Facebook Pixel Ανεβάστε την από τώρα Super League!
| 2014-11-22 17:53:00

Ανεβάστε την από τώρα Super League!

Ανεβάστε την από τώρα Super League!

Ποδοσφαιρική παράσταση χωρίς θεατές έδωσαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ! Η Ένωση προηγήθηκε 2-0, οι πράσινοι ισοφάρισαν, αλλά οι κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη με 3-2. Αραβίδης, Πλατέλλας, Ντακόλ τα γκολ των γηπεδούχων, Δώνης, Μπερίσα οι σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Και όμως αυτό το παιχνίδι δεν το απόλαυσαν θεατές, αλλά μόνο εκπρόσωποι του Τύπου. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκαν την αναβολή του πρωταθλήματος και προκειμένου να μήν σκουριάσουν απ'την αγωνιστική απραξία, έδωσαν ένα φιλικό... ντέρμπι, προπονητικού χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Η Ένωση προηγήθηκε 2-0, το “τριφύλλι” ισοφάρισαν στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι “κιτρινόμαυροι” όμως κατάφεραν στο τέλος να φύγουν νικητές. Το αποτέλεσμα όμως είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα, αφού οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών. Ιδιαίτερα ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό απέναντι σε αντίπαλο που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της Super League.


Το ματς κύλησε χωρίς μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε πάρει την κατοχή της μπάλας, είχε πολύ καλή κυκλοφορία και προσπάθησε να γίνει απειλητική απ'τα αριστερά. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους χώρους και ανέκοπτε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων οι οποίοι πίεσαν πολύ τους πράσινους στην περιοχή τους. Στο 28' όμως οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Πλατέλλα άδειασε από δεξιά τον Χουχούμη, έσπασε την μπάλα στον Κορδέρο, ο Ισπανός μοίρασε στον Μπαρμπόσα, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα απ'τα αριστερά με τον Αραβίδη να πετάγεται και να ανοίξει το σκορ (1-0).

Μερικά λεπτά αργότερα, στο 34', οι παίκτες του Αναστασίου βρέθηκαν μία ανάσα απ'την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ρισβάνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη και έφυγε εκτός γηπέδου. Στο 36', οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Πεταυράκης έβγαλε μακρινή μπαλιά αλλάζοντας παιχνίδι στον Πλατέλλα, ο οποίος πέρασε Ρισβάνη και Χουχούμη, έφερε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και με σουτάρα πό τη γωνία της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κοτσόλη, γράφοντας το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά ο Ρισβάνης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, με τους “κιτρινόμαυρους” να διαμαρτύρονται ότι πέρασε...

Στο δεύτερο μέρος ο Αναστασίου άλλαξε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού και το σχήμα (σε 4-4-2 από 3-5-2), ο Δέλλας όμως διατήρησε τα ίδια πρόσωπα. Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν στην επανάληψη με τους Στιλ, Σταματάκη, Μέντες, Κουτρουμπή, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Νάνο, Σπυρόπουλο, Νίνη, Δώνη και Μπεργκ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο φορτσάτοι και κατάφεραν να μειώσουν πολύ γρήγορα. Στο 47', ο Μπέργκ έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, έβγαλε μπαλιά στον Δώνη, ο οποίος σημείωσε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σε εξίσου σύντομο χρονικό διάστημα να ισοφαρίσουν! Στο 54', ύστερα από σέντρα από δεξιά, ο Μπερίσα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έγραψε το 2-2.

Όπως καταλαβαίνετε, το γήπεδο έγερνε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά και να αποκτήσει ξανά το προβάδισμα. Στο 65', ο Μπακάκης σέντραρε από δεξιά, ο Ζόριτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντακόλ έκανε το 3-2. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ, αλλά η προσπάθεια του Μπεργκ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Έτσι διατηρήθηκε το 3-2 με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπούι, Σίλντεφερντ, Ρισβάνης, Ντίνας, Μπούρμπος, Πέτριτς

Διαιτητικό τρίο: Παπανδριόπουλος, Καλαϊτζίδης – Παπαχαραλάμπους

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags