Facebook Pixel Μηνύματα από τρεις στον Αναστασίου!
| 2015-10-29 10:10:00

Μηνύματα από τρεις στον Αναστασίου!

Μηνύματα από τρεις στον Αναστασίου!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τους παίκτες που με την εμφάνισή τους απέναντι στον Λεβαδειακό έστειλαν "μήνυμα" στον προπονητή τους. 

Το 3-0 επί του Λεβαδειακού στο κύπελλο δίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου και για μένα είχε μηνύματα από τρεις παίκτες προς τον Γιάννη Αναστασίου, που δεν τους προτιμάει τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα. Αναφέρομαι στον Σωτήρη Νίνη, τον Ρόμπιν Λουντ και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

 Ας αρχίσω από τον Νίνη. Ναι δεν είναι καλός στο πρέσινγκ, ναι δεν έχει καλά τρεξίματα, κυρίως όταν σπριντάρει. Εχει όμως κάτι που δεν διαθέτει άλλο χαφ στον Παναθηναϊκό. Κάθετη πάσα για πλάκα , προσωπική ενέργεια που μπορεί να ακινητοποιήσει την αντίπαλη άμυνα, πόδι απίστευτο στις στημένες φάσεις και σουτ από μέση απόσταση, που μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νίνης έχει το απρόβλεπτο, που τόσο πολύ λείπει από την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και την σωστή πάσα με την μία επαφή. Στην αρχή έπαιζε, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα , το ξεπέρασε , αλλά μετά δεν τον είδαμε . Στην Ξάνθη ήταν έτοιμος, αλλά δεν έπαιξε. Στην Τούμπα(όπου πέρυσι έκανε εξαιρετική εμφάνιση στα play off), ήταν στον πάγκο, αλλά ο κόουτς δεν τον έβαλε ποτέ. Σε ένα παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός υπέφερε στην δημιουργία και ο Μπέργκ δεν πήρε μία πάσα της προκοπής ο Νίνης δεν μπήκε ούτε σαν αλλαγή. Χθες στο ματς με τον Λεβαδειακό κέρδισε το πέναλτι και ευστόχησε, εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Ταυλαρίδη, που σκόραρε και είχε πολλές κινήσεις , που άρεσαν στον κόσμο και του έφτιαξαν την διάθεση. Η εμφάνισή του ήταν καθοριστική στο ματς κυπέλλου και μήνυμα στον Αναστασίου για το ματς με την ΑΕΚ και τα παιχνίδια, που ακολουθούν.

Ο Λουντ από το καλοκαίρι είχε δείξει, ότι είναι ένας παίκτης, που μπορεί να εξελιχθεί σε βασική μονάδα για την ομάδα. Αυτός ο τραυματισμός στα πλευρά κόντρα στην Καμπάλα τον άφησε για καιρό εκτός. Εχει επανέλθει, όμως, και μετά τον Νίνη είναι ο αμέσως επόμενος μέσος, που μπορεί να την δώσει με επιτυχία την κάθετη πάσα. Του λείπει η εμπειρία και η προσωπικότητα, αλλά αυτά αποκτώνται με τα παιχνίδια. Επίσης εκτελεί ιδανικά τις στημένες φάσεις και έχει ένα αριστερό, που «σκοτώνει». Στο πέναλτι με τον Λεβαδειακό έδωσε εξαιρετική πάσα στον Κλωναρίδη, που γύρισε την μπάλα στον Νίνη, ο οποίος έκανε την ντρίμπλα και ανατράπηκε. Επίσης ο Λουντ είχε μία ωραία κίνηση και πάσα μέσα στην περιοχή στον Πράνιτς, που με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Και δύο πολύ καλά σουτ, που για λίγο δεν βρήκαν στόχο. Επίσης ο Φινλανδός έχει το απρόβλεπτο στις ενέργειες του και μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα άκρα. Είναι φανερό, ότι του λείπει ο ρυθμός, αλλά ίσως και αυτός θα έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια , όπου ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα δημιουργίας μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό. Τον είδαμε για λίγο με την Ξάνθη όταν μπήκε αλλαγή και μετά έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι με την Εθνική Φινλανδίας, αλλά δεν έπαιξε, ούτε με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ούτε με τον ΠΑΟΚ.


Και πάμε στον Κλωναρίδη. Ναι είναι παίκτης, που μπορεί να χαθεί σε ένα παιχνίδι, ναι δεν έχει τσαμπουκά στο παιχνίδι του. Είναι, όμως, ίσως ο πιο ταχύς επιθετικός της ομάδας , είναι απρόβλεπτος και αυτός με τις κινήσεις που κάνει και κατά την άποψή μου αυτός θα έπρεπε να είναι η τρίτη λύση στην επίθεση πίσω από τον Μπέργκ και τον Καρέλη και όχι ο Πέτριτς. Παρότι εδώ και δύο εβδομάδες στις προπονήσεις (απ’ότι μαθαίνω) δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση θέση βασικού πήρε στο χθεσινό ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και όχι σε κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το γκολ, που πέτυχε ήταν εκπληκτικό, αλλά δυστυχώς του προκάλεσε τράβηγμα και δεν θα παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι τρεις παίκτες έδειξαν στο ματς κυπέλλου, ότι αν τους εμπιστευθεί ο Αναστασίου στη συνέχεια, μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, που έχει γίνει προβλέψιμη και μονότονη.

ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί με τον Χρήστο Δώνη , που δεν χωράει ούτε στην 18αδα του αγώνα κυπέλλου, με τόσες απουσίες, αλλά σίγουρα η συμπεριφορά απέναντί του δεν είναι σωστή. Εχει εξαφανιστεί στην κυριολεξία και ο προπονητής του δεν του έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση. Είναι κρίμα , διότι το προηγούμενο καλοκαίρι που ανανέωσε υπήρχαν προοπτικές εξέλιξης, αλλά φέτος δεν παίζει καθόλου. Είναι παιδί από τα σπλάχνα του Παναθηναικού και το πιο σωστό για μένα είναι τον Γενάρη να τον αφήσουν να πάει να παίξει κάπου δανεικός.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags