Facebook Pixel O Kώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ!
| 2015-01-19 14:56:00

O Kώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ!

O Kώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ!

Νόμιζε ότι έπαιζε κύπελλο κι έκανε ροτέισον...
 

Και οι εφτά τελευταίες νίκες του ΠΑΟΚ έχουν ένα κοινό σημείο: όλες είναι στο γκολ! Από 1-0 σε 2-1 κι από 2-1 σε 3-2.

Ένα άλλο δεύτερο κοινό σημείο; Οι περισσότερες ομάδες που χάνουν από τον ΠΑΟΚ έχουν περισσότερες τελικές προσπάθειες! ΠΑΟΚ-Πλατανιάς ήταν 6-8, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ήταν 7-11, Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ ήταν 20-7, ΠΑΟΚ-Κέρκυρα ήταν 13-14 κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν 14-5.

Ενδιάμεσα σε αυτές τις εφτά νίκες ο ΠΑΟΚ έχει άλλα τρία ματς, που όχι απλά τα έχει χάσει, αλλά έχει σύνολο γκολ 2-10!

Πραγματικά έχει δίκιο ο Αναστασιάδης όταν δηλώνει ότι αυτό που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ είναι θαύμα. Να είναι, δηλαδή, με τέτοια αποτελέσματα κι εμφανίσεις τόσο ψηλά στη βαθμολογία: πρώτος η, δεύτερος σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο.

Στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι σε μία καλοδουλεμένη από τον προπονητή της ομάδα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί δεν έφαγε γκολ. Για όποιον δεν το πρόσεξε, ο ΠΑΟΚ κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν πίσω, μετά τις 2 Νοεμβρίου και το 2-0 επί του προτελευταίου Εργοτέλη. Έκτοτε, σε όλα του τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα δέχονταν γκολ. Μα σε όλα-δέκα συνεχόμενα για την ακρίβεια. Εξ ου κι ο ΠΑΟΚ, σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, έχει την 10η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος!!!

Χθες, όμως, ο Πλατανιάς δεν σκόραρε. Βέβαια, δεν ήταν κι εύκολο να σκοράρει. Οι τρεις βασικότεροι κυνηγοί του τον τελευταίο καιρό, έμειναν όλοι στον πάγκο. Κι ο Μιλούνοβιτς (βασικός στα πέντε τελευταία ματς) κι ο Τόρες (βασικός στα τέσσερα τελευταία ματς) κι ο Μπεριάν (βασικός στα τρία τελευταία ματς). Μπήκαν αλλαγή οι δύο πρώτοι, όταν πια είχε «κρεμάσει» το κέντρο του Πλατανιά κι ειδικά ο Τετέϊ, που έπαιζε μόνος του όλη τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Ο Χριστόπουλος προτίμησε να παίξει στην Τούμπα με αριστερό εξτρέμ τον αριστερό μπακ Ζαραδούκα!!!

Επέλεξε να βάλει σέντερ φορ τον Γιακουμάκη, που δεν είχε ξαναπαίξει βασικός κι απλά μέχρι τώρα είχε μπει αλλαγή δύο φορές…

Ακόμη και στο κέντρο, σε επιθετικό ρόλο, δεν επιλέχθηκε ο συνήθως πρώτος αναπληρωματικός Μενδρινός, αλλά ο Γουνδουλάκης, που είχε να παίξει βασικός από τις 31 Αυγούστου…

Από τους παίκτες του Πλατανιά, που έχουν βάλει φέτος πάνω από ένα γκολ χρησιμοποιήθηκε μόνο ο Αγκιλέρα, κι αυτός ως στόπερ, αφού έλειπαν και δύο βασικοί αμυντικοί, ο Μπανανά και ο Κουλιμπαλί. Οι Τόρες και Μιλούνοβιτς σκόρερ στο πρόσφατο Πλατανιάς-Ατρόμητος 3-0 ήταν στον πάγκο, ο Τζιλβάν τραυματίας κι ο Ναζλίδης εκτός πλάνων του προπονητή.

Αυτά, χωρίς εξυπακούεται να θέλω να υπονοήσω τίποτα, από τον Πλατανιά, τη μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα την οποία κέρδισε εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ με άνεση (4-0 στα Χανιά, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είχε υποφέρει για να κερδίσει με 3-2, ενώ μάλιστα έχανε 1-2), καθότι όλα τα άλλα διπλά του ΠΑΟΚ ήταν στο γκολ, συν το 2-0 στον Εργοτέλη, με το δεύτερο γκολ στο 91’.

Ο Πλατανιάς που τις προάλλες στο Καραϊσκάκη είχε παίξει βέβαια και με Τόρες και με Μιλούνοβιτς και με Μπεριάν στην επίθεση κι είχε ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό, με γκολ του Αγκιλέρα (στη θέση του, χαφ έπαιζε τότε) κατόπιν έξοχης συνεργασίας των Μιλούνοβιτς και Τόρες. Όπως θυμόμαστε είχε λυγίσει στο τελευταίο 20λεπτο.

Ποιος ξέρει, ίσως στον Πλατανιά, που δεν ήταν καθόλου κακός χθες-άκαπνος κι άσφαιρος ήταν, με την έλλειψη των επιθετικών του-να ξεχάστηκαν και να έκαναν ροτέϊσον, επειδή έχει κύπελλο την Τετάρτη και νόμισαν ότι είχαν περάσει τον Ηρακλή, για να κάνουμε και λίγη πλακίτσα.

Παρεμπιπτόντως, πολλοί Ολυμπιακοί με κορόϊδευαν όταν έγραφα από τα μέσα κιόλας Οκτώβρη ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σοβαρός υποψήφιος για το πρωτάθλημα. Και να που φτάσαμε 19 Γενάρη κι ο ΠΑΟΚ είναι μία ανάσα από τον Ολυμπιακό και τον περιμένει σε 20 ημέρες στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό ως τότε να έχει τρία δύσκολα ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ δύο και τη Νίκη Βόλου. Κι εγώ τα έγραφα από τότε γιατί έβλεπα ένα ΠΑΟΚ πεινασμένο για το πρωτάθλημα. Και με πολύ καλές προϋποθέσεις γενικά σε όλους τους τομείς (π.χ. οι καλές διαιτησίες που έχει στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags