Facebook Pixel Σ. Κόλκας: Δεν μπορεί να αντέξει και τα αυτογκόλ
| 2015-02-02 14:28:00

Σ. Κόλκας: Δεν μπορεί να αντέξει και τα αυτογκόλ

Σ. Κόλκας: Δεν μπορεί να αντέξει και τα αυτογκόλ

Το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το έχουμε κατανοήσει όλοι.

Δε χρειαζόταν να ζήσουμε τα χθεσινά για να κατανοήσουμε πως το ελέγχουν αλήτες, υπόδικοι που στέλνουν επαρχιωτάκια να κάνουν τη δουλειά. Αυτό είναι σαφές και το ζούμε στο πετσί μας κάθε εβδομάδα. Το έκανε και ο Δημητρόπουλος χθες σε δεκάδες φάσεις. Οι άνθρωποι δεν έχουν δισταγμό.

 

Για να μπορούσε ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ να μείνει κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, θα έπρεπε να εξαφανίσει τα αυτογκόλ. Και ο ΠΑΟΚ του τελευταίου διμήνου, βάζει μονίμως αυτογκόλ. Μετά το Καραϊσκάκη η ομάδα έχει χάσει τον προσανατολισμό της, δεν έχει εικόνα σοβαρού ποδοσφαιρικού γκρουπ της εποχής που ζούμε. Προειδοποιήσαμε δεκάδες φορές, γίναμε κακοί, όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και χθες απλά πληρώσαμε τα αυτογκόλ.

 

Ο Αναστασιάδης έχει εμμονές, έχει κωλύματα. Πραγματικά στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει κανέναν προπονητή που δεν έχει. Απλά τα δικά του είναι ανυπόφορα. Λέμε όλη την εβδομάδα πως ο Παναιτωλικός είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, μέχρι και μπλογκ έγραψα στο σάιτ μου που τον αναλύει. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να είμαστε αντιεμπορικοί αφού δεν πουλούσε η ομάδα του Μάκη Χάβου αλλά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός της επόμενης εβδομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε διαβάσει τον Παναιτωλικό. Τον αντιμετώπισε με αφέλεια και άγνοια. Αυτό ήταν σαφές.

 

Την ευθύνη για το γεγονός αυτό την έχει ο προπονητής. Ο οποίος δεν ξεκίνησε τον Ρόμπερτ Μακ, τον μοναδικό ακραίο μεσοεπιθετικό που έχει η ομάδα και μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Για την ακρίβεια, ο Μακ αναγκάζει τον αντίπαλο προπονητή να μη πάρει ρίσκα. Η απουσία του από το αρχικό σχήμα, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Χάβου. Σε καμία των περιπτώσεων ο Μακ δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού που είπε ο Αναστασιάδης στη συνέντευξη. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας και μόλις πήρα στα χέρια μου την ενδεκάδα, ζήτησα απευθείας ενημέρωση και επισήμως γνώριζα πως δεν υπάρχει ιατρικό ζήτημα. Όπως επίσης ανέτρεξα στα δελτία Τύπου των προπονήσεων της εβδομάδας και δεν τον είδα να κάνει ατομικό πρόγραμμα ποτέ.

 

Η απουσία του Μακ ήταν ένα από τα πολλά αυτογκόλ του Άγγελου, απλά αυτό πόνεσε. Και έδεσε, με την άλλη αλλαγή, του Ρικάρντο Κόστα μόλις έχουμε ισοφαρίσει και αλλάζει η ομάδα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει λογική και σε αυτή δεν στερείς από την ομάδα σου το μομέντουμ. Αυτό που εμένα με στεναχωρεί γνωρίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να κατακτήσουμε πρωτάθλημα, είναι πως η ομάδα δεν έχει αγωνιστικό στόχο, πως δεν έχει σταθερές, πως γίνονται λάθη στη καθημερινότητά της αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων.

 

Ο ΠΑΟΚ που έχει έναν Μακ, δεν συζητά πλέον για άλλον εξτρέμ. Ενημερώθηκα πως αυτή είναι η τάση από προχθές. Η εμμονή της χρησιμοποίησης Σαλπιγγίδη, αυτής του Τζανδάρη, είναι επιλογές που πρώτα απ όλα θα στοιχίσουν σε αυτά τα δύο παιδιά. Υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορώ να γράψω και αφορούν το επίπεδο προπονήσεων και το πόσο ανενεργοί είναι όσοι δεν παίζουν. Όμως η ουσία είναι πως δεν βαδίζουμε καλά και έρχεται το κάθε στημένο επαρχιοτόπουλο και με ξεφτιλίζει μέσα στο γήπεδό μου.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags