Facebook Pixel Το +8 του ΠΑΟΚ
| 2014-11-04 18:36:00

Το +8 του ΠΑΟΚ

Το +8 του ΠΑΟΚ

Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσιάζει, δεν παίρνει ρίσκα, αλλά παίζει καλή άμυνα, χτυπάει στην κόντρα και οι χαφ του ψάχνουν τον Αθανασιάδη. O ΠΑΟΚ στην Τούμπα παίζει καλό ποδόσφαιρο και το έχουν καταλάβει ακόμα κι εκείνοι που αμφισβητούσαν τη συνολική του ποιότητα, αλλά τη μεγάλη βαθμολογική του διαφορά από τον Ολυμπιακό τού την έχουν δώσει οι εκτός έδρας νίκες του. Γράφει  ο Αντώνης Καρπετόπουλος

φέτος ο ΠΑΟΚ έχει στα αντίστοιχα εκτός έδρας ματς σε σχέση με πέρυσι 8 βαθμούς παραπάνω: πέρυσι είχε χάσει στο Αγρίνιο και στον Πλατανιά και είχε φέρει ισοπαλία με τον Εργοτέλη - φέτος έχει στα αντίστοιχα ματς τρεις νίκες!


Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσιάζει, δεν παίρνει ρίσκα, αλλά παίζει καλή άμυνα, χτυπάει στην κόντρα και οι χαφ του ψάχνουν τον Αθανασιάδη: αυτό έκανε στο Παγκρήτιο και κέρδισε εύκολα τον Εργοτέλη με 0-2. Αυτά τα απλά δεν μπορεί ή δεν ξέρει να τα κάνει ο Ολυμπιακός, που δυσκολεύεται να ανοίξει τις κλειστές άμυνες κυρίως γιατί δεν έχει κάποιο σχέδιο δράσης. Ο Ολυμπιακός κρατά την μπάλα πολύ και τη γυρίζει αργά, είναι πολύ προβλέψιμος, αφού είναι δεδομένο ότι η μπάλα θα καταλήξει στο πλάι για να γίνει μια σέντρα ή μια ατομική προσπάθεια, και χαφ και επιθετικοί του έχουν σταματήσει να συνεργάζονται. Αυτή η σύγχυση στην επίθεση δεν του επέτρεψε στην Τρίπολη να βρει το γκολ κόντρα στον Αστέρα, που έπαιξε υποδειγματική άμυνα και όταν βρέθηκε με παίκτη λιγότερο.


ΤΟ ΜΑΤΣ που έκανε ο Αστέρας είναι ένα ωραίο μάθημα για όλους. Αν ήμουν πρόεδρος ομάδας που ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό, θα φώναζα τους παίκτες μου και τους προπονητές μου, θα τους έδειχνα το ματς της Τρίπολης και θα τους έλεγα ότι δική μου δουλειά είναι η διαγραφή του Σπάθα -και για το ότι υπάρχει στους πίνακες σημαίνει ότι έχω κάνει κάποιο λάθος- δική τους, όμως, δουλειά είναι να παίζουν με την προσοχή και την ένταση που έπαιξε ο Αστέρας, ακόμα και με κόντρα τον διαιτητή! Θα το κάνει κανείς; Πολύ αμφιβάλλω. Αφενός τον Σπάθα τον έχουν ανάγκη όλοι, αφού κατά καιρούς έχουν χαρεί με τις υπηρεσίες του, και αφετέρου είναι ευκολότερο να φωνάζεις και δυσκολότερο να παίζεις όσο καλά παίζει ο Αστέρας.
Φυσικά μάθημα είναι το ματς και για τον Ολυμπιακό. Στον πρωταθλητή πρέπει να καταλάβουν ότι με έναν κανονικό διαιτητή ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε ή θα έχανε: με τον Σπάθα χαμένος θα είναι πάντα, ακόμα κι αν παίρνει το τρίποντο.

ΚΑΤA ΤΑ AΛΛΑ είχαμε τη νίκη του ΠΑΟ με τον Ατρόμητο με 2-0 (νίκη που δίνει καλή ψυχολογία στην ομάδα του Αναστασίου εν όψει του ματς με την PSV), το σόου του Παναιτωλικού που κέρδισε 5-2 την Ξάνθη και κάποιες ισοπαλίες που δεν άφησαν πάντως τους πάντες ευχαριστημένους.

Κερδισμένοι ο Πανιώνιος που άντεξε στη Βέροια γιατί σκόραρε δυο φορές, ο ΠΑΣ που μεγάλωσε το καλό σερί του, ο ΟΦΗ που δείχνει μεγάλη βελτίωση στην άμυνα. Χαμένοι όλοι οι υπόλοιποι…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags