Facebook Pixel "Ούνικς δεν είναι μόνο ο Λάνγκφορντ"
Μπάσκετ
| 2016-12-08 18:30:00

"Ούνικς δεν είναι μόνο ο Λάνγκφορντ"

"Ούνικς δεν είναι μόνο ο Λάνγκφορντ"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα εντος έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα στάθηκε στις δυσκολίες του παιχνιδιού της Ούνικς Καζάν και επεσήμανε πως δεν είναι μόνο ο Κιθ Λάνγκφορντ που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους Πειραιώτες.

Παράλληλα, εστίασε και στις δυσκολίες της φετινής Ευρωλίγκα, την οποία χαρκατήρισε ως ένα Top 16 που έχει διάρκεια 30 αγωνιστικές.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Παίζουμε με μια μαχητική και σκληροτράχηλη ομάδα, όμως έχει δείξει πως παρά τις τρεις νίκες που έχει χάνει δύσκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό. Είναι σημαντικό να πάει ο ρυθμός εκεί που θέλουμε και αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Την καλή άμυνα και την καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Δουλέψαμε καλά χθες και θα δουλέψουμε και σήμερα για το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Όσο πιο γεμάτο γήπεδο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ενίσχυση που θα έχει η ομάδα».

Για τον Λάνγκφορντ: «Η Ούνικς είναι μια ομάδα που έχει τον ηγέτη της. Έχουν πολυφωνία κια παίκτες που μπορούν να κάνου τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πώς θα τον σταματήσουμε, αλλά και ο Κολόμ είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει κια να δημιουργεί, αλλά και ο Παραχούσκι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσεις συνολικά, αλλά πρέπει να περιορίσεις τον Λάνγκφορντ».

Για τις αλλαγές της Ούνικς: «Οι καινούργιοι παίκτες μπήκαν στο τελευταίο παιχνίδι. Ασφαλώς δεν έχουν δείγμα. Είναι καλό και γι αυτούς, αλλά και για εμάς. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην άμυνα».

Για τα απρόβλεπτα αποτελέσματα της Ευρωλίγκα φέτος: «Φέτος η Ευρωλίγκα είναι εντελώς διαφορετική. Είναι Top 16 30 αγωνιστικών. Παίζεις με τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε μια μέτρια μέρα σου χάνεις. Οι αποστάσεις είναι μικρές και σε μια μέτρια μέρα χάνεις. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες ήττες και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος. Στην Ελλάδα δίνουμε... παχύς τίτλους, όμως προσπαθούμε και στη μία αλλά και στην άλλη κατάσταση να μην μας επηρεάζει ψυχολογικά το εάν χάσουμε ή κερδίσουμε και θέλουμε να είμαστε συνεπείς και με μέθοδο. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και κάθε παιχνίδι θέλουμε να το απομονώνουμε και να το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό. Στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε και ελπίζουμε να είμαστε ψηλά και να έχουμε περάσει στα Play off».

Για την αποτίμηση της μέχρι ώρας πορείας του Ολυμπιακού: «Δεν θα ήθελα να κάνω αποτίμηση τώρα. Άμα σταθείς στο τώρα, θα χάσεις τη συνέχεια. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έχει γίνει και τι θα γίνει. Το μόνοο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό μας απασχολεί μόνο. Βλέπουμε μόνο το παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε, Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απολογισμό τώρα. Τεχνικά το κάνουμε για να βελτιωθούμε, αλλά συνολική αποτίμηση δεν κάνουμε».

Για τον Μάντζαρη: «Δεν το ξέρουμε ακόμα. Χθες έκανε κομμάτι της προπόνησης και σήμερα θα δοκιμάσει. Κάνει θεραπεία τώρα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης θα ξέρουμε. Θα δούμε εάν θα είναι ή όχι. Δεν θα ρισκάρουμε όμως και δεν θα πιέσουμε παίκτη εάν δεν είναι στο 100%».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags