Facebook Pixel Έλασσον κι ουχί μείζον το θέμα του Φακούντο Περέιρα…
| 2016-07-25 13:56:00

Έλασσον κι ουχί μείζον το θέμα του Φακούντο Περέιρα…

Έλασσον κι ουχί μείζον  το θέμα του Φακούντο Περέιρα…

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για το θέμα του αποκλεισμού των Βελλίδη και Περέιρα από την λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς με τον Άγιαξ...

Το άστρωτο τραπέζι έχει ένα κουσούρι. Το στρωμένο χίλια. Το λέει - έτσι για την ιστορία - μία περσική παροιμία, αλλά... Για τον ΠΑΟΚ έχει σημασία. Τούτο δε, καθώς βρήκαμε κουσούρι στον Βλάνταν Ίβιτς. Τον αποκλεισμό του Φακούντο Περέιρα από τους αγώνες με τον Άγιαξ.

 

Και βέβαια, ήταν έκπληξη. Όπως και βέβαια, δεν ήταν ο αποκλεισμός του Μάρκου Βελλίδη. Αυτός ήταν προδιαγεγραμμένος. Εξάλλου αμφότερες αυτές οι αποφάσεις του Βλάνταν Ίβιτς – δύνανται να – ερμηνεύονται κι ως μηνύματα…

 

Καλώς ή κακώς – ο χρόνος θα δείξει – ο Αργεντινός αποκλείστηκε. Το περιμέναμε, δεν το περιμέναμε… Αποκλείστηκε. Ο προπονητής γνωρίζει. Αυτός αποφασίζει. Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή. Αυτός αποφάσισε. Θεωρούμε δε, πως η απόφαση του ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον και μόνον το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

 

Αυτά είναι μη ανατρέψιμα δεδομένα. Υποχρεούμαστε μάλιστα, να τα αποδεχόμαστε. Όλα τα άλλα… Τα εξής δυο. Η γκρίνια βλάπτει σοβαρά την υγεία του «δικέφαλου». Ενόψει μάλιστα, του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ; Η γκρίνια – ανίατη αρρώστια του – καθώς εκφράζεται προκαταβολικά… Ήτοι, εκφράζεται δίχως αποδείξεις. Πριν αποδειχθεί δηλαδή, εύλογη. Κι όλοι οι φίλοι του «δικέφαλου», ακόμη και οι γκρινιάρηδες, το απεύχονται. Όποτε και να εκφραστεί πάντως, δεν αλλάζει κάτι. Είτε πριν τον αγώνα, είτε μετά βλάπτει. Τόσο απλά…

 

Ως εκ τούτων είναι ανώφελη! Προς τι λοιπόν, η φασαρία της;

 

Κι εδώ πάντως, οφείλουμε, να καταστήσουμε σαφές πως δεν θέλουμε – και δεν θέλει βεβαίως, βεβαίως – την παράσταση μας ως συνηγόρων του Βλάνταν Ίβιτς στο δικαστήριο του καφενείου. Όπως θα λέγαμε για κάθε προπονητή, έτσι λέμε και γι’ αυτόν: Αυτός γνωρίζει. Αυτός αποφασίζει. Εκτός κι εάν καθ’ υποτροπή ένας προπονητής επειδή δεν γνώριζε, λάθος αποφάσιζε.

 

Ο Φακούντο Περέιρα δεν αποτέλεσε πρώτη επιλογή στους φιλικούς αγώνες της προετοιμασίας. Και φανταζόμαστε πως δεν θα αποτελούσε και πρώτη για τον αγώνα με τον Άγιαξ. Με άλλα λόγια; Για τον πάγκο προοριζόταν. Εκεί οι επιλογές του Βλάνταν Ίβιτς θα είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Επιλογές ανάλογες με τις ανάγκες του ΠΑΟΚ. Κι έκρινε πως ο Αργεντινός δεν ήταν απόλυτα απαραίτητος.

 

Έτσι λοιπόν, φανταζόμαστε – κι υπάρχουν πολλά άλλα πιθανά και μη παράλογα σενάρια στη φαντασία όλων - σκέφθηκε ο Σέρβος προπονητής. Κι αποφάσισε να τον αποκλείσει από τους αγώνες με τον Άγιαξ. Τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο.

 

Και κατά την ταπεινή μας άποψη; Το θέμα – επειδή όπως και να το κάνουμε περί θέματος πρόκειται – του Φακούντο Περέιρα είναι έλασσον κι όχι μείζον! Έλεος, δηλαδή. Έλεος με τη μανία να βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια…

 

Καλώς ή κακώς – ο χρόνος θα δείξει – ο Αργεντινός αποκλείστηκε. Το περιμέναμε, δεν το περιμέναμε… Αποκλείστηκε. Ο προπονητής γνωρίζει. Αυτός αποφασίζει. Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή. Αυτός αποφάσισε. Θεωρούμε δε, πως η απόφαση του ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον και μόνον το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags