Facebook Pixel Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για Μπεν και Παναθηναϊκό!
| 2015-03-23 13:34:00

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για Μπεν και Παναθηναϊκό!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για Μπεν και Παναθηναϊκό!

Κάτι τέτοιες μεταγραφές, όπως του Μπεν, κανείς δεν τις πανηγυρίζει. Απλά κάθεσαι και περιμένεις, να δεις αν θα σου βγουν. Καμιά φορά, άλλωστε, σου βγαίνουν μεταγραφές από το πουθενά.

Τι θα κάνει το παιδί αυτό στον Ολυμπιακό, ειλικρινά δεν μπορώ να το προβλέψω. Δεν είναι όπως ο Αμπντούν, τον οποίο έβλεπα στην Καβάλα κι έλεγα, «αυτός μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό». Έχω ερωτηματικά. Ίσως κι επειδή δεν πρόκειται για ταλέντο, αλλά για ένα παίκτη, που βαδίζει στα 26. Ίσως, όμως, ακριβώς αυτή η παράμετρος να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα...

Κι η αλήθεια είναι ότι τα στατιστικά του είναι πολύ καλά: πέρσι σε 32 ματς βασικός, 15 γκολ (όσα κι ο Μπεργκ) και 5 ασίστ. Φέτος (μέχρι στιγμής) σε 19 ματς βασικός, 8 γκολ και 8 ασίστ! από τα 23 γκολ, τα έξι με πέναλτι.

Κι επειδή μιλάμε για Ολυμπιακό, πάντα έχει σημασία ένας παίκτης να πηγαίνει καλά κατά του...Παναθηναϊκού! Κι ο Μπεν έχει σκοράρει σε τρία διαφορετικά παιχνίδια εναντίον των πράσινων! Πέρσι στο 1-1 στη Λεωφόρο, αλλά και στο 1-3 στη Βέροια και φέτος στο χθεσινό 1-0.

Σε αυτό το τελευταίο ματς, πραγματικά έκανε τη διαφορά. Μόνο τα χάϊλαϊτς να δεις, θα διαπιστώσεις το πόσο καθοριστικός ήταν. Το γκολ ήταν όλα τα λεφτά, αφού και έκλεψε την μπάλα και ντρίμπλαρε έξοχα και εκτέλεσε άψογα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Εκείνη η κούρσα του 60 μέτρα, σε φάση αντεπίθεσης την οποία ο ίδιος ξεκίνησε, δεν είχε τέλεια κατάληξη, μόνο και μόνο γιατί ο Στιλ τον νίκησε στο πλασέ. Ένα δε κόρνερ που κτύπησε ήταν φαρμάκι: εκεί που έκανε ο γκολκίπερ του ΠΑΟ την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Βεργώνη. Όπως φαρμάκι ήταν και μία άλλη σέντρα που έβγαλε, αλλά και μία σέντρα σουτ, όπου η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού. Και βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει με σουτ άλλες δύο φορές, αλλά χωρίς επιτυχία.

Διαβάζω ότι από τον Παναθηναϊκό έλειπαν παίκτες: ο Μπεργκ, ο Ζέκα. Αυτοί ήταν. Δύο παίκτες. Υπερπολύτιμοι, δεν λέω, αλλά δύο παίκτες. Ας δούμε ότι κι από τη Βέροια έλειπε ο πρώτος της σκόρερ, ο Καλτσάς. Κι ακόμη τρεις βασικοί της άμυνας, ο Ραούλ Μπράβο, ο Καλί κι ο Βέρτζος.

Κι αφού έπιασα το ματς αυτό, μία γνώμη: δεν ωφέλησε, το αντίθετο, η κίνηση του Αναστασίου να δώσει συγχαρητήρια, πριν της ώρας του, στον Ολυμπιακό «για το πρωτάθλημα». Ο προπονητής του Παναθηναϊκού νομίζω ότι πρέπει να ωθεί τους παίκτες του να εξαντλούν τις πιθανότητές τους για το καλύτερο ως το τέλος. Μέχρι που να έχει μαθηματικά ελπίδες.

Τώρα, μετά την ήττα στο Περιστέρι, όταν βγαίνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συγχαίρει τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητή, τι ώθηση δίνει στους δικούς του παίκτες;...

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags