Facebook Pixel Η μνήμη των 96...
| 2014-04-12 18:55:00

Η μνήμη των 96...

Η μνήμη των 96...

Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από το δυστύχημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 96 φίλοι της Λίβερπουλ και τραυματίστηκαν άλλοι 766, στον ημιτελικό του Κυπέλλου το 1989, όπου οι «κόκκινοι» είχαν αντιμετωπίσει την Νότιγχαμ Φόρεστ στο στάδιο του Χίλσμπορο.

Έτσι οι αναμετρήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, στις μικρότερες κατηγορίες και στο FA Cup θα ξεκινήσουν εφτά λεπτά αργότερα ως έναν μικρό φόρο τιμής στα θύματα. Τα έξι λεπτά συμβολίζουν τον χρόνο, στον οποίο διακόπηκε η αναμέτρηση και σε αυτό προστέθηκε ένα ακόμα.

Στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Γουίγκαν για τον ημιτελικό του FA Cup θα υπάρχουν ακόμα 96 κενές θέσεις και σε κάθε μια θα υπάρχει ένα κασκόλ της Λίβερπουλ.

Στο γήπεδο που έγινε η τραγωδία στο Σέφιλντ, όπου αγωνίζονται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Μπλάκμπερν, παίκτες και προπονητές έκαναν έναν κύκλο όλοι μαζί για την ενός λεπτού σιγή.

Ακόμα και εκεί, υπήρχαν 96 λευκές κενές θέσεις με τριαντάφυλλα και μια κάρτα που έγραφε ξεχωριστά το όνομα του κάθε θύματος. Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις και συνολικά σε όλη την Αγγλία αποδίδεται φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας με το σύνθημα «Never Forgotten».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags