Facebook Pixel Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το αποψινό ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
| 2014-11-09 10:00:00

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το αποψινό ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το αποψινό ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Του Αντώνη Κατσαρού. 

Το ντέρμπι στην Τούμπα είναι παιχνίδι, νέων, διαφορετικών ορίων. Αγώνας στον οποίο οι δύο αντίπαλοι καλούνται να μετρήσουν έως που φτάνουν οι αντοχές τους, σύμφωνα με το δρόμο που έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το ΠΑΟΚ- Παναθηναικός είναι νέο και διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Επειδή πολύ απλά σε αυτό το ντέρμπι δεν χωρούν δημόσιες καταγγελίες, ούτε για τον διαιτητή, ούτε για το... σύστημα. Οι δύο τους συμπεριφέρονται άλλωστε ως μέλη μίας παρέας η οποία βρίσκεται στην ίδια πλευρά. Κατά συνέπεια αυτό είναι για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο και παίζει ρόλο για τη συνέχειά τους βαθμολογικά και ταυτόχρονα δεν τους επιτρέπει εξ ορισμού να ακολουθήσουν τις γνωστές καταγγελίες μετά το τέλος του. Προσέξτε. Δεν λέω πως όποτε τις επιλέγουν έχουν οπωσδήποτε άδικο. Δεν είναι ωστόσο αυτό το θέμα μου. Εκείνο για το οποίο θα δώσουν τώρα εξετάσεις, όταν σφυρίξει για τελευταία φορά ο Τριτσώνης στην Τούμπα, είναι τα επιχειρήματα τα οποία θα πρέπει να βρουν για να τεκμηριώσουν την όποια αγωνιστική εικόνα και το αποτέλεσμα που θα τους προκύψει. Αυτή τη φορά μόνο για μπάλα θα μπορούν, θα πρέπει να μιλήσουν. Δεν είναι ωστόσο εύκολο γιατί έως τώρα- κυρίως για τους πράσινους- έφταιγαν πάντοτε κάποιοι άλλοι. Έτσι έμαθαν να ζουν και έτσι συνεχίζουν. Στον ΠΑΟΚ πάντως από την ημέρα που ο Αναστασιάδης ζήτησε να σταματήσουν οι φωνές από τη διοίκηση και ο προπονητής δεν ακολούθησε σε καμία περίπτωση τέτοιο δρόμο, η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, χωρίσ να βλέπει φαντάσματα στη διαδρομή...

Στον Παναθηναικό έχουν επιλέξει άλλο δρόμο, εκείνον των καταγγελιών. Μία φορά η ομάδα έπαιξε εφέτοσ απελευθερωμένα κόντρα στην Αιντχόφεν και παρά την ήττα της έκανε ένα από τα καλύτερα και πιο γεμάτα παιχνίδια της. Πολύ απλά διότι κι οι παίκτες έχουν μπει σε αυτό το τρυπάκι, της συνομωσιολογίας σε κάθε στιγμή, σε κάθε φάση. Κατάσταση η οποία υπονομεύει το ίδιο τους το παιχνίδι και τους κρατάει μακριά από τα όποια αποτελέσματα θα μπορούσαν συγκεντρωμένοι να κατακτήσουν.

Δύο κόσμοι, δύο νοοτροπίες συγκρούονται λοιπόν σ ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, στο οποίο όσα θα το ακολουθήσουν θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: pamesports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags