Facebook Pixel Απειλεί την ΕΠΟ ο Συναδινός!
| 2016-08-31 22:29:00

Απειλεί την ΕΠΟ ο Συναδινός!

Απειλεί την ΕΠΟ ο Συναδινός!

Έτοιμος να κηρύξει έκπτωτο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

«Είναι οι τελευταίες πράξεις ενός δυσάρεστου σήριαλ για το ποδόσφαιρο». Αυτό δήλωσε ο γγ Αθλητισμο Ι. Συναδινός μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στην Αλέκα Ζουμή. «Υπάρχουν ήδη βουλεύματα για τους 6 συμβούλους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της κάρτας υγείας», πρόσθεσε.

«Η θέση μας είναι σαφής. Δεν αφορά μόνο την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και τη διαιτησία και τα πειθαρχικά. Αναμένουμε τις αποφάσεις της ΦΙΦΑ», πρόσθεσε ο κ. Συναδινός. «Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», τόνισε.

«Οι ''6'' είναι έκπτωτοι και τίθεται θέμα νομιμότητας για όσες αποφάσεις έχουν παρθεί. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είμαι έτοιμος να υπογράψω την καθαίρεση όλου του ΔΣ της ΕΠΟ ένα δεν τηρήσουν την προθεσμία στις 9 Σεπτεμβρίου».

«Εάν κηρυχθεί έκπτωτο όλο το ΔΣ, θα διοριστεί προσωρινό από πρωτοδικείο», ανέφερε ο ΓΓΑ.

Ο κ. Συναδινός χαρακτήρισε «θεαματική» τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ελληνικής πολιτείας και ΦΙΦΑ, σε σχέση με την πρώτη συνάντηση όταν υπήρχε καχυποψία. Αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά στη δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου της ΦΙΦΑ κ. Κουτσοκούμνη ότι «οι νόμοι του Κράτους είναι πάνω από τα καταστατικά».

Ο ΓΓΑ σημείωσε ότι το συνέδριο της ΟΥΕΦΑ πραγματοποιείται σε λίγο καιρό στην Αθήνα και ίσως αυτό σχετίζεται με την καθυστέρηση διορισμού νέας διοίκησης στην ΕΠΟ από τη ΦΙΦΑ.

«Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος αναγνωρίζει ότι μια κυβέρνηση συγκρούεται με τα συμφέροντα που καταδυναστεύουν το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο γγ Αθλητισμού, τόνισε ότι εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οκτώ θάνατοι ποδοσφαιριστών.

Σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ο κ. Συναδινός δήλωσε ότι η δικαιοσύνη πρέπει με γοργούς ρυθμούς να αποδώσει δικαιοσύνη και ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Συναδινός δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με το πότε προβλέπεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αρκούμενος να πει ότι εύχεται «να τηρήσει η ΕΠΟ τα συμφωνηθέντα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα, δήλωσε ότι «περιμένει την πρόταση της ΦΙΦΑ, που πιθανότατα θα προσομοιάζει στο ισπανικό μοντέλο».

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Τα παράπονα αφορούν τις Ομοσπονδίες»

Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα «παράπονα» που εκφράστηκαν από τους αθλητές, δήλωσε ότι αυτά αφορούν «τις ομοσπονδίες που είτε δεν διαχειρίστηκαν καλά τα χρήματα που έλαβαν είτε είχαν κακές σχέσεις με τους αθλητές».

Ειδικά για την Αννα Κορακάκη ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει το πιο σύγχρονο σκοπευτήριο στην Ευρώπη, στο Μαρκόπουλο και ότι αυτό έχει παραχωρηθεί από το 2008 από την Ομοσπονδία. «Τίποτα δεν άκουσα για αυτό από τους παραπονούμενους και αυτοί που το παραχώρησαν πρώτοι έσπευσαν να φωνάξουν», δήλωσε.

«Δε μπορεί σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό να υπάρχουν όλων των ειδών οι αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο κ. Συναδινός, που ανέφερε ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός για να υπάρξουν οι βασικές εγκαταστάσεις «ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό», σε κάθε περιοχή. «Αντιμετωπίζουμε ελλείψεις 30 ετών», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα αθλητικών υποδομών στους δήμους και δήλωσε ότι η γενική γραμματεία αθλητισμού έχει τη διαχείριση 27 αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τόνισε ότι η μετατροπή της κολύμβησης σε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, αποτελεί στην ουσία της τη μεγαλύτερη τιμή στον Σπ. Γιαννιώτη. Δήλωσε ότι το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρσι και θα επεκταθεί εφέτος, ενώ δήλωσε βέβαιος για την συνεργασία της ΚΟΕ και του προέδρου της κ. Διαθεσόπουλου.

Το πρόγραμμα θα αφορά σχολεία που έχουν πισίνα σε απόσταση 25 χιλιομέτρων και λιγότερο από κολυμβητήριο, για τη Γ' και τη Δ' Δημοτικού και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και για άλλα αθλήματα.

Αναφερόμενος στα πορίσματα σχετικά με τις τρεις ομοσπονδίες που κατηγορούνται για έκνομες ενέργειες (τένις, ποδηλασία, μπάτμιγκντον), δήλωσε ότι τα διοικητικά θέματα έχουν διευθετηθεί και ότι θα κοπεί η υπόλοιπη επιχορήγηση για τις ομοσπονδίες Τένις και Ποδηλασίας, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Επίσης, αποκάλυψε ότι υπάρχει έλεγχος και στην ομοσπονδία φιλάθλων πάλης.

«Δεν θέλουμε να ξαναδούμε αθλητές εθνικών ομάδων να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών για να προπονηθούν και μαθητές να κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες επειδή αθλούνται», είπε ο ΓΓΑ, τονίζοντας ότι ήδη έχουν παρθεί νομικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα «αυτονόητα αυτά θέματα».

Τέλος, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή το να συνοδεύει την εθνική ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δηλώνοντας ότι αυτοί οι αθλητές «έχουν ήδη νικήσει» και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων δεν είναι η ιδιαιτερότητά τους αλλά τα εμπόδια που τους τίθενται από τον ρατσισμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags