Facebook Pixel Τα 7+1 στοιχήματα του Φρανκ Άρνεσεν
| 2015-06-21 13:50:00

Τα 7+1 στοιχήματα του Φρανκ Άρνεσεν

Τα 7+1 στοιχήματα του Φρανκ Άρνεσεν

Για να μη φτάσει στο σημείο να πει… «που πήγα και έμπλεξα», ο Φρανκ Άρνεσεν έχει να ανέβει ένα βουνό για να φτάσει στην κορυφή και να θεωρήσει ότι πέτυχε κάτι σπουδαίο με τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Ο Δανός βρίσκεται απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολλές ανοικτές πληγές και πολλές-μεγάλες απαιτήσεις από το μέλλον της. Έχει κερδίσει το σεβασμό όλως, είναι, όμως, υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει αδιέξοδες καταστάσεις. Βάζει μερικά στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ που θέλει να φτιάξει, για τον εαυτό του, για τον Σαββίδη και όσους περιμένουν να κάνει θαύματα.

1. Προσωπική υπόθεση το πρώτο στοίχημα για τον Φρανκ Άρνεσεν που θα πρέπει να οικοδομήσει αρμονική σχέση με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο Δανός συμφώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη, θα εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο για κάθε χρόνο συνεργασίας τους και βρίσκεται απέναντι στο κοινό του ΠΑΟΚ, που ναι μεν τον αποδέχεται ως σύμβολο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι επιλογές του είναι… ευαγγέλιο, αλλά, τα αποτελέσματα θα κρίνουν την επιτυχία της πρόσληψής του. Το ίδιο θα κάνει κι ο ιδιόρρυθμος Ιβάν Σαββίδης που μπορεί μέχρι τώρα να τον έχει εμπιστευθεί και να απομονώθηκε, αλλά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει στις δύσκολες ώρες της χρονιάς.

2. Θα περίμενε κανείς ότι θα επέλεγε ένα από τα βαριά ονόματα της ατζέντας του. Έναν έμπειρο, με βαρύ βιογραφικό προπονητή και αρκετά χιλιόμετρα ακόμη και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αντ΄αυτού, ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι θα φτιάξει (μαζί του) τον ΠΑΟΚ και ο Κροάτης θα φτιάξει το βιογραφικό που δεν διαθέτει, αφού έχει εργαστεί μόλις 20 μήνες στη Χάιντουκ και υπό… απροσδιόριστες συνθήκες. Κι αυτό γιατί η κροατική ομάδα αντιμετώπισε πολλά σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

3. Η αξιολόγηση του υλικού που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, παρέα με τον Τούντορ είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχουν καμιά 30αριά συμβόλαια που βαραίνουν το ρόστερ και το ταμείο. Το ξεσκαρτάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση.

4. Συνέχεια του προηγούμενου… Τα βαρίδια: Πως θα διαχειριστεί περιπτώσεις σαν του Σαλπιγγίδη; Εχει συμβόλαιο που δεν είναι μικρής αξίας, αλλά, αμφισβητείται η αγωνιστική του προσφορά. Το ίδιο και ο Ρικάρντο Κόστα που ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Το ίδιο κι όποιος άλλος ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων συμβολαίων, που δεν δικαιολόγησαν τα χρήματα που έλαβαν με την απόδοσή τους, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, στην Τούμπα και μέσα από DVD.

5. Ως αθλητικός διευθυντής, ο Φρανκ Άρνεσεν είναι υπεύθυνος για κάτι πολύ πιο σημαντικό ακόμη κι από την κατάκτηση ενός τίτλου. Άλλωστε αποτελεί βασικός συστατικό για να φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και δεν είναι άλλο από την αλλαγή νοοτροπίας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποτύχει και ελάχιστοι για να φτάσει πρώτος στον τερματισμό με τον ΠΑΟΚ που σχεδιάζει. Ο Δανός δεν είναι μαθημένος στα ελληνικά δεδομένα και ειδικά σε ελληνικές ποδοσφαιρικές νοοτροπίες, στην εσωστρέφεια του ΠΑΟΚ, σε όσα τον έχουν οδηγήσει ενδεχομένως μακριά από τις διακρίσεις. Εχει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του μόνιμα αδικημένου.

6. Είναι υποχρεωμένος, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο. Έχει αυτιά και ακούει τι ακριβώς συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, και πόσο κοστίζει στην προσπάθεια των ομάδων να αγωνίζονται επί ίσοις όροις στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ίσως δική του δουλειά, θα συμπορεύεται με τον Σαββίδη. Είναι κι αυτό κάτι που θα τον απασχολεί, όταν θα αναζητεί λογική εξήγηση στους βαθμούς που χάνονται.

7. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Είναι εχθρός και δεν μπορείς να τον νικήσεις αν δεν έχεις αποτελέσματα. Ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Ο Αρνεσεν (κι ο Τούντορ) θα στήσουν ομάδα που ταυτόχρονα θα προετοιμάζεται και θα παίζει φιλικά (από τις 4 Ιουλίου στην Ολλανδία) και επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες (από τις 16 Ιουλίου) σε μια χρονιά που δεν υπάρχουν πολλοί που θα συγχωρήσουν νέα υποχώρηση, λάθη και παραλείψεις με συνέπεια μια ακόμη αγωνιστική απογοήτευση. Ο κόσμος έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και μόνο η ομάδα (με τα επιτυχίες) θα τον επαναφέρει κοντά της.

8. Ως αθλητικός διευθυντής θα ασχοληθεί με τη βάση. Λέγεται ότι ο ίδιος ήθελε να συμπεριλάβει στη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ κι αυτό το κεφάλαιο, προφανώς γιατί το θεωρεί σημαντικό. Η φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο τον κάνει ευαίσθητο σε θέματα νεαρών ποδοσφαιριστών και δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις, με ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν ως βασικοί και θα αποκτήσουν ρόλο στην ομάδα με την προοπτική να καθιερωθούν.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags