Facebook Pixel Πώς ένας μουσουλμάνος θα εμπλακεί με την «Αγια-Σοφιά»;
| 2015-09-19 17:48:00

Πώς ένας μουσουλμάνος θα εμπλακεί με την «Αγια-Σοφιά»;

Πώς ένας μουσουλμάνος θα εμπλακεί με την «Αγια-Σοφιά»;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη.

ΑΥΤΑ είναι. Βρήκανε πρίγκιπα στην ΑΕΚ και χωρίς διαμεσολαβητή παρακαλώ. Από μόνοι τους. Ανευ της βοήθειας κάποιου Τσάκα Νο2. Πρόκειται για τον περίφημο Ρασίντ Αλί Αλ Μανσούρ. Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματιστηρίου του Κατάρ. Και μέλος της βασιλικής οικογένειας, που έχει στην ιδιοκτησία της τη Μάντσεστερ Σίτι. Χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Αν πρόκειται δηλαδή για γιο του βασιλέα, ανιψιό, δεύτερο ή τρίτο ξάδερφο, ενδεχόμενα και μπατζανάκη. Αρκεί που ο εν λόγω Ρασίντ Αλί Αλ Μανσούρ είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αρα φορτωμένος με πετροδολάρια κι όχι με χιλιάδες αναμνήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μανσούρ βρέθηκε στη χώρα μας το τριήμερο 11 με 13 Σεπτεμβρίου, για να προωθήσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 350-400 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που δείχνει ότι οι αναποφάσιστοι έχουν να κάνουν μόνο με τις αυριανές εκλογές.

Αναποφάσιστοι είναι και οι μπίζνεσμαν της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Επειδή όμως έχουμε λεφτά, δεν πάει να πει ότι τα πετάμε. Το ότι ο Ρασίντ κ.λπ., κ.λπ. Μανσούρ προβληματίζεται μεταξύ 350 και 400 εκατομμυρίων ευρώ δείχνει και τη σοβαρότητα του πράγματος. Αν ήταν άλλος, θα έσπαγε τη διαφορά στη μέση και θα έσπρωχνε 375 εκατομμύρια και θα καθάριζε. Το ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα πάει να πει ότι πρόκειται για 100% αξιόπιστη περίπτωση.

Σ' αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Μανσούρ «συναντήθηκε με 4-5 ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο Μελισσανίδης». Κι εδώ έχει σημασία η λεπτομέρεια: Ούτε τέσσερις ούτε πέντε ήταν οι επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε ο Μανσούρ. Ενδεχόμενα να ήταν τεσσερισήμισι. Και πάμε τώρα στο διά ταύτα: Οτι «στα θέματα της συζήτησης συμπεριλαμβανόταν το θέμα του γηπέδου».

Να πεισθεί δηλαδή ο Μανσούρ (φωτό) να επενδύσει και στην «Αγια-Σοφιά», «είτε μέσω της ονοματοδοσίας, είτε μέσω άλλης συμμετοχής του στο πρότζεκτ». Χαράς Ευαγγέλια δηλαδή για τους απανταχού ΑΕΚτζήδες. Το όνειρο της «Αγια-Σοφιάς» παίρνει σάρκα και οστά. Γίνεται πραγματικότητα. Με το που θα βάλει ο Ρασίντ κ.λπ., κ.λπ. Μανσούρ βαθιά το χέρι στην τσέπη της κελεμπίας, ο χρόνος για την ανέγερση του γηπέδου θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει περί τούτου. Οπως προαναφέραμε άλλωστε, η περίπτωση είναι αρκούντως σοβαρή. Δεν είναι κορόιδα οι ΑΕΚτζήδες όπως οι Παναθηναϊκοί, που είχανε φάει τον παπά με τον Τσάκα. Μία μόνο επιφύλαξη.

Μία παράμετρος. Ο εν λόγω Μανσούρ είναι μουσουλμάνος! Κι αυτοί είναι και σφόδρα φανατικοί μάλιστα. Με τη Μέκκα, τις προσευχές τους στα τζαμιά άνευ υποδημάτων, τις μετάνοιες στα χαλιά, τα ραμαζάνια τους, το κοράνι στην κωλότσεπη, τα σέα τους, τα μέα τους. Δεν λέμε ότι φτάνουνε όλοι σε επίπεδα Τζιχαντισμού, να αρχίσουνε να κόβουνε κεφάλια, αλλά με τη θρησκεία δεν παίζουνε. Πώς, λοιπόν, ένας μουσουλμάνος θα κάνει νταραβέρι με την «Αγια-Σοφιά»; Το σύμβολο του χριστιανισμού; Πώς θα του συγχωρέσει ο Αλλάχ αυτήν την αμαρτία; Φωτιά θα ρίξει να τον κάψει. Τι θα πει στον βασιλέα του Κατάρ, όταν θα τον φωνάξει για να τον καταχεριάσει;

Επειδή έχουμε λεφτά, τα δίνουμε στους άπιστους; Μία σχετική επιφύλαξη, λοιπόν, οφείλουμε να την έχουμε. Οπως επίσης θα πρέπει να εξετασθεί το εξής ενδεχόμενο: Αν δηλαδή ο περί ου ο λόγος Μανσούρ έχει κατά νου κάποιο σατανικό σχέδιο. Να χωθεί δηλαδή κατ' αρχήν με ένα ποσοστό στο πρότζεκτ του γηπέδου και στην πορεία, με διάφορα πονηρά τεχνάσματα, να αποκτήσει την πλειοψηφία. Το 51%. Αφού πρώτα έχει υποκλέψει την εμπιστοσύνη των ΑΕΚτζήδων. Ωστε στη συνέχεια ο ραδιούργος αυτός να μετατρέψει την «Αγια-Σοφιά» σε τζαμί. Αυτά.

«Αν οι εκλογές µπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνοµες».
-Κατερίνα Στανίση.

Ο συµπαθής (ακόµα) Τσίπρας µπορεί να δουλέψει τον κοσµάκη και να τον φέρει βόλτα

ΤΑ πράγµατα σχετικά µε τις εκλογές είναι απλά. Με όλες τις εκλογές. Με αυτές που έγιναν, µε αυτές που θα γίνουν αύριο, µε αυτές που θα γίνουν στο µέλλον. Δεν έχει καµία σηµασία αυτό που λέγεται. Αυτό που µετράει είναι ποιος είναι αυτός που το λέει. Οπως και στη δηµοσιογραφία. Αν έβγαινε κάποιος στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο κι έλεγε αυτά που λέει ο Τράγκας, όχι µεροκάµατο δεν θα έβρισκε, αλλά θα του ρίχνανε γιαούρτια. Ο Τράγκας, όµως, είναι θεσµός. Κορώνα στο κεφάλι του τον έχει ο Χατζηνικολάου. Ετσι και στην πολιτική. Τι λέει σήµερα ο Τσίπρας;

Ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ, ναι στην έντιµη διαπραγµάτευση, ναι στη σοσιαλδηµοκρατία, όχι στους δεξιούς που σκύβουνε το κεφάλι. Αυτό, λοιπόν, που δεν µπορούσανε να κάνουνε οι Σηµίτηδες και οι Μπίστηδες µε την κεντροαριστερά, το κάνει τώρα ο µεταλλαγµένος Τσίπρας. Και γι' αυτό έχει µαζί του και τον Κουβέλη. Με τον Τσίπρα, λοιπόν, που είναι νέο και όµορφο παιδί, το παραµύθι της κεντροαριστεράς περνάει. Δεν έχει καµία σηµασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο ή δεύτερο κόµµα. Αυτό που µετράει είναι ότι ο συµπαθής (ακόµα) Τσίπρας µπορεί να δουλέψει τον κοσµάκη και να τον φέρει βόλτα. Κάτι που δεν µπορεί να κάνει αυτός που είναι φθαρµένος. Μέχρι να τον πάρουνε χαµπάρι κι αυτόν και να εµφανιστεί ο επόµενος.

Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης

ΑΣ υποθέσουµε ότι ο κόσµος, ο λαός, οι ψηφοφόροι αγνοούν τον Αλέξιο Τσίπρα. Δεν ψήνονται δηλαδή ότι το διακύβευµα των εκλογών είναι να µη γυρίσει στην εξουσία η επάρατος Δεξιά. Και κερδίζει τις εκλογές ο Βαγγέλας ο Μεϊµαράκης, που έχει ντούγκλα το µουστάκι. Ποιος θα έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα θα έχει επιστρέψει στο παρελθόν; Ποιος θα φταίει για την αριστερή παρένθεση; Ο Πρετεντέρης και οι άλλοι καθεστωτικοί δηµοσιογράφοι, που στήριξαν µε νύχια και µε δόντια τη διαπλοκή;

Μήπως θα έχουν την ευθύνη ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, η Ζωή (φωτό) και οι λοιποί αποστάτες, που αποσκίρτησαν κι έριξαν τη για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση; Ποιος φταίει που αυτό το καλό παιδί, ο Τσίπρας, είναι τσίµα τσίµα στις δηµοσκοπήσεις µε τον καραδεξιό πρώην Κένταυρο Μεϊµαράκη; Αν γυρίσει η Δεξιά, ποιος θα την έχει φέρει; Η απάντηση είναι προφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ξεφτίλισε κάθε έννοια περί Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ξεφτίλισε το πρόγραµµά του, τις ιδέες του, τις υποσχέσεις του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που είπε ψέµατα. Που έγινε σαν τους άλλους. Το να λένε ψέµατα ο Βενιζέλος κι ο Σαµαράς δεν προκαλεί έκπληξη. Η δουλειά τους είναι. Το ποιος είναι ο Μεϊµαράκης το ξέρεις.

Τον Τσίπρα, όσοι φάγανε το παραµύθι, τον είχανε για το καλό παιδί. Αν έχεις µια αδερφή, τον κάνεις γαµπρό µε κλειστά τα µάτια. Και µέσα σε έξι µήνες, αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύµα. Για όσους βυζαίνανε το δάχτυλο δηλαδή κι είχανε φάει το σότο, ότι θα τους σώσει ο Αλέξης. Αποτέλεσµα; Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Ακόµα χειρότερος ψεύτης ο Αλέξης του Σεπτεµβρίου από τον Αλέξη του Ιανουαρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος σκότωσε τη Βιρτζίνια Γουλφ;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags