Facebook Pixel Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται! (BINTEO)
| 2015-03-15 22:25:00

Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται! (BINTEO)

Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται! (BINTEO)

Όσο και να νικάει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός δεν κάνει χάρες. Νίκησε 2-0 την Ξάνθη με γκολ των Τσόρι – Αφελάι, τεράστια απόκρουση από Ρομπέρτο.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και «πετώντας» το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 2-0 στο άδειο «Καραϊσκάκη» την Ξάνθη και ξέφυγε και πάλι στο +3 από τον Παναθηναϊκό που... κυνηγάει με το σερί, όμως όσο δεν γκελάρουν οι Πειραιώτες τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητές του για τίτλο.

Ο Τσόρι έκανε το 1-0 στο 57', το 2-0 ο Αφελάι στο 69', ενώ είχε προηγηθεί στο 67' ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόκρουση του Ρομπέρτο σε τετ α τετ του Καπετάνου.

Ούτε που θα το θυμόμαστε...

Ο Βίτορ Περέιρα δεν επιφύλασσε εκπλήξεις για την αρχική του ενδεκάδα, καθώς λόγω των πολλών απουσιών οι επιλογές του ήταν περιορισμένες. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο και στην άμυνα οι Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου και Σαλίνο. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, στα άκρα οι Ντοσεβί – Αφελάι, σε ρόλο επιτελικού ο Τσόρι και κορυφή ο Χάρα.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν είχε καλή κυκλοφορία, έκανε πολλά λάθη και δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Η Ξάνθη κράταγε εύκολα το μηδέν, ενώ έψαχνε την κόντρα για να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση. Έτσι λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ βαρετό και χωρίς κάποια φάση, αφού το μόνο που είδαμε ήταν κάποια μακρινά σουτ και από τις δύο πλευρές.

Οι... πινελιές και ο μεγάλος Ρομπέρτο!

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε απλά στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά έγινε πολύ πιεστικός και έχασε μάλιστα αρκετές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρει. Στο 46' ο Χάρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μιλιβόγιεβιτς με γυριστό δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά σε κενή εστία. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 57', όταν ο Ντοσεβί έβγαλε ωραία την σέντρα από δεξιά και ο Τσόρι από κοντά με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό κάπως... χαλάρωσε τους Πειραιώτες, οι οποίοι έριξαν ρυθμούς και έδωσαν δικαιώματα. Μάλιστα, στο 57' η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν οι Σολτάνι και Καπετάνος έπαιξαν ωραία το 1-2 μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο Ρομπέρτο σταμάτησε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Έλληνα επιθετικού. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς δύο λεπτά μετά ο Αφελάι έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή των Ακριτών και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-0.

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, καθώς στο τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε κάποιες ευκαιρίες, ενώ στην Ξάνθη είχαν πάρα πολλά νεύρα (παίκτες και πάγκος) για τις αποφάσεις του διαιτητή Καλογερόπουλου όσον αφορά κάποια φάουλ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνοι πρώτοι και στο +3 από τον Παναθηναϊκό.
 





Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (83’ Εντινγκά), Κασάμι, Ντοσεβί (75’ Φορτούνης), Αφελάι, Τσόρι, Χάρα (75’ Μπενίτες)

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος (54’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος, Καρυπίδης.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φερνάντεθ, Γουάλας, Γούτας, Ράνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags