Facebook Pixel "Κάρφωσε" κούπα και Ολυμπιακό!
| 2015-03-15 22:18:00

"Κάρφωσε" κούπα και Ολυμπιακό!

"Κάρφωσε" κούπα και Ολυμπιακό!

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό στη Σύρο ο Δικέφαλος νίκησε 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του!

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το 20-20 (συνήθως ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα χάρη στις επιθέσεις του Χαβιέρ Χιμένες), αλλά ένα σερί 3-0 έβαλε το "δικέφαλο" σε θέση οδηγού, με συνέπεια το 25-21 να του χαρίσει τη νίκη στο πρώτο σετ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι και στο δεύτερο σετ παίρνοντας προβάδισμα 11-5, αλλά σταδιακά ο Ολυμπιακός ροκάνισε τη διαφορά και αμέσως μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ανέτρεψε τα δεδομένα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο φινάλε του δευτέρου σετ ήταν ο Αντρέι Ντιάτσκοβ, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε άσο, διαμόρφωσε το 26-28 και ισοφάρισε σε 1-1 το σπουδαίο τελικό της Σύρου.

ΤΟ τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο «δικέφαλος» με σταθερά πολύ καλούς τους Χιμένες και Γκόμεζ και με πολύ καλή υποδοχή πήρε προβάδισμα με 3, 17-14 με τον Καζάζη να προσπαθεί να βρει λύσεις στα σερβίς του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο κόλλησε ο ΠΑΟΚ και ανέβηκε ο Ολυμπιακός με το ποιοτικό σέρβις του Κλαρκ στον Χιμένες. Ο Σαφράνοβιτς έγινε αλλαγή με τον Εφραιμίδη και ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 19-17 με δύο πόντους του Ντιάτσκοφ που κρατούσε το ρόλο του κορυφαίου στους Κυπελλούχους. Ο Γκόμεζ ισοφάρισε σε 20-20 και οι δύο μονομάχοι έμπαιναν και πάλι στην μάχη του σετ πόντο πόντο. Δύο λάθη του Κοκκινάκη (μπλοκ του Ραγκέλ και άουτ επίθεση) και μια επίθεση του Γκόμεζ έδωσαν το σετ με 25-22 στον ΠΑΟΚ που και σε αυτό το σετ ήταν συνολικά καλύτερος και πιο σταθερός του αντιπάλου του.

Το ντέρμπι στον τελικό ολοκληρώθηκε με τέταρτο σετ και αυτό λεπτομερειών. Ο ΠΑΟΚ με τον Κουρνέτα να μοιράζει υπέροχα και με διαβήτη σε Χιμένες, Γκόμεζ αλλά και Σαφράνοβιτς κράτησε την ποιότητά του απέναντι στον Ολυμπιακό που έδειχνε να θέλει αλλά να μην μπορεί. Ο «δικέφαλος» πάτησε .γκάζι όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 14-14. Οι τρεις συνεχόμενοι πόντοι των Σαλονικιών έφεραν το 17-14. Ο Ολυμπιακός με Ντιάτσκοφ μείωσε 17-16 αλλά το μπλοκ του Ραγκέλ στον Κλαρκ κράτησε το +2 (18-16) για τον ΠΑΟΚ με τον Χιμένεζ να βάζει ακόμη πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό (21-18). Δύο μπλοκ των Χιμένες και Γκόμεζ έστειλαν την κούπα στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τους παίκτες του να πανηγυρίσουν έξαλλα την κατάκτηση του πρώτου τίτλου.

Τα σετ: 25-21, 26-28, 25-22, 25-22

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags