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν 1-0 στο 44` με πέναλτι του Γιάννου. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου έδειξαν χαρακτήρα και γύρισαν το ματς με Βέλλιο και Μπουλούτ, με τον τελευταίο βέβαια να αποβάλλεται στο 68`! Ο "Γηραιός" άντεξε και τελικά πήρε μια παλληκαρίσια νίκη από τον απογοητευτικότατο Αστέρα που έμεινε στους 21β., ενώ ο Ηρακλής ανέβηκε στους 17

Πέναλτι και 1-0

Μετά το αναγνωριστικό 5λεπτο, στο 7` παραλίγο να δούμε ένα εντυπωσιακό... αυτογκόλ, με τον Χουάντερσον να διώχνει δύσκολα την κεφαλιά-γύρισμα του Σαραμαντά! Στη συνέχεια ο Αστέρας ανέλβαβε την πρωτοβουλία του αγώνα, δίχως πάντως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον γκολκίπερ του "Γηραιού", σε ένα πρώτο μέρος, μάλλον υποτονικό. Εν τέλει, ο Χουάντερσον χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Νίκο Φερνάντες και πριν βγει το ημίχρονο είχαμε πέναλτι! Στο 43` ο Ζιάμπαρης έκανε χέρι στην περιοχή από τη σέντρα του Λανθαρότε και ο Γιάννου δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο...

Πήρε το ρόπαλο!

Ένας μεταμορφωμένος Ηρακλής στο β` μέρος, έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς στο 48` ο Πασάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Περόνε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή! Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση, χάνοντας διπλή ευκαιρία σε δυο λεπτά (51` και 52`)! Ο Χουάντερσον αρχικά απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) του Μάσα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος έδιωξε το εξ επαφής σουτ του Γιάννου.

Οι φάσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη και στο 58` είχαμε το 1-1! Ο Βέλλιος πήρε την μπάλα από τα αριστερά, κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή, η άμυνα του Αστέρα "κόλλησε" και ο νεαρός φορ με σουτ ισοφάρισε! Πριν προλάβουν στον Αστέρα να συνέλθουν από το γκολ, έγινε το 1-2 στο 66`! Ο Περόνε έβγαλε τρομερή πάσα με εξωτερικό φάλτσο κι ο Μπουλούτ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο Τουρκοαυστραλός στη συνέχεια έγινε όμως ο αρνητικός πρωταγωνιστής...

Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά όμως κατάφερε να αποβληθεί (!), καθώς πρώτα τιμωρήθηκε επειδή έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό και κατόπιν για μαρκάρισμα στον Παντελιάδη στη μεσαία γραμμή.

Παρότι με 10 η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε στο 71' πολύ καλή ευκαιριά για τρίτο τέρμα, με τον Βέλλιο να υποχρεώνει σε σπουδαία επέμβαση τον Μπαντή, με τον Αστέρα από την πλευρά του να πιέζει στη συνέχεια για την ισοφάριση με την είσοδο των Παπαδόπουλου και Φούντα.

Η κεφαλιά του Δημούτσου στο 87' που μπλόκαρε ο Χουάντερσον και το σουτ του Μάσα στο 90΄που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρτολίνι ήταν οι μοναδικές επικίνδυνες στιγμές των Αρκάδων, με τον Ηρακλή να κρατάει σχετικά άνετα το υπέρ του 2-1 με 10 παίκτες και να πανηγυρίζει μία σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81' Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63' Φούντας), Λανθαρότε (72' Παπαδόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας (46' Καρλίτος), Καρασαλίδης (55' Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80' Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος

Γκολ: Γιάννου (44' πεν.) / Βέλλιος (58'), Μπουλούτ (66')

Κίτρινες: Ντουντού (40'), Μάσα (53'), Κουρμπέλης (65') / Καρασαλίδης (39'), Μπουλούτ (67'), Περόνε (75')

Κόκκινες: Μπουλούτ (68' δεύτερη κίτρινη) 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags