Facebook Pixel Άρθρο: Να, ποιος είναι ο Παναθηναϊκός!
| 2015-10-24 18:07:00

Άρθρο: Να, ποιος είναι ο Παναθηναϊκός!

Άρθρο: Να, ποιος είναι ο Παναθηναϊκός!

Αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Ένας Ολυμπιακός απλά με πράσινα χρώματα.

Γράφει ο Νίκος Τοσκίτσης

Και μπορεί να φωνάζει για τις διαιτησίες αλλά όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αδικημένος νοιώθει μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί αυτός να πάρει την θέση των ερυθρολεύκων. Θέση στην οποία βρισκόταν ενώ ακόμα και επί κυριαρχία ΟΣΦΠ και ανά διαστήματα επίσης επωφελήθηκε του συστήματος, όπως τότε το 2010 όταν ο… Σπανάθας έκοψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ή όταν ο ΠΑΟΚ τιμωρούταν με μείον τρεις βαθμούς από τα play off και έχανε την πρόκριση για το Champions League που είχε κερδίσει με το σπαθί του.

Δύο χρόνια μετά από τότε που οι νομικοί σύμβουλοι του Παναθηναϊκού πήγαν στα δικαστήρια με την εφημερίδα «Γαύρος» ως αποδεικτικό στοιχείο για να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ, o Αλαφούζος «χτυπάει» ξανά προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα μπας και γλιτώσει την ήττα στην Τούμπα.

Ετσι λοιπόν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με διάφορους τρόπους μέχρι και με αίτημα στην ΕΠΟ, για δικαστικές κινήσεις κατά διαιτητών και φυσικά το αίτημα που κατέθεσε για αλλαγή του διαιτητή Αρετόπουλου στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, δημιουργεί κλίμα πριν τον αγώνα προσπαθώντας να δημιουργήσει πίεση στον διαιτητή.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός λοιπόν… ξέχασαν και το δήθεν κοινό μέτωπο για το καλό του ποδοσφαίρου και όλα τα σχετικά, λίγα 24ώρα πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, και θα θυμηθούν τις… σχέσεις με τους ασπρόμαυρους, μετά τον αγώνα και αφού πρώτα εξασφαλίσουν, να πάρουν το πιο σημαντικό: τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ σε όλα αυτά αντιδράει και αφήνει να διαρρεύσει πως ο Παναθηναϊκός από το παρελθόν έχει σχέση με το σύστημα που τώρα καταγγέλλει και θυμίζει τις πρόσφατες σημαντικές στιγμές που επωφελήθηκε η αθηναϊκή ομάδα. «O κόσμος κρίνει τον καθένα από την συνολική του στάση», τονίζουν στον Δικέφαλο, την στιγμή και οι ασπρόμαυροι παίζουν ίσως το σημαντικότερο αγώνα ως τώρα της χρονιάς με παίκτες και προπονητή να βρίσκονται υπό πίεση.

Στον ΠΑΟΚ θα είναι απαράδεκτο αν την πατήσουν ξανά όπως στον τελικό Κυπέλλου. Διότι ο μόνος φίλος του ΠΑΟΚ είναι η υπερηφάνεια του και η μοναξιά που νοιώθει ο κόσμος του, σε ιστορικούς αγώνες, σε δρόμους και σε γήπεδα που έδωσε μάχη για ισονομία. Μία απαίτηση ντόμπρα, αληθινή και μακριά από διαπραγματευτικά παιχνίδια.

Ο Τούντορ και οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι παίζουν έναν αγώνα που αν δεν τον κερδίσουν θα βρεθούν σε πολύ μεγάλη πίεση και θα αμφισβητηθούν πλέον (άδικα για μένα) πολύ έντονα.
Ξέρουν ότι πάνε σε «πόλεμο». Η ΠΑΕ καλείται να σταθεί δίπλα τους, να μπει μπροστά στην μάχη! Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ κερδίζει και απαντάει σε όλους εχθρούς αλλά και δήθεν φίλους.

Πηγή: inpaok.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags