Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Κι όμως ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο…
| 2016-07-17 19:10:00

Νικολακόπουλος: Κι όμως ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο…

Νικολακόπουλος: Κι όμως ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος νιώθει την υποχρέωση να γράψει κάτι στο sport-fm.gr για τους σέντερ μπακ του Ολυμπιακού.

• Μετά από τόσα…μπινελίκια που έχουμε ρίξει στα στόπερ του Ολυμπιακού, εγώ νιώθω την υποχρέωση να γράψω αυτό που είδα στο τελευταίο φιλικό, με την Κλαμπ Μπριζ: δηλαδή τρεις σέντερ μπακ τον ένα καλύτερο από τον άλλο!

• Ο Μποτία, ο Σιόβας κι ο Ντα Κόστα είχαν απόδοση πολύ καλού επιπέδου απέναντι σε πολύ αξιόλογους επιθετικούς, με μεγάλη ικανότητα να αλλάζουν την μπάλα ακόμη και μέσα σε λίγα μέτρα στην αντίπαλη περιοχή και δεν είναι τυχαίο ότι τελικά οι δύο από τις σημαντικές φάσεις των Βέλγων ήταν μακρινά σουτ κι η τρίτη ναι μεν ήταν τετ α τετ, που όμως ξεκίνησε από την αδυναμία του Ντουρμάζ να μπει αποφασιστικά στη φάση κι ολοκληρώθηκε από την αδράνεια του Βούρου, που δεν συνέκλινε στην καρδιά της άμυνας για να παίξει το ρόλο του τρίτου στόπερ, όπως όφειλε.

• Είδαμε με πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση αυτή τη φορά τον Σιόβα να βγαίνει έξω από την περιοχή και να κοντράρει σουτ αντίπαλου, τον Μποτία να κάνει σωτήρια επέμβαση στην περιοχή του Καπίνο και τον Ντα Κόστα δύο φορές να κοντράρει την κρίσιμη στιγμή ισάριθμα σουτ των παικτών της Μπριζ. Μιλάμε για τρεις-τέσσερις στιγμές, από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν φάσεις για γκολ…

• Στον αέρα ειδικά ο Ντα Κόστα κι ο Μποτία ήταν σχεδόν ασυναγώνιστοι, ενώ ο πρώτος (μετά από κάποιες…τσαρουχιές) πέρασε κι ωραίες μπαλιές μπροστά. Και γενικά οι στόπερ του Ολυμπιακού, ο Ισπανός σε όλο το 90λεπτο κι ο Έλληνας με τον Πορτογάλο από ένα ημίχρονο, είχαν πολύ καλή παρουσία μπροστά από τον Καπίνο και τον Λεάλι, σε ένα ματς που μόνο εύκολο δεν ήταν αμυντικά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι με επιλογή του Βίκτορ έπαιξαν στα τρία τέταρτα του αγώνα με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες από το κέντρο και μπροστά, με συνέπεια να χάσουν στο ανασταλτικό κομμάτι.

• Ας σταθούμε στην αλλαγή του Βίκτορ στο ημίχρονο: βλέποντας να μην ελέγχει όπως θα ήθελε η ομάδα του το κέντρο, πρόσθεσε το Μανιάτη κοντά σε Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκη κι αφαίρεσε από την επίθεση τον Πάρντο, περνώντας μπροστά το Φορτούνη. Έτσι ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στο κέντρο, μέχρι που έβγαλε πάλι προβλήματα προς το τέλος του ματς, όταν πια ήταν έξω ο Μπουχαλάκης και μέσα ο Τσόρι σε ρόλο εσωτερικού χαφ, δηλαδή με την 11άδα να έχει πάλι τέσσερις επιθετικογενείς.

• Τέλος πάντων, οι στόπερ του Ολυμπιακού έδειξαν σε αυτό το δύσκολο φιλικό ότι δεν είναι τόσο…σκάρτοι, όσο πάμε να τους βγάλουμε-άλλο το ότι χρειάζεται να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός με ταχύτητα που δεν έχουν οι υπάρχοντες…Και θα ήταν καλύτεροι, αν ο Μιλιβόγεβιτς έπαιζε πιο κοντά στην καρδιά της άμυνας, όπως λογικά πρέπει να κάνει από την στιγμή που πλέον η ομάδα παίζει με ένα κόφτη κι οι άλλοι δύο χαφ αγωνίζονται πιο μπροστά του.

• Ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει φάει γκολ και φάσεις με σουτ από τον άξονα κι από τα 25 μέτρα…Κι ας προσέξουμε, ότι ο Καμπιάσο, μπαίνοντας αλλαγή και σε ρόλο καθαρού κόφτη, σε μία φάση που χρειάστηκε έπαιξε το ρόλο του στόπερ, γυρίζοντας πίσω κι από Μποτία-Ντα Κόστα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags