Facebook Pixel Κάποιοι κοπρίτες να βρίζουν ασταμάτητα και ο κάθε Σπανούλης να είναι τουμπεκής
| 2015-05-05 15:14:00

Κάποιοι κοπρίτες να βρίζουν ασταμάτητα και ο κάθε Σπανούλης να είναι τουμπεκής

Κάποιοι κοπρίτες να βρίζουν ασταμάτητα και ο κάθε Σπανούλης να είναι τουμπεκής

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη.

Ο Ιωάννης Κομπότης, αυτός ο μέγας Βοιωτός, μπορεί να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ασχολείται ο προπονητής του Λεβαδειακού. Ο Ακης Μάντζιος: «Ξέραμε ότι θα κερδίσει ο Πανθρακικός». Ωρα είναι να πάει κι αυτός στον ανακριτή Ανδρεάδη α λα Τάκης Φύσσας. Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με το συγκεκριμένο ματς, ο Νέτο και το πέναλτι κάνει και φωνάζει στον διαιτητή. Και τι πέναλτι.

Η μπάλα στη σέντρα που γίνεται από αριστερά, έχει σηκωθεί τρία έως τέσσερα μέτρα από το έδαφος. Για να σκόραρε ο Ιγκόρ με κεφαλιά, δεν υπήρχε περίπτωση. Μόνο αν σηκωνότανε στον αέρα και την κάρφωνε με τα χέρια στα δίχτυα α λα Τζόρνταν. Ο Νέτο ωστόσο τον έσπρωξε κι ο Μάνταλος άλλο που δεν ήθελε: Κατευθείαν στην άσπρη βούλα.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο, αλλά θυμήθηκα μία περίπτωση στο τοπικό της Αθήνας, πριν 35 χρόνια. Οπως μου την έχει πει φίλος που έπαιζε σέντερ μπακ. Φινάλε του πρωταθλήματος, η δικιά του η ομάδα αδιάφορη, ο αντίπαλος πέφτει, θέλει να βοηθήσει, οι άλλοι δεν μπορούν να σκοράρουνε και κάποια στιγμή στο 80φεύγα κάνει πέναλτι. Και από συνήθεια αλλά και για να παραμυθιάσει την εξέδρα διαμαρτύρεται στο διαιτητή. Διαιτητής ήταν ο Θοδωρής Κεφαλάς.

Τον φωνάζει κοντά του, βγάζει την κίτρινη κάρτα και του τη λέει στο ψιθυριστό για να μην ακούσουν οι άλλοι: «Πέντε, μη μιλάς και σε καλή μεριά». Ετσι κάνανε τα παλιά χρόνια οι διαιτητές: Μιλάγανε στους ποδοσφαιριστές με τον αριθμό της φανέλας τους. Που έφτανε μέχρι το έντεκα. Αντε σήμερα να πεις «έλα εδώ, τριάντα έξι» κι «εσύ ογδόντα δύο, μη μιλάς». Κι επαναλαμβάνω, καμία σχέση με τις έντονες διαμαρτυρίες του Νέτο. Κατά τα άλλα και ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας δεν μπορεί να στρίψει με τίποτα και ο Γιάννης Αναστασίου δεν αλλάζει ρεπερτόριο με τίποτα:

«Κάποια πράματα στο ποδόσφαιρο, μπορώ να τα καταλάβω. Την αντίδραση των παικτών μου μετά το 1-0, δεν μπορώ να την καταλάβω. Ο Χαβίτο στη φάση του γκολ της Κέρκυρας κάνει κούρσα εξήντα-εβδομήντα μέτρα και δεν βρέθηκε κανένας ποδοσφαιριστής μας να τον σταματήσει». Κρίμα. Κρίμα κι άδικο γι' αυτόν τον μεγάλο Ελληνα προπονητή.

Να μην ακούνε οι ποδοσφαιριστές αυτά που τους λέει. Κι ενώ αυτός δουλεύει σκληρά όλη την εβδομάδα, τα λέει όλα σωστά και διαβάζει σωστά όλα τα παιχνίδια, τον κρεμάνε οι ποδοσφαιριστές του. Για τον Παναθηναϊκό, βέβαια, κανένα απολύτως πρόβλημα. Φρόντισαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και να τον δέσουν. Καμιά Γκενκ δεν μπορεί να τους τον πάρει.

Κι ένα τελευταίο. Είκοσι, τριάντα χιλιάδες κοπρίτες στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν κάθε δικαίωμα να βρίζουν. Να βρίζουν χυδαία και ασταμάτητα: Παίκτες, προπονητές, διαιτητές. Κι ο Σπανούλης (φωτό) κι ο κάθε Σπανούλης να είναι τουμπεκής. Να τα ακούει, να τα υπομένει και να μη βγάζει άχνα. Και να πρέπει να δώσει λογαριασμό και να απολογηθεί, επειδή έπιασε τα αυτιά του. Και δεν είναι μόνο τα μπινελίκια.

Τρώνε στο κεφάλι πέτρες, κέρματα, αναπτήρες. Κι αυτά θεωρούνται νορμάλ και αυτονόητα. Οτι αυτοί, οι κατά περίπτωση κοπρίτες, έχουν το δικαίωμα να κάνουν τα γήπεδα μπουρδέλο. Εκ του ασφαλούς και με το αζημίωτο. Σήμερα να μπινελικιάζουν τον Σπανούλη, αύριο στο ΣΕΦ τον Διαμαντίδη. Κι ο Σπανούλης, ξαναλέμε, να είναι και υπόλογος, επειδή έπιασε τ' αυτιά του. Αυτά. 

Βγάζει την κίτρινη κάρτα και του τη λέει στο ψιθυριστό για να μην ακούσουν οι άλλοι: «Πέντε, μη μιλάς και σε καλή μεριά».

ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΠ' ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΤΗΣ πουτάνας το μαγκάλι γίνεται με τις ισοβαθμίες στην ουρά της βαθμολογίας. Καθώς υπάρχουν δεκαέξι περιπτώσεις. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι μπερδεμένα όσο φαίνονται. Είναι απλά. Γίνονται απλά όταν βάζεις υποχρεωτικά στους 43 βαθμούς τη Βέροια. Οταν δηλαδή η Βέροια έχασε εντός έδρας από τον Πανθρακικό, θα πάει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Τρίπολη;

Με τι διάθεση και με τι κουράγιο; Με άσο, λοιπόν, στο ματς της Τρίπολης, πέφτει κατά 90% στις ισοβαθμίες των 33 βαθμών ο Λεβαδειακός. Τα σενάρια σ' αυτήν την περίπτωση είναι δύο. Με μέσα τον Πανιώνιο, αν φέρει ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και μείνει στους 43 πόντους. Ή με έξω τον Πανιώνιο, αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ και φτάσει στους 45. Στις οκτώ περιπτώσεις ισοβαθμιών, με μέσα τη Βέροια, μέσα ή έξω τον Πανιώνιο, στις έξι πέφτει ο Λεβαδειακός.

Αν ισοβαθμίσουν Βέροια, Πανιώνιος, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Καλλονή, πέφτει η Καλλονή. Ο,τι άλλο γίνει, πέφτει ο Κομπότης. Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι χάνει η Βέροια στην Τρίπολη, για να σωθεί ο Κομπότης θα πρέπει να κερδίσουν και ο Ολυμπιακός στον Πλατανιά και ο Ατρόμητος στην Καλλονή ή να χάσει ο Πανιώνιος από τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος μάγκας και νταής υπουργός που τα έβαλε με τον Υποβρύχιο και τον Ροδέλα

ΤΙΠΟΤΑ δεν αφήνει να πέσει κάτω ο Κοντονής. Τη μία αρπάζεται με τη Θύρα 7, την άλλη απαντάει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μιλάμε ότι κατάφερε να ξεπεράσει και τον Θόδωρο Πάγκαλο. Είναι ο πρώτος και κατά πάσα πιθανότητα τελευταίος Ελληνας πολιτικός που τα έβαλε με τον κόσμο. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό κι ούτε πρόκειται να ματαγίνει.

Σήκωσε πανό η Θύρα 7 κατά του Κοντονή, στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ. Και τι έγινε; Η πρώτη φορά ήτανε ή η τελευταία; Ο Ζακυνθινός, ωστόσο, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει. Να κάνει επίσημη δήλωση: «Τα πανό να τα κρατήσουνε για τον χειμώνα και να τα κάνουνε προσάναμμα στο τζάκι».

Πράγματι, δεν έχει ξαναγίνει. Πολιτικός, υπουργός, να απαντήσει στον Τάκη Τσουκαλά, στον Χάρο, στον Υποβρύχιο και στον Ροδέλα. Ούτε ο Πάγκαλος. Γιαούρτια του ρίχνανε του Θόδωρου όπου τον βρίσκανε τον προγκάγανε, αλλά με τον κόσμο δεν τσακωνότανε. Ελεγε και ξαναλέγε ότι από πίσω είναι ο Σύριζα. Οι πολιτικοί δεν είναι κορόιδα. Το πάνε σ' αυτό που είπε ο Ιησούς Χριστός απάνω στον σταυρό του μαρτυρίου: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Οτι δήθεν δηλαδή, ο πολιτικός είναι υπεράνω και δεν καταδέχεται να τα βάλει με τον κόσμο. Παίρνει χαμπάρι όμως ο Κοντονής; «Τους λέω ξεκάθαρα ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου». Επρεπε να φτάσουμε στο 2015 για να μάθουμε τι εστί ζακυνθινή μαγκιά. Επρεπε να φτάσουμε στο 2015 για να βρεθεί ο πρώτος μάγκας και νταής υπουργός που τα έβαλε με τον Υποβρύχιο και τον Ροδέλα.

Ερώτηση: Ποιος έχει σειρά να πει την Κυριακή «ξέραμε ότι θα κερδίσει ο Εργοτέλης στο Ηράκλειο»;

Στη ΝΕΡΙΤ, ο Περικλής Βασιλάκης είναι με τον Κοντονή και στον «Γαύρο» με τον Μαρινάκη. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags