Facebook Pixel Θέλει ακόμα δουλειά ο ΠΑΟΚ! Τα «πειράματα» του Στανόγεβιτς και o... νέος αέρας του Μακ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-07-07 18:57:00

Θέλει ακόμα δουλειά ο ΠΑΟΚ! Τα «πειράματα» του Στανόγεβιτς και o... νέος αέρας του Μακ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλει ακόμα δουλειά ο ΠΑΟΚ! Τα «πειράματα» του Στανόγεβιτς και o... νέος αέρας του Μακ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 2-0 από την πιο έτοιμη Γάνδη,παρουσιάζοντας προβλήματα στην άμυνα και στην ανάπτυξη. Το νέο σύστημα και η εντυπωσιακή επιστροφή Μακ.

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά του καλοκαιριού γνώρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 από την πιο έτοιμη και καλύτερη Γάνδη, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο λόγω προβλημάτων στο κέντρο της άμυνάς του.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς δοκίμασε για πρώτη φορά το 3-4-3, το οποίο δυσκόλεψε όμως σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες του, αν και στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά την είσοδο του Ρόμπερτ ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο και απείλησαν αρκετές φορές την αντίπαλη εστία.

Το νέο σύστημα και το… φτηνό γκολ

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό, κόντρα στη Γάνδη κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 3-4-3, το οποίο για αρκετή ώρα πάντως… μπέρδεψε τους παίκτες του, με συνέπεια ο Δικέφαλος να μην πατάει καλά στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, κάτω από την εστία ήταν ο Μελισσάς, στην άμυνα οι Πούγγουρας, Βαρέλα, Κρέσπο, στα χαφ οι Σάκχοφ – Κάνιας, στα άκρα οι Λέοβατς – Μάτος και μπροστά οι Ζάιρο – Κάμπος – Πρίγιοβιτς. Στον πάγκο έμεινα οι Σιαμπάνης, Λεβέκ, Ενρίκε, Κάτσε, Μακ, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Δημητρίου, Λημνιός, Πέλκας και Πατράλης, ενώ εκτός αποστολής για να… πάρουν ανάσες έμεινα οι Αθανασιάδης, Μπίσεσβαρ και Τσίμιροτ.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και ήταν φανερό πως έψαχνε τρόπο για να κλέψει την μπάλα από την πιο έτοιμη Γάνδη, που ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στις 30 Ιουλίου.

Οι Βέλγοι μάλιστα, στο 31ο λεπτό ευτύχησαν να κάνουν το 1-0, όταν μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα, ο Καμπανγκού έμεινε ολομόναχος στο καρδιά της περιοχής και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 34 μάλιστα είχαν και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Μελισσάς έδιωξε εντυπωσικά, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την… απάντηση του ΠΑΟΚ, όταν η κεφαλιά του Βαρέλα, μετά από φάολυ του Κάμπος, έφυγε άουτ.

Άλλαξε την ομάδα ο Μακ, πάλι… τρύπα στην άμυνα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρξαν αρκετές αλλαγές από τον Στανόγεβιτς, καθώς πέρασαν στην επίθεση οι Ενρίκε, Πέλκας και Μακ αντί των Κάμπος, Ζάιρο και Πρίγιοβιτς, ενώ στην άμυνα ο Λεβέκρ πήρε την θέση του Λέοβατς.

Η είσοδος του Σλοβάκου, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, έδωσε… άλλον αέρα στην ομάδα, καθώς βοήθησε πάρα πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και κατάφερε μόνος του να δημιουργήσει αρκετές φάσεις.
Συγκεκριμένα, στο 76’, μετά από εξαιρετική σέντρα του Μακ, ο Πέλκας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό και πάλι από ασίστ του Σλοβάκου, ο Κρέσπο δεν βρήκε εστία με το σουτ που επιχείρησε.

Στο 84’ ο Μακ αποφάσισε να τελειώσει μόνος του την φάση, όμως ο τερματοφύλακας της Γάνδης μπλόκαρε, ενώ στο 86’ κόντρα στη ροή του ματς, ήρθε το 2-0. Ο Σιλά βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με πλασέ έγραψε το 2-0, που ήταν το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης.

 


 

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κρέσπο, Πούγγουρας, Βαρέλα (68' Δημητρίου), Κάνιας (68' Δεληγιαννίδης), Σάκχοφ (68' Κάτσε), Μάτος (68' Κουλούρης), Λέοβατς (Λεβέκ 46'), Κάμπος (Πέλκας 46'), Ζάιρο (Ενρίκε 46'), Πρίγιοβιτς (Μακ 46').

ΓΑΝΔΗ: Ρίινε, Γκιγκότ, Βερστράετε, Ματτόν, Σιλλά, Ρενάτο Καρντόσο, Καλού, Ντεγιάεγκερε, Καμπγκούνγκου, Ντέσμετ, Εσίτι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags