Facebook Pixel Νίκησε Κινέζους και... αστοχία ο Παναθηναϊκός!
| 2015-09-28 16:51:00

Νίκησε Κινέζους και... αστοχία ο Παναθηναϊκός!

Νίκησε Κινέζους και... αστοχία ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το «δεξί» την περιοδεία του στην Κίνα για το Tour της Euroleague, νικώντας τους Ζεγιάνγκ Λάιονς με 83-64. Γύρισε ωραία την μπάλα στην επίθεση η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, αλλά ήταν αρκετά άστοχη.

Με όρεξη να τρέξει μπήκε το «τριφύλλι» στο ματς, όμως ήταν αρκετά άστοχο (5-6 στο 5' με 6π. Ραντούλιτσα). Παρά το γεγονός ότι ο Φελντέιν είχε πολλές χαμένες προσπάθειες και ο Τζόρτζεβιτς έκανε διαδοχικές αλλαγές, οι «πράσινοι» έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +8 (10-18).
 

Με τον Πάβλοβιτς να μπαίνει στη δεύτερη περίοδο και να δίνει επιθετική ώθηση, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +12 (10-22 στο 12') πριν δει τους Κινέζους να απαντούν με ένα σερί 8-0 (20-24 στο 15') με πρωταγωνιστές τους Πάργκο και Χόλμαν. Κάπου εκεί οι Κυπελλούχοι Ελλάδας σοβαρεύτηκαν, έδωσαν «μάχες» για τα ριμπάουντ, γύρισαν καλά την μπάλα στην επίθεση και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (23-39 στο 19') πριν το 26-39 του ημιχρόνου.

Η διαφορά δεν έπεσε στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά την αστοχία των «πρασίνων». Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς γύρισαν καλά την μπάλα στην επίθεση ξανά και ξανά, έψαξαν την έξτρα πάσα, έφυγαν στους αιφνιδιασμούς και κατάφεραν να μην χάσουν τη διαφορά που είχαν και να... τελειώσουν άμεσα τα «ξεσπάσματα» της Ζεγιάνγκ (48-61 στο 30'). Highlight το buzzer beater τρίποντο του Διαμαντίδη στο τέλος του ημιχρόνου.

Με τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και το παιχνίδι να έχει πάρει κατά διαστήματα χαρακτήρα αγώνα... επίδειξης, ο ρυθμός έπεσε, αλλά το «τριφύλλι» κράτησε σταθερά τη διαφορά, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τελικό (64-83).

Θετικό πρόσημο στις εμφανίσεις των Κούζμιτς, Πάβλοβιτς, πολύ καλός ήταν αμυντικά ο Καλάθης. Από την άλλη, ο Ραντούλιτσα επιθετικά έδωσε λύσεις, όμως αμυντικά είχε μερικά ζητήματα απέναντι στον Χόλμαν. Το ματς δεν προσφερόταν για συμπεράσματα, όμως είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά στα «νεκρά» του διαστήματα. Λίγο πριν το φινάλε ο Χαραλαμπόπουλος δέχθηκε ένα χτύπημα στα πλευρά και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags