Facebook Pixel Νίκησε στο... θρίλερ και φουλάρει για τελικό!
Άλλα Σπορ
| 2015-04-14 22:22:00

Νίκησε στο... θρίλερ και φουλάρει για τελικό!

Νίκησε στο... θρίλερ και φουλάρει για τελικό!

Τι ματσάρα ήταν αυτή… Στην κόλαση της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά πόσο θέλει το πρωτάθλημα! Οι πράσινοι δεν μάσησαν απ' την προσπάθεια ανατροπής του ΠΑΟΚ και με 3-2 έχουν match ball πρόκρισης.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-2 σετ του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κυψέλης και έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Volleyleague.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα δύο πρώτα σετ, ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις στα δύο επόμενα και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως, μίλησε η ψυχή των γηπεδούχων –που είχαν μεγάλο όπλο και τον κόσμο, ο οποίος έδωσε βροντερό παρών- και με τον Πρωτοψάλτη να είναι ο παίκτης-κλειδί, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος.

Πεντάλεπτη -περίπου- διακοπή προκλήθηκε στο παιχνίδι μετά το 9-9 του τάι μπρέικ, όταν μια απόφαση του διαιτητή Δεληκωστίδη, σε οριακή φάση, προκάλεσε την αντίδραση της εξέδρας, με αντικείμενα να εκτοξεύονται στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς ήταν απ’ την αρχή ντέρμπι. Ο «δικέφαλος» είχε ελαφρύ προβάδισμα, φτάνοντας στο +4 στο 7-11. Ένα επιμέρους 5-1 για τον Παναθηναϊκό έφερε την ισοφάριση, ενώ παράβαση του Χιμένεζ του έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία στο σετ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να εκμεταλλεύονται άψογα τα λάθη του ΠΑΟΚ και με δυναμική υποδοχή έκαναν το 1-0 στα σετ, παρότι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ισοφάριση στο 24-24 και 25-25.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που διατήρησε τον έλεγχο στο δεύτερο σετ. Οι «πράσινοι» με δύναμη στο μπλοκ αφόπλισαν τον ΠΑΟΚ, ενώ ένα σερί 5-0 απ’ το 15-16 του έδωσε σημαντικό προβάδισμα για το 2-0 στα σετ, το οποίο κατάφερε με 25-20.

Ο ΠΑΟΚ δεν παρέδωσε εύκολα τα όπλα και με τους Γκόμεζ και Χιμένεζ να ανεβαίνουν αισθητά, αλλά και τον Εφραιμίδη να έχει πολύ καλή εμφάνιση μείωσαν σε 2-1 σετ. Τα εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού, αλλά και η κούραση που έκανε την εμφάνισή της, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει το… παιχνίδι του. Ένα σερί 6-0 - με τέσσερα λάθη του Παναθηναϊκού - απ’ το 15-16 ήταν αυτό που καθόρισε το σετ, που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και πάλι με 20-25.

Στο τάι μπρέικ όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε κατακόρυφα. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και με τους Πρωτοψάλτη να έχει πάρει πέντε πόντους μέχρι το 9-6, διατήρησαν το προβάδισμα. Το ματς παραλίγο να «ανάψει» όταν στο 9-8 ο διαιτητής έδωσε άουτ την επίθεση του Κουκ, με τους πράσινους να ζητούν μπλοκ άουτ στον Χιμένεζ. Η εξέδρα αντέδρασε με ρίψη αντικειμένων και το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ο Χιμένεζ δέχτηκε κόκκινη κάρτα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα 10-9.

Η διακοπή βέβαια, φαίνεται πως αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα στο 3-2 σετ.
Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την ερχόμενη Πέμπτη (16/4) και πάλι στο κλειστό της Κυψέλης για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς.

Τα σετ: 27-25, 25-20,20-25, 20-25, 15-11

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags