Facebook Pixel Ο Τσίπρας θέλει εκλογές, ο Σαμαράς όχι και οι Ευρωπαίοι ζητούν νέο Μνημόνιο
Life
| 2014-11-03 21:18:00

Ο Τσίπρας θέλει εκλογές, ο Σαμαράς όχι και οι Ευρωπαίοι ζητούν νέο Μνημόνιο

Ο Τσίπρας θέλει εκλογές, ο Σαμαράς όχι και οι Ευρωπαίοι ζητούν νέο Μνημόνιο

Σε... παιχνίδι εντυπώσεων επιδίδονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι στέλνουν στην Ελλάδα αλλεπάλληλα ηχηρά μηνύματα.

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν, σήμερα, με τον Κάρολο Παπούλια, ο καθένας με τη δική του ατζέντα, σε μια προσπάθεια να «πάρουν κεφάλι» στην κούρσα και να βρεθούν ένα βήμα μπροστά χρησιμοποιώντας ως όχημα την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και βάζοντας ως «ζητούμενο» την εθνική συνεννόηση.

Τσίπρας: Εκλογές τώρα -Να συγκληθεί το συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ζήτησε την άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών και παράλληλα διερεύνηση προθέσεων για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με συναίνεση από τη νέα βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι απειλή και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να σύρει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο αφού δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτικές ψήφοι για την εκλογή προέδρου.

Σαμαράς: Δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές -Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα διαλύσουμε όλα

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επανέλαβε την άρνησή του για πρόωρες εκλογές τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που απεύχεται ο λαός και φοβούνται οι αγορές.
«Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας εκβιάζει το λαό και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση

Στην επίθεση πέρασε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια αποσταθεροποίησης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει τον λαό και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Χτύπημα από ΕΕ για το «νέο Μνημόνιο»: Εξαιρετικά απίθανη η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κι ενώ οι αγορές έχουν ήδη δείξει τα δόντια τους εδώ και εβδομάδες, τα μαντάτα από τις Βρυξέλλες δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι η περίπτωση της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» φαίνεται «εξαιρετικά απίθανη» για την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των αγορών. Τόνισε, πάντως, ότι με βάση τις υπάρχουσες διαβουλεύσεις, η «μεταμνημονιακή εποχή» των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα διέπεται από κάποιου είδους «δομική σύμβαση». Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η «νέα σύμβαση-σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών θα είναι «δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, ενδεχομένως με ρευστό και με μια νομική μορφή, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF και ESM)».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή στο υπάρχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου και εκτίμησε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα πρέπει να ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Οπως είπε, η όποια νέα σύμβαση για την Ελλάδα, θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, τα οποία συνήθως διακόπτουν τις εργασίες τους, λόγω Χριστουγέννων.

Και η Τρόικα τραβάει το σχοινί

Υπενθυμίζεται ότι και η Τρόικα έχει στείλει εδώ και ημέρες τα δικά της μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς, εγείρει σημαντικές απαιτήσεις, αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ώστε να ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags