Facebook Pixel Ήξερες το σπάνιο ρεκόρ που έκανε ο Ανσαριφάρντ;
Ποδόσφαιρο
| 2017-02-25 13:32:00

Ήξερες το σπάνιο ρεκόρ που έκανε ο Ανσαριφάρντ;

Ήξερες το σπάνιο ρεκόρ που έκανε ο Ανσαριφάρντ;

O Ιρανός φορ στο ματς με την Οσμάνλισπορ έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό με τα δύο γκολ που πέτυχε!

Ο Ανσαριφάρντ έγινε ο 6ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» που σκοράρει δις σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Μάλιστα, αυτή η λίστα συρρικνώνεται περισσότερο αν εξαιρεθούν οι προκριματικές φάσεις. Γιατί ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο και ο Ισπανός Οσκαρ είχαν χτυπήσει από δύο φορές στο παιχνίδι με την Μπέσα στην Αλβανία (0-5), Ιούλιο μήνα το 2010 στο Γιουρόπα Λιγκ Αρκετά χρόνια νωρίτερα, στις 3 Οκτωβρίου 1984, ο Νίκος Αναστόπουλος είχε σημειώσει τα τέρματα του Ολυμπιακού στην ισοπαλία 2-2 με τη Νοσατέλ Ξαμάξ στην Ελβετία, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ («64»).

Ο Ανσαριφάρντ όμως τα κατάφερε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε αντίστοιχη φάση αλλά μετέχοντας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (8Χ4=32) είχε πετύχει χατ τρικ ο Κώστας Μήτρογλου κόντρα στην Αντερλεχτ (0-3), στις 2 Οκτωβρίου 2013 στις Βρυξέλλες. Αυτό το αποτέλεσμα μάλιστα μέτρησε καταλυτικά την ώρα του ταμείου για την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Ο τρίτος «ερυθρόλευκος» παίκτης που έχει σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ εκτός έδρας σε φάση των «32» είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Το πέτυχε κόντρα στη Γιουβέντους, που έπαιξε ως γηπεδούχος στο Παλέρμο στις 7 Δεκεμβρίου 1999 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τότε όμως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, αφού είχε προηγηθεί εντός έδρας ήττας 1-3.

Ο «Τζόλε» πάντως έχει κουνήσει δις πλεκτό και σε άλλο εκτός έδρας ευρω-ματς. Συνέβαλε στο 2-4 επί της Ανόρθωσης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις 26 Αυγούστου 1998, σε μία σεζόν όπου η ομάδα έφτασε ένα φύσημα του ανέμου μακριά από τα ημιτελικά.

Πηγή: εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags