Facebook Pixel Καρπετόπουλος: Ας ποντάρουμε στον Μπεργκ
| 2015-07-28 19:49:00

Καρπετόπουλος: Ας ποντάρουμε στον Μπεργκ

Καρπετόπουλος: Ας ποντάρουμε στον Μπεργκ

Μου άρεσε που όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου τι σκορ προβλέπει σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟ κόντρα στην Μπριζ, απάντησε «νίκη με 3-1». Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Νομίζω πως αυτή η δήλωσή του δείχνει πως πριν το μεγάλο αποψινό ματς πιστεύει πως η νίκη μπορεί να 'ρθει κυρίως χάρη στην ποιότητα της ομάδας του στην επίθεση. Αυτό πρέπει να κάνει ο ΠΑΟ απόψε: να παίξει επιθετικά για να κερδίσει. Νομίζω πως αν κερδίσει, θα προκριθεί.

Δεν έγραψα τίποτα για τα φιλικά του Παναθηναϊκού γιατί το τι κάνει ο Γιάννης Αναστασίου φέτος είναι πολύ απλό: προσπαθεί να φτιάξει μια νέα άμυνα, αφού απέκτησε τον Βέμερ (για να παίξει στα δεξιά αντί του Μπούρμπου), προσπαθεί να βρει τον καλύτερο παρτενέρ του Ταυλαρίδη και λόγω των προβλημάτων του Νάνο ψάχνει να δει και τι θα κάνει στα αριστερά, αφού ο καλός Χουχούμης ανασταλτικά δεν είναι ο πιο αξιόπιστος. Με τόσες υποχρεωτικές δοκιμές στην άμυνα (δοκιμές που έγιναν και δυσκολότερες μετά τον μικροτραυματισμό του Στιλ και την απόλυτη απουσία του Εσιέν), ήταν λογικό ο ΠΑΟ να έχει προβληματάκια πίσω: μπροστά την μπάλα την κυκλοφόρησε καλούτσικα (και με τον Λεβαδειακό και με την Ουντινέζε) γιατί οι απουσίες ήταν λιγότερες και οι προσθήκες (Λουντ και Καλτσάς) ευκολότερες. Κυρίως υπάρχει ο ποιοτικός και σταθερότατος Μπεργκ, ο μόνος παίκτης του ΠΑΟ που απλά με την παρουσία του διορθώνει αδυναμίες.

Πέρυσι
Εχω την εντύπωση πως αν ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε την Μπριζ τον περασμένο Απρίλιο, όταν και οι δυο ομάδες έπαιζαν στα πλέι oφ των εθνικών τους πρωταθλημάτων, θα την απέκλειε εύκολα. Ο ΠΑΟ είναι ομάδα ρυθμού, πλην του Μπεργκ δεν έχει μονάδες που με κάποιες προσωπικές ενέργειες μπορεί να διορθώσουν πράγματα στη διάρκεια ενός ματς: αν η ομάδα είναι σε φόρμα, δηλαδή πιέζει και τρέχει, είναι σχεδόν πάντα αξιόπιστη, αν είναι κουρασμένη ή ντεφορμέ μπορεί να χάσει από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο ή να δεχτεί ένα σωρό γκολ στην Ξάνθη. Ο ΠΑΟ στα περσινά πλέι oφ είχε κυρίως αθλητική φρεσκάδα έχοντας στο ρεζερβουάρ ενέργεια: όχι τυχαία είχαν κάνει τη διαφορά παίκτες που είχαν προηγουμένως αγωνιστεί ελάχιστα, όπως ο Κουτρουμπής, ο Νίνης κι ο Μαυρίας. Τον ίδιο καιρό η Μπριζ έμπαινε στα βελγικά πλέι oφ πρώτη μεν, κατάκοπη δε. Είχε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο πατώντας τέρμα το γκάζι, κι επειδή κι αυτή είναι ομάδα κι όχι σύνολο προικισμένων μονάδων, όταν έμεινε από δυνάμεις κατρακύλησε χάνοντας το πρωτάθλημα από μια άλλη οργανωμένη ομάδα χωρίς μεγάλη ποιότητα, δηλαδή τη Γάνδη. Ο φορμαρισμένος ΠΑΟ θα έκανε την κουρασμένη Μπριζ μια χαψιά. Αλλά δεν είμαστε στον Απρίλιο, είμαστε στον Ιούλιο και οι δυο ομάδες είναι ανέτοιμες, δηλαδή ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία.

Μπριζ
Είναι κακό αυτό για τον Παναθηναϊκό; Οχι, γιατί η Μπριζ δεν μοιάζει καθόλου καλά. Οι Βέλγοι έχασαν πέρυσι ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε δικό τους κι αυτό σίγουρα τους έχει στοιχίσει. Επίσης στην αρχή της σεζόν μοιάζουν αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Πρώτα από όλα, δεν έχουν τερματοφύλακα, πράγμα που αποτελεί μεγάλη ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς ότι προπονητής τους είναι ένας από τους μεγαλύτερους Βέλγους πορτιέρο όλων των εποχών, δηλαδή ο Πρεντόμ. Ο Σεμπαστιάν Μπρίζες, αντικαταστάτης του Ράιν που πουλήθηκε στην Πόρτο, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις δυο ήττες με τις οποίες η Μπριζ ξεκίνησε τη σεζόν: και στην ήττα στο Σούπερ Καπ από την πρωταθλήτρια Γάνδη και σε αυτή από τη Σιντ Τρούιντεν η παρουσία του πανικόβαλε την άμυνά του. Από την Μπριζ έλειπε μέχρι τώρα ο στυλοβάτης λίμπερο Ντουάρτε που θα παίξει μάλλον, αλλά είναι ανέτοιμος. Ανέτοιμος είναι και ο δημιουργός Λίορ Ραφαέλοφ, που είχε προτάσεις από αγγλικές ομάδες και πίστευε πως θα φύγει. Νεοφερμένοι πρακτικά δεν υπάρχουν: η Μπριζ θέλει την πρόκριση στα πλέι oφ του Τσάμπιονς Λιγκ για να ενισχυθεί.

Σταντάρ
Η εκτίμησή μου είναι ότι αντίθετα με τη Σταντάρ που πέρυσι μεταξύ πρώτου και δεύτερου ματς κόντρα στον ΠΑΟ βελτιώθηκε, η Μπριζ δεν θα είναι καλύτερη μια εβδομάδα αργότερα: αν βρεθεί στην ανάγκη στην έδρα της να ανατρέψει αποτέλεσμα, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει. Η πρόκριση παίζεται απόψε στη Λεωφόρο: αν ο ΠΑΟ κερδίσει το αβαντάζ του θα είναι στη συνέχεια τεράστιο, αφού ο Μπεργκ μπορεί να σκοράρει και στο δεύτερο ματς. Η γνώμη μου είναι ότι όσο λιγότερους από τους νεοφερμένους χρησιμοποιήσει ο Αναστασίου, τόσο πιο δεμένος (και κατά συνέπεια πιο αξιόπιστος) θα είναι ο ΠΑΟ. Αλλά αυτά σίγουρα ο Αναστασίου τα ξέρει καλύτερα...

Πηγή: sday.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags