Facebook Pixel «Μόνο ΑΕΚ στην Ελλάδα, κανείς άλλος...»
| 2015-06-19 20:41:00

«Μόνο ΑΕΚ στην Ελλάδα, κανείς άλλος...»

«Μόνο ΑΕΚ στην Ελλάδα, κανείς άλλος...»

Ποιος ποδοσφαιριστής της Ένωσης ξεκαθάρισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα;

Τον δικό του απολογισμό, πριν αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα στη SuperLeague, έκανε ο Ανταμ Τζανετόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, αναφέρθηκε τόσο στην ευκαιρία που του έδωσε ο Δέλλας, όσο στο παρόν και το μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Τζανετόπουλος

«Οφείλω να ομολογήσω ότι έτσι όπως έζησα τα τελευταία δύο χρόνια, δεν περίμενα να ήταν τόσο έντονο το συναίσθημα. Πάντα βάζεις στόχους και ήθελα –όπως όλοι- μέσα στο διάστημα αυτό να επιστρέψουμε στη Superleague. Δεν περίμενα όμως ότι για μένα θα ήταν όλα τόσο έντονα, όμορφα και κυρίως γρήγορα», ανέφερε αρχικά.

Για την ανακοίνωση του Δέλλα για το περιβραχιόνιο:

«Νόμιζα ότι έκανε λάθος όταν ανακοίνωσε ότι είμαι αρχηγός. Κοιτούσα δεξιά, αριστερά μήπως δεν άκουσα καλά! Όταν το συνειδητοποίησα, ένιωσα φανταστικά. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Μου έδιωξαν οποιοδήποτε άγχος. Αν και γενικά δεν είμαι από τους παίκτες που αγχώνονται. Σε κάποια παιχνίδια νιώθεις την πίεση, αλλά δεν ήταν κάτι σπουδαίο».

Για τις πιο έντονες αναμνήσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ:

«Η καλύτερη ήταν το γκολ με τον Ατρόμητο και η χειρότερη το γκολ που δεχθήκαμε στο 90′  με τον Ολυμπιακό».

Για τον Δέλλα:

«Δεν κοιτάει ηλικίες, αλλά ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να αγωνιστεί. Όταν κοντράρεσαι με μεγάλες ομάδες και βλέπεις ότι ανταποκρίνεσαι, γεμίζεις αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται:

«Νιώθω πιο οικεία ως στόπερ. Εκεί παίζω τα περισσότερα χρόνια. Όμως προσπάθησα ως αμυντικό χαφ και το ίδιο θα κάνω σε οποιαδήποτε θέση κριθεί ότι μπορώ να βοηθήσω».

Για την κακή εικόνα της «Ένωσης» στη διαδικασία των play off:

«Ίσως μείναμε από έμπνευση. Παρότι υπήρχε το κίνητρο κι αυτό ήταν η πρώτη θέση, ο βασικός στόχος της ανόδου είχε ολοκληρωθεί από νωρίς. Ίσως αδειάσαμε…»

Για τη ζωή στην Αθήνα:

«Είναι δύσκολο να συνηθίσεις τη ζωή στην πρωτεύουσα με τις μεγάλες αποστάσεις. Είναι πιο απρόσωπη σε σχέση με μια πόλη, ακόμα και με το Βόλο. Πάντως είναι ωραία να ζεις εδώ. Πλέον έχω προσαρμοστεί και έχω τις παρέες μου, εντός και εκτός ομάδας».

Για το πόσο παρακολουθεί το διεθνές ποδόσφαιρο:

«Παρακολουθώ συνεχώς! Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία κυρίως. Προσπαθούσα να αποφεύγω το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τώρα φυσικά αλλάζουν τα πράγματα. Είδωλό μου ήταν ο Ζιντάν. Στη θέση που αγωνίζομαι θαυμάζω τον Πικέ. Ταιριάζει στο δικό μου στιλ και προσπαθώ να παρακολουθώ τις κινήσεις του».

Για το μέλλον του:

«Πάντα στην άκρη του μυαλού, νομίζω οποιουδήποτε παίκτη, υπάρχει το εξωτερικό. Φυσικά τώρα η ΑΕΚ με καλύπτει στο 100%. Δεν θα την άφηνα για καμία άλλη ελληνική ομάδα. Η συμπεριφορά των ανθρώπων της και οι συνθήκες, είναι καλύτερες απ” ότι περίμενα. Ακόμα και στη Γ” εθνική, εμείς δουλεύαμε με συνθήκες Superleague».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον από τον ίδιο:

«Είναι στο χέρι ενός παίκτη να διαχειριστεί το βάρος. Πιστεύω ότι προσωπικά η Superleague θα μου βγει σε πρόκληση και όχι σε άγχος. Να μπορέσω να καθιερωθώ και να δείξω περισσότερα».

Για τους στόχους της ΑΕΚ:

«Είναι στη φύση του συλλόγου να πρωταγωνιστεί. Καταδικασμένη να διεκδικεί τίτλους! Ας πούμε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος είναι να επανέλθει η ομάδα στην Ευρώπη, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το «κάτι παραπάνω».

Για το ποιος παίκτης έχει ξεχωρίσει στην Ελλάδα:

«Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Θεωρώ ότι χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά και εναντίον μας και γενικότερα στη σεζόν».

Τέλος, για τις δικαστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Διαβάζω όπως όλοι τι γίνεται, αλλά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι καθόλου από τα δημοσιεύματα σχετικά με διαπλοκή και σκάνδαλα. Υπάρχουν αρμόδιοι που πρέπει και οφείλουν να ασχοληθούν. Εμάς η δουλειά μας είναι στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags