Facebook Pixel Και ο Ολυμπιακός έβαλε δεύτερα, αλλά 3 δεν έφαγε!
| 2016-08-11 23:00:00

Και ο Ολυμπιακός έβαλε δεύτερα, αλλά 3 δεν έφαγε!

Και ο Ολυμπιακός έβαλε δεύτερα, αλλά 3 δεν έφαγε!

Χοντρές αδυναμίες έδειξε ο ΠΑΟ στην Κύπρο και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αυτός που εξέθεσε τον Λεντέσμα κι ο Ρέις που μάρκαρε μόνο με τα μάτια. Ανάλυση της συντριβής...

Στα δύο επίσημα παιχνίδια κόντρα στην ΑΪΚ η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, καθότι συνοδεύτηκε από δύο νίκες και πρόκριση.

Στο φιλικό με την Ομόνοια, όμως, φανερώθηκαν οι αδυναμίες της ελληνικής ομάδας. Το γεγονός ότι οι "πράσινοι" ταξίδεψαν στην Κύπρο και παρατάχθηκαν στο ΓΣΠ με κάποιες από τις ρεζέρβες τους, δεν αποτελεί δικαιολογία. Και ο αποκλεισμένος, από την Μπερ Σεβά, Ολυμπιακός, έπαιξε με τα ...τριτοδεύτερα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν έφαγε τρία από την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπεσίκτας. Ίσα, ίσα που οι μικροί του εντυπωσίασαν.

Δεν μπαίνουμε σε συγκρίσεις, αλλά όπως είθισται να λένε στο ποδόσφαιρο, "για να κατακτήσεις πρωτάθλημα, πρέπει να έχεις πάγκο". Το back up (προσώπων και σχεδίων) των "πρασίνων" στη Λευκωσία έδειξε ανεπαρκές.

Η απουσία του Ζέκα ήταν αρκετή για να φανεί η ομάδα απογυμνωμένη. Αποσυντονίστηκε εντελώς σε σημείο οι παίκτες να μην ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται. Ο Πορτογάλος με τα τρεξίματά του κρύβει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει το δίδυμο Λεντέσμα-Κουτρουμπή. Ο Κουτρουμπής εξέθεσε τον Λεντέσμα, ο οποίος έχει καλή πάσα, χρειαζόταν, όμως, έναν ποδοσφαιριστή "τρεχαντήρι" δίπλα του.

Οι γραμμές ήταν εντελώς ασύνδετες και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι Ιβανόφ και Ρέις δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν την μπάλα, το παιχνίδι του Τριφυλλιού έγινε εντελώς παθητικό. Η ομάδα δεν είχε ανάπτυξη, αφού Βιγιαφάνιες και Λουντ αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να περάσουν την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ομόνοιας. Αυτό είχε ως επακόλουθο να μη βγουν φάσεις. Όποτε φτιάχτηκαν οι ευκαιρίες όμως, οι επιθετικοί τις κατέστρεψαν. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του Μπουμάλ στο 29΄, αλλά και του Λέτο στο 31΄.

Η αμυντική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που προβληματίζει περισσότερο. Κι αυτό γιατί τα κενά ήταν τεράστια. Τα ακραία μπακ (Μέστο-Νάνο) έδιναν χώρους και άφηναν τους Κύπριους να βγάζουν συνεχώς επικίνδυνες μπαλιές. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα τρία γκολ της Ομόνοιας βγήκαν από τις πτέρυγες. Μερίδιο ευθύνης για την τρικυμία των μετόπισθεν είχαν και τα δύο στόπερ. Ο Ιβάνοφ αργούσε να πάει πάνω στην μπάλα και έδειχνε φοβισμένος να μπει μέσα στις φάσεις. Όσο για τον Ρέις, μάρκαρε με τα μάτια. Όποτε επιχειρούσε να ασκήσει άμυνα, απλά κλωτσούσε αντίπαλα πόδια...

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Αυτό, όμως, που έδειξε στο ΓΣΠ ήταν ότι χρειάζεται περισσότερο να δεθεί το σύνολο, παρά να πάρει άλλους παίκτες.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags