Facebook Pixel Ο Χ. Σωτηρακόπουλος θέλει να το πάρει η Γιουβέντους!
Ποδόσφαιρο
| 2015-04-24 15:30:00

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος θέλει να το πάρει η Γιουβέντους!

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος θέλει να το πάρει η Γιουβέντους!

Να γιατί ιντριγκάρει το να το πάρει η Γιουβέντους!

Tόσο δυνατή τετράδα στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε και αυτό κάνει τη σημερινή κλήρωση ιδιαιτέρως σημαντική.

Γιατί από τη στιγμή που θα βγουν τα ζευγάρια θα αρχίσουν και οι συζητήσεις για το ποιο μπορεί να είναι το δίδυμο του τελικού στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο! Ψάχνεις γυρνώντας τον χρόνο να εντοπίσεις και να ανακαλύψεις πότε τόσο βαριά χαρτιά βρέθηκαν στα ημιτελικά και πρέπει να πας αρκετά χρόνια πίσω.   

Προσωπικά θα ήθελα να δω έναν τελικό ανάμεσα στις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες από τις τέσσερις και αυτό είναι το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν. Πιστεύω πως αυτό το ζευγάρι στο τερέν του Βερολίνου θα έκανε πραγματικά αξέχαστο τον τελικό! Θα μου άρεσε επίσης να βλέπαμε επιτέλους έναν τελικό μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, κάτι που παραλίγο να βγει μερικές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά που ουδέποτε συνέβη!

Ενα πράγμα όμως θα με ιντρίγκαρε πραγματικά σε αυτή τη φετινή έκδοση του Τσάμπιονς Λιγκ και αν δεν ευοδωθούν τα προηγούμενα σενάρια, θα μου άρεσε να πάρει το Κύπελλο η Γιουβέντους! Ακούγεται περίεργο, αλλά όπως εξήγησα και στο ραδιόφωνο, αν η Γιούβε καταφέρει να κατακτήσει ως τεράστιο αουτσάιντερ αυτή τη σεζόν την κούπα, τότε οριστικά κλείνει και τον κύκλο της ολικής επαναφοράς της, μετά το Calciopolis!

H «Vecchia Signora» έχει πάντα μία δυναμική στη φανέλα και αυτό την κρατά ανάμεσα στα τοπ κλαμπ της Ευρώπης, παρά το ότι είναι μόλις η πρώτη φορά από τον Μάη του 2003 που είναι στα ημιτελικά! Φυσικά έφτασε και πέρυσι στους «τέσσερις», αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ, και τελικά αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας την Μπενφίκα. Ομως φέτος έχει κάνει ήδη μία υπέρβαση με τον τρόπο που νίκησε με 3-0 στο Ντόρτμουντ και κατόρθωσε να βγάλει και τη Μονακό εκτός, άσχετο αν στα ματς με τους Μονεγάσκους δεν ξετρέλανε με την απόδοσή της.

Η ποιότητα του Τέβες, του Πίρλο και του Μπουφόν, η καλή και οργανωμένη άμυνα, ο Πογκμπά που παίζει για τρεις στα χαφ, η  δυναμική των νεαρότερων παικτών κάνουν την ομάδα του Αλέγκρι επικίνδυνο αουτσάιντερ! Διαδεχόμενος τον Κόντε, ο πρώην τεχνικός της Μίλαν έκανε πολύ καλή διαχείριση του υλικού του. Ηταν ευέλικτος και προσάρμοσε τις τακτικές ανάγκες της ομάδας στο να είναι πολύ περισσότερο ευέλικτες! Φυσικά σε δύο παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολο για τη Γιούβε να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα από τις άλλες τρεις. Η τεχνική πληρότητα και τα αστέρια της Μπαρτσελόνα δεν μπορούν εύκολα να μείνουν εκτός τελικού από την «Κυρία». Η Μπάγερν τρόμαξε όλον τον πλανήτη με το εκπληκτικό παιχνίδι της εναντίον της Πόρτο! Η Ρεάλ και με σημαντικές απουσίες κατάφερε τελικά να βρει το κουμπί της Ατλέτικο και να τη νικήσει, όπως και πέρυσι, στο ένα και πολύ σημαντικό ματς της σεζόν! Και οι τρεις είναι πολύ ανώτερες σε δύο παιχνίδια, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να μας εκπλήσσει!

Θα είναι πάντως πολύ πιο εύκολο, σε ένα ματς που θα είναι ο τελικός, να κερδίσει οποιονδήποτε. Εάν λοιπόν έχει βγάλει όποιον της φέρει η κληρωτίδα στον δρόμο της στα ημιτελικά, το ματς στο Βερολίνο θα είναι πολύ επικίνδυνο για τον αντίπαλο της Γιούβε! Θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξουμε!

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags