Facebook Pixel Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει τον Άγιαξ;
| 2016-07-21 22:24:00

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει τον Άγιαξ;

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει τον Άγιαξ;

Ανέτοιμος και χωρίς φαντασία ο Δικέφαλος, στο τελευταίο του φιλικό πριν τα ευρωπαϊκά ματς. Έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Τζιόλη να ισοφαρίζει στο 91’. Θέλει βελτίωση. 

Δεν… έπεισε ο ΠΑΟΚ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ, καθώς έμεινε στο 1-1 στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού και προβλημάτισε πάρα πολύ με την εικόνα του. Αν δεν βελτιωθεί, θα έχει πολλά προβλήματα κόντρα στους Ολλανδούς.

Πολλές δοκιμές από τον Ίβιτς, απουσίασε λόγω ενοχλήσεων ο Κλάους…

Οι… εκλεκτοί Ίβιτς, η μεγάλη ευκαιρία και ο Τζαβέλλας

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το σύστημα που θα αντιμετωπίσει και τον Άγιαξ (4-2-1-2-1) και για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα και Κρέσπο στα στόπερ, δεξιά τον Λέο Μάτος, αριστερά τον Λέοβατς, στην μεσαία γραμμή τους Τσίμιροτ, Σάχοφ και Πέλκα ενώ τριπλέτα στην επίθεση ήταν οι Τζάλμα, Ροντρίγκες στα άκρα και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος από τα πρώτα λεπτά επέβαλε τον ρυθμό τους απέναντι στην κυπριακή ομάδα, ωστόσο παρότι κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτή του 18', στην αντεπίθεση από κόρνερ του Απόλλωνα, όταν οι ασπρόμαυροι απλώθηκαν εξαιρετικά, αλλά ο Κάμπος σπατάλησε την πάσα του Τσίμιροτ, καθώς αν και ήταν σε εξαιρετική θέση, πλάσαρε πάνω στον Βάλε. Στην άμυνα Γλύκος και Τζαβέλλας όποτε χρειάστηκαν «καθάρισαν» τις φάσεις, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στο 29ο λεπτό αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Μάτος και ο Ίβιτς πέρασε στην θέση του τον Μάτος.

Πολλές αλλαγές, λίγες φάσεις, ένα πέναλτι!

Ανάλογη, δυστυχώς, ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι δύο προπονητές έκαναν πάρα πολλές αλλαγές και χάλασαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ και πάλι κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα, όμως με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία με τον Κολούρη που δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά στο 51’, αλλά και την διπλή απόκρουση του Βάλε σε σουτ των Κίτσιου – Κουλούρη στο 79’, δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τους Κύπριους.

Αντίθετα, ο Απόλλωνας στη μία και μοναδική του ευκαιρία κατάφερε να βρει δίχτυα με τη… βοήθεια του Πούγγουρα.Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μάρκαρε σωστά τον αντίπαλό του στο 84ο λεπτό, υπέπεσε σε πέναλτι και ο Πιεχ εύκολα από τα 11 βήματα έγραψε το 1-0. Ο Δικέφαλος έστω και στο 92’, κατάφερε να … απαντήσει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης.
 

ΠΑΟΚ: Γλύκος (Μπρκιτς 61'), Μάτος (Κίτσιου 28'), Κρέσπο (Πούγγουρας 78'), Τζαβέλλας (Μαλεζάς 61'), Λέοβατς (Γιαννούλης 61'), Σάχοφ (Τζιόλης 61'), Τσίμιροτ (Χαρίσης 46'), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 46'), Τζάλμα (Ζάιρο 61'), Ροντρίγκες (Περέιρα 61') και Κουλούρης (Κάνιας 78')

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπρούνο Βάλε, Αγγελή (Κυριάκου 90'), Βινίσιους, Βασιλείου (Ντούντου 68'), Στυλιανού, Κυριάκου, Μπαρμπάρο (Πίττας 46'), Ντα Σίλβα (Σακέτι 71'), Αντον (Μιγκέλ 46'), Αμπραχαμ (Αρκάντιους 65'), Πέδρο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags