Facebook Pixel Ο “Σάλε” και το πλάνο του
| 2016-04-03 20:10:00

Ο “Σάλε” και το πλάνο του

Ο “Σάλε” και το πλάνο του

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα πλεϊ όφ της Ευρωλίγκας, είναι τρίτος και την τελευταία αγωνιστική εάν κερδίσει την Εφές Αναντολού στην Τουρκία και η Λοκομοτίβ Κουμπάν χάσει εκτός έδρας από τη Νταρουσάφακα, βγαίνει ακόμα και δεύτερος.

Γράφει ο Ανδρέας Χανιάς

Οι “πράσινοι” έπειτα από το 1-3 μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, την αμφισβήτηση, τα προβλήματα στο ρόστερ και την απαξίωση, είδαν τα λάθη τους, πήραν αποφάσεις, έκαναν κινήσεις και με πολλή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο κατάφεραν όχι μόνο να προκριθούν, αλλά μια αγωνιστική πριν το τέλος του ΤΟΡ 16 να… φλερτάρουν (έστω με λίγες πιθανότητες) ακόμα και με το πλεονέκτημα έδρας.

Ο αγώνας με την Τσεντέβιτα δεν αντέχει σε κριτική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, έφτασε τη διαφορά στους 29 πόντους και μετά έκανε… συντήρηση δυνάμεων. Μόλις οι Κροάτες μείωσαν ο Διαμαντίδης, πάτησε το… γκάζι και το ματς τελείωσε.

Από εδώ και πέρα οι “πράσινοι” ουσιαστικά… στοχεύουν στη Λαμποράλ Κούτσα, την οποία εκτός απροόπτου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας και εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να πάρουν έστω ένα παιχνίδι στη Βιτόρια.

Είχαμε όμως και τη συνέντευξη του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη Nova, όπου ο Σέρβος τεχνικός ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για την ομάδα.

Καταρχάς παραδέχθηκε πως οι προσθήκες των τριών Αμερικανών θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, ώστε το “τριφύλλι” να μπει δυνατό στο ΤΟΡ 16 και να μην υποστεί το… βασανιστήριο του πρώτου γύρου.

Αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς έχει τελειώσει τουλάχιστον για φέτος από την ομάδα και είναι στο χέρι του το καλοκαίρι να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει να έχει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Το γυαλί όμως έχει… ραγίσει και η εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα κολλήσει ξανά.

Ξεκαθάρισε πως σαφέστατα υπάρχει πλάνο για τους μικρούς, τους οποίους δεν θέλει να… ρίξει στα βαθιά, αλλά μέσω μιας διαδικασίας η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολύ δουλειά. Μάλιστα αποκάλυψε πως έχει επαφή με τους γονείς των νεαρών, δείχνοντας πως ενδιαφέρεται όχι μόνο για την εικόνα τους στο γήπεδο ή την προπόνηση, αλλά και την ψυχολογία τους, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την αποστολή τους, τους στόχους της ομάδας.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Τζόρτζεβιτς έχει στο μυαλό του συγκεκριμένο πλάνο για τον τρόπο που θα στελεχωθεί ο Παναθηναϊκός όχι μόνο φέτος, αλλά και του χρόνου. Περισσότερο από όλα όμως δείχνει αποφασισμένος να βάλει τους δικούς του κανόνες στα αποδυτήρια και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα πρέπει όμως να έρθουν και τα αποτελέσματα από τα οποία συνήθως κρίνονται οι προπονητές…

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags