Facebook Pixel Σήμερα παίζουμε προκριματικά Euro
| 2014-10-09 16:08:00

Σήμερα παίζουμε προκριματικά Euro

Σήμερα παίζουμε προκριματικά Euro

Αναλύσεις και εκτιμήσεις για το σημερινό κουπόνι.

147. ΑΓΓΛΙΑ - ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ

Η αλήθεια είναι πως η διαφορά της Αγγλίας από το Σαν Μαρίνο είναι χαώδης. Αυτό που θα υπάρχει, όμως, στην ομάδα του Ρόι Χόντσον είναι η ανάμνηση της απώλειας του εισιτηρίου στο Μουντιάλ 1994 επειδή δέχτηκε ένα γκολ από το Σαν Μαρίνο. Έρχεται απ’ το σποτδαίο διπλό με 2-0 στην Ελβετία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δώσει χρόνο σε νεαρούς παίκτες στην προσπάθεια για ανανέωση. Απόντες λόγω τραυματισμού είναι οι Στάριτζ (ε), Στόουνς (α), Γουόκερ (α), Τζόνσον (α), Φλάναγκαν (α), Σμόλινγκ (α), Τζόουνς (α). Το Σαν Μαρίνο με τη σειρά του δεν είχε κερδίσει ακόμα ούτε βαθμό στα προκριματικά του Μουντιάλ και προφανώς οι ελπίδες να πετύχει κάτι τέτοιο στο Λονδίνο είναι μηδαμινές. Ντεμπούτο θα κάνουν οι Μουρατσίνι (τ), Τσεζαρίνι (α), ενώ αποθεραπεύτηκαν οι Ρινάλντι (ε), Παλάτσι (α) και ο Ντέλα Βάλε (α) εξέτισε. Ο Μπιάνκι (α) είναι τραυματίας.

148. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Λευκορωσία υποδέχεται στο «Μπορίσοφ Αρένα» την Ουκρανία. Για τους γηπεδούχους η ισοπαλία με το Λουξεμβούργο (1-1) προκάλεσε αναταράξεις στις τάξεις της ομάδας, που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τώρα το «τρίποντο», γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει από νωρίς αρκετά πίσω. Ο προπονητής Κοντρατίεφ άφησε έξω τέσσερις σημαντικούς παίκτες. Ο λόγος για τους Χούταρ (τερματοφύλακας, 6 συμμετοχές), Βερατσίλα (αμυντικός, 14/0), Αλεξάντερ Χλεμπ (μ, 66/6), Τσιχάροφ (μ, 35/1). Οι περισσότεροι που κλήθηκαν αγωνίζονται στη χώρα και στη Ρωσία. Στην Ουκρανία τώρα, η εντός έδρας ήττα από τη Σλοβακία (0-1) την έχει ρίξει ήδη στα… σχοινιά. Πρέπει να ρεφάρει, γι’ αυτό και θα ψάξει τώρα το «τρίποντο». Ο Φομένκο, που δέχεται μεγάλη πίεση, κάλεσε συνολικά 26 παίκτες (από αυτούς, μόνο ο «κάπτεν» Τίμοστσουκ δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας). Η Ουκρανία έχει ως πρώτο στόχο να προστατέψει τα «νώτα» της. Περιθωριακές οι απουσίες των τραυματιών Μακαρένκο (α, 3/0), Αρμάς (μ, 16/1).

149. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ

Δύο αλλαγές έκανε ο Ιγκόρις Πανκρατίεβας στην αποστολή της Λιθουανίας για το ματς με την Εσθονία, σε σχέση με το προηγούμενο κόντρα στο Σαν Μαρίνο (νίκησε με 0-2). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε σε αυτήν τους Λούκσα (μ), Ελιόσιους (μ), παρότι ήδη έχει πολλούς νέους παίκτες και η απειρία αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του. Επίσης αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Βάλσκις (μ), ενώ τραυματίας παραμένει ο σημαντικός Σπάλβις (ε). Στην Εσθονία στον αντίποδα, έτοιμος για την επιστροφή στην εθνική είναι ο Βασίλιεφ (μ) που συνεχίζει ωστόσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Η Εσθονία ελπίζει ότι ο σημαντικός ποδοσφαιριστής με την παρουσία του και μόνο μπορεί να ανεβάσει το ηθικό των συμπαικτών του, γι’ αυτό ο Μάγκνους Πέρσον τον πήρε μαζί του. Έρχεται απ’ το 1-0 επί της Σλοβενίας στην πρεμιέρα.

150. ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Το Λίχτενσταϊν ουσιαστικά δεν έχει καμία ελπίδα για να διεκδικήσει πρόκριση, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πάουριτς θέλει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία (ξεκίνησε με ήττα 4-0 στην Ρωσία) και παρά την ανανέωση εξακολουθεί και καλεί τον αιώνιο ηγέτη της επίθεσης, το Μάριο Φρικ (115/16) στα 40 του χρόνια! Χωρίς σημαντικά προβλήματα η αποστολή. Στο Μαυροβούνιο τώρα, ο Μπράνκο Μπρνόβιτς ξέρει πολύ καλά πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για γκέλες με ομάδες τύπου Λιχτενστάιν αν θέλει να δει την ομάδα του να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση του Euro και δεν κάνει... πειράματα στο θεωρητικά εύκολο ματς του ομίλου (μετά το 2-0 επί της Μολδαβίας). Άφησε εκτός αποστολής τους Ντελίμπασιτς (επιθετικός, 6 γκολ), Κασάλιτσα (επιθετικός, 1 γκολ), ενώ εκτός μάχης λόγω τραυματισμού παραμένει και ο βασικός μέσος Ντρίνσιτς (3 γκολ). Κατά τα άλλα τα... βαριά όπλα της ομάδας (Βούτσινιτς, Γιόβετιτς, Μπεκιράι, Ζβέροτιτς, Μπάσα, Σάβιτς) είναι ετοιμοπόλεμα.

151. ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ

Με νέο προπονητή θα παραταχθεί η Μολδαβία στο ματς με τους Αυστριακούς, μετά το 0-2 στο Μαυροβούνιο. Τα ηνία ανέλαβε ο πρώην ομοσπονδιακός των ελπίδων, ο Αλεξάντρ Κουρτιάνου, ο οποίος αντικαθιστά τον απολυθέντα Ίον Κάρας που του καταλογίστηκε «μη ικανοποιητική δουλειά μετά το τέλος των προκριματικών του Μουντιάλ». Ο νέος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τον γκολκίπερ Ναμάσκο, τους μέσους Τσεμποτάρου, Καλίνκοφ (2 γκολ) και Άντονιουτς και τον στράικερ Αλεξέεφ (5 γκολ). Η Αυστρία μετά το 1-1 με την Αυστρία, θα πάει χωρίς αλλαγές στη Μολδαβία και με την ομάδα που αντιμετώπισε τη Σουηδία στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου. Εκτός αποστολής και πάλι έμειναν τόσο ο πρώην αρχηγός Ίβανσιτς (ηγετικός επιθετικός μέσος) όσο και ο στράικερ της Άστον Βίλα, ο Βάιμαν. Επίσης, εκτός μάχης μένει και ο μέσος Κάβλακ που είχε κληθεί στο ματς με τη Σουηδία αλλά αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Έχει αντικατασταθεί από τον επιθετικό της Ίνγκολσταντ, ο Χίντερζεερ.

152. ΠΓΔΜ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Στα Στόπια η ήττα από την Ισπανία (5-1) ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη και δεν τη βγάζει από το πλάνο της. Αντιθέτως, ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα τώρα, θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Η διαφορά της με τη φιλοξενούμενη είναι σημαντική, όμως δεν θα πρέπει ούτε μία στιγμή να την υποτιμήσει, γιατί θα το πληρώσει. Οφείλει να είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη. Απόντες είναι οι επιθετικοί Χασάνι (ε) και Τραϊκόφσκι (ε). Το Λουξεμβούργο απ’ την άλλη πλευρά ξεκίνησε πολύ καλά τα προκριματικά (1-1 την Λευκορωσία) κι αν νικήσει τώρα, θα μπορεί να κάνει… όνειρα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Εκτός έδρας χάνει την όποια δυναμική της. Θα παίξει ελεύθερα, χωρίς άγχος, για ό,τι καλύτερο, αλλά δύσκολα θ’ αποφύγει την ήττα. Απόντες (σε σχέση με το προηγούμενο ματς) είναι οι Όμπερβαϊς (τ, 7 συμμ.), Μπούκβικ (α, 10/0), Μπάστος (μ, 5/0), Πέδρο (μ, 9/0).

153. ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Σλοβακία με τη νίκη στην Ουκρανία (1-0) απέκτησε σημαντικό προβάδισμα, που θα γίνει… τεράστιο, αν πάρει και τώρα το θετικό αποτέλεσμα. Στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και μπορεί να δυσκολέψει τους «φούριας ρόχας». Επιπλέον, δεν έχει σημαντικές απουσίες. Σε σχέση με το τελευταίο ματς λείπει ο Σιλβέστρ (ε, 5/0). Στην αποστολή βρίσκεται ο Μακ του ΠΑΟΚ, αλλά και οι… πρώην Έλληνες Στοχ και Βάις. Στην Ισπανία στον αντίποδα, το πρώτο δείγμα της… ανανέωσης πήγε καλά (5-1 τα Σκόπια), αν και τώρα θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, απέναντι σε μία σαφώς πιο ισχυρή αντίπαλο. Αν νικήσει και τώρα, θα επιβεβαιώσει εξ αρχής πως είναι το απόλυτο φαβορί στο γκρουπ. Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, έχει απλώς κάποιες περιφερειακές απουσίες (σημαντικότερη αυτή του Ίσκο), ενώ για διάφορους λόγους λείπουν -μόνιμα πια- οκτώ ποδοσφαιριστές που είχαν πάει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

154. ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Στην Σλοβενία η απουσία του Ίλισιτς (μ) από την αποστολή της Εθνικής για το δύσκολο ματς με την Ελβετία αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη χώρα μετά την ήττα στην Εσθονία με 1-0. Ο Σρέτσκο Κάτανετς άφησε εκτός του παίκτη της Φιορεντίνα αφήνοντας και αιχμές για το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να προσφέρει χωρίς να νιώθει ότι κάνει αγγαρεία. Δεν υπάρχουν άλλες σοβαρές απουσίες, εκτός φυσικά του τιμωρημένου Στεβάνοβιτς (μ), που είναι όμως στην αποστολή. Απ’ την άλλη πλευρά, η ήττα στην πρεμιέρα δεν ήταν αυτό που περίμενε η «νέα» Ελβετία του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς. Μπορεί η Αγγλία να ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος (έχασε με 0-2), αλλά το άσχημο ήταν ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα. Η Ελβετία έχει γυρίσει σελίδα μετά την αποχώρηση του Ότμαρ Χίτσφελντ, όμως η αλλαγή αγωνιστικής νοοτροπίας θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιωθεί. Ο Σαρ (α) είναι τραυματίας οι Μίκαελ Φράι (ε), Μουμπάνζ (α) κάνουν ντεμπούτο.

155. ΣΟΥΗΔΙΑ – ΡΩΣΙΑ

Στην Σουηδία ο μεγάλος πονοκέφαλος του Χάμρεν είναι αν θα μπορέσει να παίξει στο μεγαλύτερο ματς ως το τέλος της χρονιάς, ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ πια (50 γκολ) της Εθνικής Σουηδίας, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που δίνεται αμφίβολος, με τις πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Στην αποστολή επέστρεψε και ο βασικός μπακ Λούστιγκ που έλειπε λόγω τραυματισμού στο ματς με την Αυστρία (1-1 εκτός έδρας). Η Ρωσία τώρα, με τον μπακ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Σένικοφ, να επιστρέφει στην αποστολή έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ο Φάμπιο Καπέλο έχει πλέον μηδενικές απώλειες ενόψει του μεγάλου αγώνα κόντρα στη Σουηδία. Ευχαριστημένος, πάντως, δεν είναι ο Ιταλός ομοσπονδιακός της Ρωσίας, αφού ζήτησε να έχει περισσότερο χρόνο με τους παίκτες του πριν από κάθε ματς και κατά τη διάρκεια της χρονιάς (επικράτησε του Λίχνεσταϊν με 4-0 στην πρεμιέρα). Εκτός αποστολής σε σχέση με το προηγούμενο ματς έμειναν οι Ναμπάμπκιν (μπακ ), Κανούνικοφ (επιθετικός).

156. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΡΑΦΑΕΛΑ - ΝΤΕΦΕΝΣΑ ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ

Η Ατλέτικο κράτησε για πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος ανέπαφη την εστία της και πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Ρασίνγκ Κλουμπ (0-2). Ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής Σενσίνι. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ την Ταγέρες για να πάρει την πρόκριση. Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Νις, ο μέσος Ντεπέτρις και ο επιθετικός Κιρόγα. Η Ντεφένσα απ’ την άλλη πλευρά, βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Άρσεναλ Σαραντί, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη, την πρώτη έπειτα από δύο σερί ήττες (με 2-1). Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου είχε κάνει την έκπληξη νικώντας τη Σαν Λορέντζο και μάλιστα εκτός έδρας. Ικανοποιημένος από την επιστροφή στις νίκες δήλωσε ο προπονητής Φράνκο. Παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού ο μέσος Μπερτόκι. Δεν έχουν αναφερθεί άλλα ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

157. ΣΑΝΤΟΣ – ΜΠΑΪΑ

Η Σάντος πήρε τη νίκη απέναντι στη Φλαμένγκο (0-1), την πρώτη εκτός έδρας έπειτα από τέσσερις μήνες. Παραμένουν εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Αράνια και ο επιθετικός Ριμπέιρο, καθώς και ο αμυντικός Ουμπίνι και ο μέσος Ρενάτο. Στην Εθνική Βραζιλίας ο σημαντικός επιθετικός Ρομπίνιο. Η Μπαί με τη σειρά της, δεν έκανε και πολλά απέναντι στη Φλουμινένσε, αλλά έμεινε μέσα στο ματς και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο φινάλε (1-1). Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Σάντος, ο μέσος Μπρανκίνιο και οι επιθετικοί Ραφίνια και Σάντος.

158. ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ

Η Φλουμινένσε αν και προηγήθηκε απέναντι στην Μπαΐα, δέχθηκε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά (1-1). Μια στιγμιαία αδράνεια στοίχισε στην ομάδα του τη νίκη σύμφωνα με τον προπονητή Μπόρζες. Κάρτες συμπλήρωσε ο αμυντικός Ελιβέλτον. Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Γκαμ, Ενρίκε, Καρλίνιος και Σικίνιο και οι μέσοι Βαλέντσια και Ντιγκίνιο. Ακόμη και στη βασική ενδεκάδα αναμένεται μετά τα πολλά προβλήματα, ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Ματίς. Η Ατλέτικο Μινέιρο είχε κακή απόδοση και ηττήθηκε από την Κρισιούμα εκτός έδρας με 3-1. Ερωτηματικό η συμμετοχή του αμυντικού Σάντος. Εξέτισε ο μέσος Γκιγιέρμε. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Κονσεϊσάο, Ρέβερ, Μποτέλιο και οι μέσοι Μαϊκοσουέλ, Καριόκα και Κλοντινέι. Σημαντική η απουσία του επιθετικού Ταρντέλι, που κλήθηκε στην Εθνική Βραζιλίας.

159. ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ - ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ

Η Ρίβερ σε ένα γήπεδο… πισίνα, έμεινε στην ισοπαλία εντός έδρας στο «σούπερ κλάσικο» με την Μπόκα Τζούνιορς (1-1), αλλά συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Στον προηγούμενο γύρο έφτασε στα πέναλτι για να αποκλείσει την Κολόν Σάντα Φε. Αρχίζει ένας μίνι… Γολγοθάς, με πέντε ματς σε 14 ημέρες. Παραμένει εκτός ο Κρανεβίτερ. Μακροχρόνια τραυματίας ο επιθετικός Καβενάγκι. Η Ροζάριο τώρα, ήταν κακή απέναντι στην Λανούς και γνώρισε την ήττα με 1-2. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου νίκησε την Τίγκρε εντός έδρας και πήρε την πρόκριση. Τα ξημερώματα της Τρίτης αντιμετώπισε τη Λανούς εντός έδρας για το πρωτάθλημα, όπου αναμενόταν να αγωνιστεί με αναπληρωματικούς, αφού ο προπονητής Ρούσο έχει δείξει πως κυνηγά τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

160. ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ – ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Σαπεκοένσε αν και προηγήθηκε απέναντι στην Παλμέιρας, δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά και ηττήθηκε με 4-2. Εξέτισε ο μέσος Σίλβα. Διαθέσιμοι οι νεοαποκτηθέντες Ζουσάντρο (αμυντικός) και Τιμπό (μέσος). Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Σαλέτι, Ζαΐλτον και Νέουτον και ο μέσος Παουλίνιο. Κάρτες συμπλήρωσαν οι αμυντικοί Λίμα και Μπίρο και ο μέσος Ζεζίνιο. Με πρόβλημα αποχώρησε ο μέσος Κονσεϊσάο και είναι αμφίβολος. Πιθανή η επιστροφή του επιθετικού Τιάγκο Λουίς. Στην Ιντερνασιονάλ απ’ την άλλη πλευρά, το αήττητο σερί των πέντε αγώνων έλαβε τέλος, καθώς ηττήθηκε από την Κρουζέιρο και είδε τη διαφορά της από την κορυφή να ανοίγει στους εννιά βαθμούς. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Βινκ και Σίλβα, οι μέσοι Σάσα και Σίλβα και ο επιθετικός Παουλίστα.

161. ΜΕΞΙΚΟ – ΟΝΔΟΥΡΑ

Το Μεξικό αρχίσει τα διεθνή φιλικά, με το βλέμμα στραμμένο στο 2015 και την προετοιμασία για το Κόπα Αμέρικα και τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Μιγκέλ Ερέρα κάλεσε ξανά στην Εθνική τόσο τον Τσιτσαρίτο (ε) όσο και τον Έρικ Τόρες (ε) στην επίθεση, ενώ νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι οι Αλφόνσο Γκονζάλες (μ), Γκουέμες (ε), Χούλιο Ντομίνγκες (ε). Απών λόγω τραυματισμού είναι ο Κορόνα (τ). Η Ονδούρα στον αντίποδα, πήγε στο Μεξικό με δέκα λεγεωνάριους στις τάξεις της. Ο Ερνάν Μέντφορντ κάλεσε ό,τι καλύτερο είχε για το φιλικό παιχνίδι, όπως κι εκείνο που ακολουθεί με τις ΗΠΑ , ενώ έκρυβε και μερικές εκπλήξεις. Ο Ρόχας (ε) της Αλ Ιτιφάκ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρότι δεν παίζει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ νέα πρόσωπα είναι οι Εσκομπέρ (τ), Έλις (ε). Μεγάλη είναι η απουσία του Κόστλι (ε) που αποσύρθηκε από την Εθνική.

Πηγή: betpicks.eu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags