Facebook Pixel "Εάν δεν θέλουν νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα, όλα τελείωσαν"
Life
| 2015-02-10 20:45:00

"Εάν δεν θέλουν νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα, όλα τελείωσαν"

"Εάν δεν θέλουν νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα, όλα τελείωσαν"

Ο Σόιμπλε "προσγειώνει άτσαλα" την μικρή αισιοδοξία για συμφωνία - Ξεχάστε την εξάμηνη παράταση!

Μετά το σενάριο που είδε το φως τη δημοσιότητας περί σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση για εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, αυτή η είδηση προκάλεσε συγκρατημένη εφορία τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ωστόσο, αυτό το κλίμα ευφορίας το προσγείωσε και μάλιστα άτσαλα ο γερμανός υπουργός, Β. Σόιμπλε, οποίος από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο G20, ο οποίος διέψευσε το δημοσίευμα, αλλά και την πρόθεση της Κομισιόν να καταθέσει μία τέτοια πρόταση στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Και σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο κ. Σόιμπλε δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά δήλωσε πως ποτέ κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να μπει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και κανείς "εκτός Ελλάδος δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας".

Μάλιστα, επανέλαβε την σκληρή στάση του Βερολίνου, ξεκαθαρίζοντας πως στο έκτακτο Eurogroup δεν θα υπάρχει καμία διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, σημειώνοντας με νόημα πως η Ελλάδα έχει ήδη ένα σχέδιο.

Φυσικά, ο κ. Σόιμπλε τις παραμονές του κρίσιμου Eurogroup αποφάσισε να δυναμιτίσει το κλίμα στις διεθνείς αγορές, λέγοντας πως επιθυμεί να ακούσει από την νέα ελληνική κυβέρνηση κάτι δεσμευτικό και κατέληξε πως "εάν η Ελλάδα δεν θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν".

Από την πλευρά της, η Κομισιόν δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες για το αυριανό Eurogroup ούτε για τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά θεωρούν πως σε αυτές τις συναντήσεις θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία έως τις 16 Φεβρουαρίου που θα συγκληθεί και πάλι το Eurogroup.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags