Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Ο Πέλκας έχει βγάλει τα λεφτά του
| 2016-01-29 19:42:00

ΚΟΛΚΑΣ: Ο Πέλκας έχει βγάλει τα λεφτά του

ΚΟΛΚΑΣ: Ο Πέλκας έχει βγάλει τα λεφτά του

Αυτό που φοβούμουν στη Νέα Σμύρνη ήταν μία ήττα με 1-0 η οποία θα έδινε το δικαίωμα στον Πανιώνιο που παίζει σωστά για αυτό το αποτέλεσμα, να ταμπουρωθεί στην Τούμπα απέναντι σε έναν αγχωμένο αντίπαλο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Τελικά, ο Δημήτρης Πέλκας ήταν αυτός που απέβαλε τη φοβία μου και παραλίγο – για κάποια εκατοστά – να είναι ο παίκτης που θα στείλει χωρίς άγχος στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ.

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην ανάγκη του ΠΑΟΚ να πάρει έναν επιτελικό μέσο όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι ικανοποιημένος από τα όσα προσφέρει φέτος ο Δημήτρης Πέλκας. Είναι πολύ πάνω από αυτά που περίμενα.

Με σημαντικό ρόλο σε αγώνες που έστειλαν τον ΠΑΟΚ σε ομίλους, με σημαντικό ρόλο εχθές που το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι.

Σε 31 αγώνες έχει ήδη 7 γκολ και 3 ασίστ. Κανένας άλλος χαφ δεν έχει τόση μεγάλη αποτελεσματικότητα. Και αυτό πρέπει να καταγραφεί έστω και αν παραμένει ένας παίκτης που σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα χάνεται. Είναι ένα κουσούρι που πρέπει να δουλέψει για να αλλάξει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίζει πολύ πάνω από τα λεφτά του. Αυτά τα έχει βγάλει για τα καλά.

Ευχάριστη έκπληξη κατ εμέ ήταν ο Ρικάρντο Κόστα ο οποίος παρότι τον είδα στο ΟΑΚΑ να μπαίνει και να μην πατάει καλά, έκανε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του στη Νέα Σμύρνη. Και μαζί με τον Τζαβέλλα έδωσαν μία αίσθηση σιγουριάς που σπάνια συναντάμε φέτος.

Η δεύτερη εμφάνιση του Βελλίδη τον βαραίνει με το γεγονός πως μία σοβαρή τελική πήγε στην εστία του και ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ, ενώ θα ήταν απίθανο ο Κοροβέσης που δεν υπολογιζόταν μέχρι πρότινος, να μη χάσει έστω μία φάση σε αυτή τη ξαφνική πίεση που δέχεται μετά τον τραυματισμό του Λέοβατς.

Θεωρώ πως ο Τούντορ έχει αργήσει να δώσει ανάσες στον Μακ που δεν βλέπεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακυρώνοντας μάλιστα τον Ζάιρο που φαίνεται πως είναι σε καλό φεγγάρι. Ο βραζιλιάνος δικαιούται μία ενδεκάδα κακά τα ψέματα.

Το 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοτώσει τον Πανιώνιο στο δοκάρι του Πέλκα. Δεν απειλήθηκε για το 2-1 και αναγκάζει τον Πανιώνιο να έρθει στη Τούμπα με τακτική συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που έχει μάθει να παίζει. Εννοείται πως τίποτα δεν τελείωσε, όμως στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες, ο Πανιώνιος έχει κάνει ουσιαστικά μία ευκαιρία, το γκολ του Μασούρα, αφού στη Τούμπα το γκολ που έβαλαν οι Νεοσμυρνιώτες προήλθε από φάουλ που ουδέποτε ήταν.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags