Facebook Pixel Κύπριος διαιτητής καταγγέλλει για στημένα την ΚΟΠ! (BINTEO)
| 2014-12-18 20:11:00

Κύπριος διαιτητής καταγγέλλει για στημένα την ΚΟΠ! (BINTEO)

Κύπριος διαιτητής καταγγέλλει για στημένα την ΚΟΠ! (BINTEO)

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο από τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή για "στημένους αγώνες", με τον 34χρονο ρέφερι να επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Ο κ. Παναγή χαρακτήρισε υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή τον πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιώργο Κούμα και τον πρόεδρο επιτροπής διαιτησίας Χανς Ρέιγκβαρτ.

"Λυπάμαι για τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Ρέιγκβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του.

Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κ. Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμά του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει απ’ εκεί", είπε αρχικά ο Κύπριος διαιτητής, ενώ τόνισε ότι ο κ. Ρέιγκβαρτ του είχε ζητήσει το 2012 να βοηθήσει ομάδα, η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

"Δεν ντρέπομαι να πω ότι πουλούσα λουκουμάδες ή έκανα καφέδες ή οποιαδήποτε δουλειά. Ντρέπομαι, όμως, να εξυπηρετώ συμφέροντα του οποιουδήποτε, όπως επίσης ντρέπομαι να κάνω κάτι χωρίς να το απολαμβάνω. Αγαπώ τη διαιτησία και γι’ αυτήν διέκοψα τις σπουδές μου. Ηθελα να γίνω πιλότος πολιτικής αεροπορίας", απάντησε ο 34χρονος ρέφερι για τις καθυστερημένες καταγγελίες του, ενώ το γεγονός ότι έμεινε εκτός ορισμών για αρκετό καιρό σχολίασε:

"Ημουν διαιτητής στην πρώτη αγωνιστική, Απόλλων-ΑΕΚ. Πήρα ένα σχετικά καλό βαθμό, 8.2, αλλά κάποιοι με κυνήγησαν επειδή δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα της ενδοεπικοινωνίας. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, όμως, πώς είναι δυνατό για το θέμα αυτό, που δεν είναι το πιο σημαντικό, έδειξε τόση ευαισθησία ο κ. Ρέιγκβαρτ, ενώ ήταν στην Ολλανδία, ενώ δεν το κάνει όταν γίνονται τεράστια λάθη; Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες στη Β’ κατηγορία ή ομάδες από την Β’ στην Α’; Λέω, ο κ. Χανς, γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που έδωσε ο κ. Καπιτανής. Ότι δηλαδή, πήρε εντολές από τον Ρέιγκβαρτ να διεξάγει έρευνα λες και θα έκανε έρευνα για ένα έγκλημα ή για μια απάτη.

Με αφορμή το περιστατικό στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΚ, συναντήθηκα με τον Ρέιγκβαρτ σε ξενοδοχείο της Λεμεσού και μου ανακοίνωσε ότι πήρε εντολές να με τιμωρήσει υποβιβάζοντάς με στη Β’ Κατηγορία. Εγώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω στη Β’ κατηγορία, όχι γιατί την υποτιμώ, αλλά επειδή θεωρώ ότι εκεί γίνονται χειρότερα.

Στην ίδια συνάντηση, μου ανακοίνωσε ότι, επειδή η Κύπρος θα χάσει μια θέση στους διεθνείς διαιτητές για το 2015, εγώ δεν θα είμαι στον κατάλογο των υποψηφίων. Και όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ότι δεν είχα καλή απόδοση το 2014 στην Κύπρο. Και ποιοι είχαν καλή απόδοση κ. Ρέιγκβαρτ; Αυτοί που έστειλαν και πάλι τον Άρη στη Β’ κατηγορία; Είναι άξιον απορίας! Αυτά τα άτομα επιβραβεύετε".

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags