Facebook Pixel Β. Βέργης: Το νου σου, αρχηγέ!
| 2014-09-10 13:32:00

Β. Βέργης: Το νου σου, αρχηγέ!

Β. Βέργης: Το νου σου, αρχηγέ!

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες στο άκουσμα της είδησης ότι «Ο Ρανιέρι και η ηγεσία της ΕΠΟ θέλουν τον Γιώργο Καραγκούνη άμεσο συνεργάτη του προπονητή της Εθνικής» όχι μόνο θα… πετούσα τη σκούφια μου αλλά θα επιχειρηματολογούσα με 100 διαφορετικούς τρόπους ώστε να υπάρξει αίσια κατάληξη.

Ποιος καλύτερος, άλλωστε, μπορεί να βρεθεί για μια τέτοια θέση από εκείνον που πότισε τη φανέλα με το εθνόσημο 139 φορές, από αυτόν που αποτελεί «φάρο» αφοσίωσης και αυταπάρνησης για όλες τις γενιές, από τον διαχρονικό ΑΡΧΗΓΟ της Εθνικής Ελλάδος;

Να ξεκαθαρίσω πως σύμφωνα και με τη δική μου πληροφόρηση υπάρχει όντως σοβαρό ενδιαφέρον από την πλευρά της ΕΠΟ για τον Καραγκούνη. Και τα «θέλω» τους έχουν μεταφερθεί στον αρχηγό. Ο Ρανιέρι και ο Σαρρής, μετά το κάζο από τη Ρουμανία, συνειδητοποίησαν ότι ο Ιταλός χρειάζεται έναν άνθρωπο δίπλα του ο οποίος πρέπει να γνωρίζει «τι σημαίνει Εθνική Ελλάδος».

Αφού πρώτα ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η παρέα του «έφαγαν» τον Φύσσα και τον Βόκολο, αφού άφησαν… αποψιλωμένο τον Ιταλό στο ντεμπούτο του, κατόπιν εορτής («κηδείας» σωστότερα) κατάλαβαν ότι πρέπει να τον «θωρακίσουν». Και σε αυτή την περίπτωση ο Καραγκούνης είναι Η ΑΣΠΙΔΑ. Άνθρωπος να γνωρίζει καλύτερα τα μονοπάτια και να αγαπάει περισσότερο αυτή την ομάδα δύσκολα θα βρεθεί σε τούτη τη ζωή. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, η σκέψη του Ρανιέρι και η πρωτοβουλία του Σαρρή είναι σωστή.

Όμως… Εδώ αρχίζουν τα «όμως» και τα «αλλά». Επειδή εκτιμώ απεριόριστα τον Γιώργο Καραγκούνη, με έχει τιμήσει δίνοντάς μου σημαντικές συνεντεύξεις (μία εκ των οποίων στο coppa.gr) και θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο και ειλικρινή άνθρωπο που με απόλυτη ανιδιοτέλεια αντιμετωπίζει αυτή την υπόθεση, δεν πρόκειται να κρύψω τις σκέψεις μου και θα τις εκθέσω δημόσια.

Μπορεί για τον Ρανιέρι και τον Σαρρή ο Καραγκούνης να είναι ιδανική περίπτωση, δεν ξέρω όμως αν για τον Γιώργο θα προσεγγίσει ανάλογα θετικά όρια τυχόν εμπλοκή του στην «Εθνική των Σαρρήδων» έτσι όπως την έχουν «μετατρέψει» τον τελευταίο καιρό. Το αντίθετο, θα επιχειρηματολογούσα…

Θα το πω όσο πιο «ωμά» γίνεται. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη. Σωστότερα πρέπει αυτός ο «κάποιος» να κερδίζει την εμπιστοσύνη με τα πεπραγμένα του. Ρωτάω, λοιπόν: από την έως τώρα «πολιτεία» του Γιώργου Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ πόσο μπορεί να… εμπνευστεί και να εμπιστευτεί ο Καραγκούνης;

Μήπως ο Γιώργος δεν έζησε τις συμπεριφορές που βίωσαν ο Φύσσας και ο Βόκολος. Ο Σαρρής και οι… από πάνω του δεν ήθελαν εδώ και μήνες να τους καρατομήσουν επειδή είχαν «Παναθηναϊκό παρελθόν» και μόνο όταν έβαλε βέτο ο Σάντος σταμάτησαν; Μέχρι που τελείωσε ο Σάντος και τους ‘’καθάρισαν» σε μία νύχτα.

Δεν έζησε ο «Κάρα» αυτά που τράβηξε ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός από τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ; Γιατί έφυγε… τρέχοντας; Ένα τηλέφωνο να του κάνει θα τα μάθει όλα (όσα δεν ξέρει, δηλαδή). Μήπως είναι δύσκολο να ενημερωθεί ο Καραγκούνης πόσοι από τους πρώην συμπαίκτες του στην πρωταθληματική Εθνική του Euro 2004 «έφαγαν» πόρτα στις αιτήσεις που έκαναν στην ΕΠΟ για τις θέσεις των μικρών εθνικών, ενώ αντίθετα προσλήφθηκαν κάποιοι που είναι… συγγενείς μάνατζερ-κουμανταδόρου ‘’εντός’’ Ομοσπονδίας και άλλοι ‘’συγχωριανού’’ του προέδρου Σαρρή;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί στον Καραγκούνη ότι αύριο μεθαύριο το ίδιο ‘’σύστημα’’ που κυβερνάει την ΕΠΟ δεν θα… θυμηθεί και το δικό του «Παναθηναϊκό παρελθόν’’ και θα ‘’βάλει’’ γνωστές και μη εξαιρετέες πένες να τον περάσουν πριονοκορδέλα φορτώνοντάς του τυχόν αποτυχίες της ομάδας ή ‘’μη ουσιαστική βοήθεια προς τον Ιταλό»; Σε ποιον και σε τι μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο Καραγκούνης; Στα… κινέζικα τηλέφωνα; Μόνο ελληνικό έχει ο Γιώργος. Κι όταν είχε και αγγλικό έπαιζε στη Φούλαμ δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ ούτε πρόεδρός της…

Σαφέστατα ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον μεγάλο αρχηγό. Εκείνος θέλει να συνεχίσει ακόμη ένα χρόνο το ποδόσφαιρο. Κι όπως είδαμε στο Μουντιάλ εύκολα μπορεί να το πράξει. Οι Σαρρήδες είναι δεδομένο πως θα επιμείνουν, ειδικά αν ο ‘’Κάρα’’ δεν συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

Οσο λοιπόν το θέμα παραμένει ‘’ανοιχτό’’, το μόνο που θέλω να του πω -αν μου επιτρέπει, με το θάρρος της γνωριμίας- είναι ‘’Το νου σου, αρχηγέ». Όπως έλεγαν και οι… παλιοί: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.

Ο Καραγκούνης μπορεί σαφέστατα να αποτελεί ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για την εθνική ομάδα και από ένα καινούργιο πόστο, αλλά αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ μπορεί να αποδειχθεί φθορά για τον ίδιο τον Γιώργο. Δεν έχουν όλοι ούτε την δική του ανιδιοτέλεια ούτε το πάθος του για την Εθνική.

Αυτός μπορεί να γίνει ‘’ασπίδα» για την ομάδα, έχω όμως τεράστιες αμφιβολίες αν οι ‘’Σαρρήδες’’ θα γίνουν ποτέ ασπίδα γι αυτόν στην όποια στραβή. Πολλές φορές στη ζωή, λοιπόν, ένα εφήμερο «όχι» είναι προτιμότερο από ένα συναισθηματικό «ναι».

Ας «φτιάξει» κάποια στιγμή το άρρωστο ‘’πράγμα’’ που ονομάζεται Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κι ας πάμε όλοι μαζί… κουβαλητό τον «Κάρα» στην Εθνική. Για την ώρα οι «Σαρρήδες» θα ήταν καλό να αναζητήσουν αλλού άλλοθι για την πολιτική τους…

Πηγή : coppa.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags