Facebook Pixel Ο δυνατός ΠΑΟΚ δεν σκεφτόταν έτσι
| 2015-01-11 17:10:00

Ο δυνατός ΠΑΟΚ δεν σκεφτόταν έτσι

Ο δυνατός ΠΑΟΚ δεν σκεφτόταν έτσι

Το σχόλιο του Κώστα Πετρωτού για τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. 

Όποιος παρακολουθεί με συνέπεια από την αρχή της περιόδου την φιλοσοφία με την οποία πορεύεται ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να αισθάνεται μπερδεμένος απόψε με την επιλογή της ΠΑΕ λίγα λεπτά μετά την λήξη του αγώνα στην Τρίπολη να εκφράσει με ανακοίνωση και τόσο έντονα τα παράπονά της για την διαιτησία.

Κι αυτό γιατί μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ έδειχνε μία τρομερή συνέπεια στο να κρατά μακριά από την δημόσια συζήτηση μετά από τα παιχνίδια του το θέμα της διαιτησίας.

Πρότασσε συνεχώς την φιλοσοφία του Άγγελου Αναστασιάδη που συμπυκνωνόταν στο δόγμα "με την απόδοσή μας, πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές!"

Με αυτόν τον τρόπο ο "Δικέφαλος" κατάφερνε να είναι πολύ συγκεντρωμένος και πολύ συνεπής στο αγωνιστικό του πλάνο και να περνά... αέρας από τα περισσότερα γήπεδα. Όλα αυτά, όμως, συνέβαιναν την περίοδο που έδειχνε δυνατός και δεν φοβόταν κανέναν αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο.

Αν θέλει κανείς να βρει και αποδείξεις γι' αυτό, δεν έχει παρά να δει το πως αντέδρασε συνολικά ο σύλλογος μετά το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Και τότε υπήρχαν σοβαρά παράπονα για τα σφυρίγματα του Αρετόπουλου, αλλά οι παίκτες του δεν έδιναν σημασία μέσα στο γήπεδο, έκαναν αυτό που είχαν συνεννοηθεί με τον προπονητή τους, πήραν τη νίκη και στο τέλος πέρασαν... στα ψιλά την παρουσία του διαιτητή.

Έχουν αλλάξει πολλά από τότε

Όλα αυτά, όμως, όπως σημειώσαμε και προηγουμένως, συνέβαιναν την εποχή που ο ΠΑΟΚ αισθανόταν δυνατός. Εδώ και μερικές εβδομάδες παρουσιάζει πολλές αδυναμίες, δεν έχει την ενέργεια των πρώτων αγωνιστικών και ειδικά ανασταλτικά γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις σχεδόν κάθε αντιπάλου του. Ας μετρήσει κανείς πόσα γκολ έχει φάει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του "Δικεφάλου", για να αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στα μετόπισθεν.

Προφανώς, ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του, όπως φάνηκε και από τη σημερινή (10/1) συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού, προβληματίζονται έντονα από την εικόνα του ΠΑΟΚ και ψάχνουν να βρουν τις ενέργειες που οφείλουν να κάνουν, για να επανέλθει ο "Δικέφαλος" στα επίπεδα απόδοσης των πρώτων μηνών.

Το γεγονός ότι η διοίκηση επέλεξε το συγκεκριμένο timing για να βγει επιθετικά και αιχμηρά στο κομμάτι της διαιτησίας είναι μία προσπάθεια της να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου μακριά από το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν οι άνθρωποι της ΠΑΕ δέχονταν πιέσεις να βγάλουν ανακοινώσεις για την διαιτησία, έλεγαν:

"Δεν έχει κανένα νόημα να απευθυνθούμε στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ, γιατί οι ίδιες είναι το πρόβλημα και εμείς προσπαθούμε να αντιδράσουμε ουσιαστικά με κινήσεις σε διεθνές επίπεδο”και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν να κραυγάσουν.

Επικίνδυνο μικρόβιο για τα αποδυτήρια

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ΠΑΕ στην Ελλάδα που καταφεύγει στην τακτική της ύψωσης των τόνων και των αιχμηρών ανακοινώσεων. Αυτό, όμως, που ίσως, ξεχνούν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ είναι πως με αυτή τους την τακτική δημιουργούν τον κίνδυνο να σπείρουν ένα πολύ επικίνδυνο μικρόβιο μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, αυτό της εύκολης δικαιολογίας για την διαιτησία.

Πολύ απλά αν τώρα, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με το τεχνικό τιμ της ομάδας, δεν μπουν και οι παίκτες στην διαδικασία της αυτοκριτικής για να δουν τι κάνει λάθος ο καθένας τους και ο ΠΑΟΚ έχει αυτήν την τρομερή πτώση απόδοσης και αντ' αυτού αρχίσουν να μιλάνε τον Καλογερόπουλο, τον Αρέτοπουλο και όποιον άλλο διαιτητή βρεθεί στο διάβα τους, τότε πολύ σύντομα ο "Δικέφαλος" όχι μόνο θα χάσει την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και τον συνολικό προσανατολισμό του την φετινή σεζόν δημιουργώντας το έδαφος για να καταλήξει σε μία παταγώδη αποτυχία.

Ενδεχομένως, τα όσα αναφέρω πιο πάνω να ενοχλούν οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν μάθει να τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Στα δικά μου μάτια ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένας τεράστιος σύλλογος που ακόμη δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την δυναμική του.

Και ένας λόγος που έχει αποτύχει σε αυτό είναι πως δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί στον βαθμό που αρμόζει στο μέγεθός του από λαϊκισμούς του τύπου "για όλα φταίνε πρώτοι και πάνω απ' όλα οι διαιτητές”.

Το έχω γράψει δεκάδες φορές ότι ο ΠΑΟΚ, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, υφίσταται τεράστια διαφορά στην αντιμετώπισή του από τους διαιτητές. Σε αυτό το σημείο μπορεί κανείς να συγκρίνει τη συμπεριφορά των διαιτητών στα ματς του Αστέρα με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην Τρίπολη φέτος, αλλά ως εκεί.

Ο ΠΑΟΚ έχασε σήμερα γιατί ήταν κάκιστος και το πιο πιθανό θα ήταν αυτό να συμβεί ακόμη κι αν η διαιτησία του Καλογερόπουλου ήταν άριστη.

Άλλωστε, μεσούσης της περιόδου το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η δική του συμπεριφορά στους αγώνες. Των διαιτητών είναι συγκεκριμένη και δεν γίνεται να διαφοροποιηθεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags