Facebook Pixel Όλοι αυτούς θέλουν
| 2015-09-30 09:38:00

Όλοι αυτούς θέλουν

Όλοι αυτούς θέλουν

Είναι δεδομένο ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι φίλοι της ΑΕΚ θέλουν να βλέπουν στην ίδια ενδεκάδα τον Μπουονανότε, τον Μάνταλο και τον Βάργκας. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.

 Και για να μην το περιορίζουμε μόνο στους φιλάθλους της ΑΕΚ, πιστεύω ότι γενικά κάθε φίλαθλος που του αρέσει να βλέπει ποδόσφαιρο και δεν είναι …κολλημένος, «φτιάχνεται» όταν ξέρει ότι θα δει μαζί, στην ίδια ενδεκάδα, τρεις ποδοσφαιριστές που ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα και έχουν την ικανότητα να προσφέρουν θέαμα. Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο. Το θέμα είναι αν με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Ένωση, μπορεί να αποδώσει η κοινή παρουσία των τριών στο ίδιο σχήμα.

Παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος νίκησε στη Βέροια, το παραπάνω «πείραμα» στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε νομίζω ότι πέτυχε. Η ΑΕΚ πήρε το τριποντο στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, όχι επειδή έθελξε με την απόδοσή της ή επειδή είχαν άψογη συνεργασία ως τριάδα οι συγκεκριμένοι παίκτες. Θυμηθείτε γενικά στο παιχνίδι πόσες (σοβαρές) ευκαιρίες έχασε η ομάδα, εκτός από στημένες φάσεις. Ελάχιστες. Μια στο φινάλε του α” ημιχρόνου, μετά από ωραία κίνηση του Μπουονανότε (όταν έπαιζε στην άξονα μετά από οδηγία του Δέλλα) και μια με τον Βάργκας στο 70′ μετά το 1-1, όταν ο διεθνής από τη Βενεζουέλα αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης. Αυτές ήταν οι κορυφαίες στιγμές της ΑΕΚ εκτός από τα γκολ, εκ των οποίων μάλιστα το ένα εννοείται ότι ανήκει αποκλειστικά στον Μπαρμπόσα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να βρεθούν και οι τρεις μαζί στην ενδεκάδα, απλώς και μόνο για να γίνει το χατήρι όλων μας, βλέποντάς τους. Το θέμα είναι να μπορέσει ο Δέλλας να βγάλει από αυτούς τους τρεις παιχταράδες τα καλύτερα αγωνιστικά τους στοιχεία και με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, αυτό δεν μπορεί να γίνει χρησιμοποιόντας τους στα άκρα. Το ότι δεν είναι εξτρέμ είναι δεδομένο. Το αν μπορούν να το δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες της θέσης, είναι κάτι διαφορετικό. Το ότι δεν είναι όμως εξτρέμ το έχουν πει πρώτα οι ίδιοι και το έχουν δείξει με την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Υ.Γ: Από τη νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια, εκτός από τη συγκλονιστική στήριξη του κόσμου, θα είναι μεγάλη αδικία να μη σταθεί κάποιος στην αδιάκοπη προσπάθεια του Δέλλα από το πρώτο ως το ενενηκοστό λεπτό να φέρει το ματς στα μέτρα της ομάδας του. Ειδικά από τη στιγμή που η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο προπονητής της με τις κινήσεις του άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας και δικαιούται ένα μεγάλο μερίδιο από την ανατροπή του σκορ και τη σημαντική αυτή νίκη.

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags