Facebook Pixel Το 4-2-4 του Ρανιέρι μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω
| 2014-10-15 15:46:00

Το 4-2-4 του Ρανιέρι μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω

Το 4-2-4 του Ρανιέρι μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω

Μία ανάλυση του Τσάρλυ που αξίζει να διαβάσετε...

Στο χθεσινό κείμενο έγραφα πως με το ρόστερ που έχει στα χέρια του είναι αναγκασμένος να κάνει λάθος. Εδωσα όλες τις πιθανές επιλογές που μπορούσε να κάνει κάποιος εχέφρων προπονητής και σημείωσα πως σε όλες υπάρχει κάτι ποδοσφαιρικά μη ορθόδοξο.

Ομολογώ πως δεν είχα μέσα σε αυτές το 4-2-4 που εφάρμοσε ο Ρανιέρι. Είναι δεδομένο πως το υλικό που είχε στα χέρια του ο Ιταλός γι' αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν προβληματικό. Στη Φινλανδία εκτίμησα πως διάβασε καλά τον αντίπαλο και έδωσε τη μάχη του.

Η επιλογή να βάλει στην ίδια ενδεκάδα ταυτόχρονα τους Σαμαρά, Αθανασιάδη, Μήτρογλου, Καρέλη είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Επίσης για ένα παιχνίδι που ψάχνεις για σωστή ανάπτυξη και ξέρεις πως θα θελήσεις να πάρεις κατοχή ήταν λάθος που ξεκίνησε με τον Τοροσίδη στα αριστερά.

Ο τραυματισμός του Βύντρα έφερε νωρίς τον «Τόρο» δεξιά, το 0-1 όμως είχε γίνει και το σχήμα ήταν υπερβολικά ανορθόδοξο. Οτι δεν είχε ο Ρανιέρι καμία σίγουρη λύση για τρίτο χαφ δεν σημαίνει πως του έδινε το δικαίωμα να μη βάλει κανέναν και να εφαρμόσει μία τακτική η οποία δεν υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε με ασφάλεια ψηλά καθώς όποτε χανόταν η μπάλα ήταν εύκολο για τους Βορειοϊρλανδούς να ελευθερωθούν.

Στο ημίχρονο τραυματίστηκε ο Αθανασιάδης αλλά ο Ρανιέρι δεν τόλμησε να πάρει κάποιο αναγκαίο αυτήν τη φορά ρίσκο με κάποιον εκ των Μάνταλου, Φορτούνη και αποφάσισε να βάλει τον Σάμαρη που ήταν ο αδύναμος κρίκος στο Ελσίνκι. Το δεύτερο γκολ το φάγαμε σαν ερασιτεχνικό σωματείο, όπως έτσι αντιμετωπίσαμε και ολόκληρο το παιχνίδι. Δυστυχώς γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις.

Αυτό που ζήσαμε ήταν ακραίο και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Ιταλού τεχνικού. Προσωπικά, ήμουν καλοπροαίρετος με τον Ρανιέρι επειδή καταλάβαινα πως οι απουσίες των Λάζαρου, Κονέ του έκαναν πολύ δύσκολο το έργο του, δεν μπορούσα όμως με τίποτα να φανταστώ τέτοια αντιμετώπιση σε αυτό το οριακό για το μέλλον μας παιχνίδι.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags