Facebook Pixel Ο Β. Σκουντής για Σπανούλη και τη νίκη του Ολυμπιακού!
| 2015-10-31 13:40:00

Ο Β. Σκουντής για Σπανούλη και τη νίκη του Ολυμπιακού!

Ο Β. Σκουντής για Σπανούλη και τη νίκη του Ολυμπιακού!

Στις 15 του περασμένου Μαΐου αυτό το (ίδιο) έργο ο Σπανούλης το είχε δει (και το πανηγύρισε δεόντως) μαζί με τον Λαφαγέτ...

...αλλά χθες ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποδείχτηκε... μονοφαγάς: το καλάθι που έβαλε στα 55 δευτερόλεπτα, και έμοιαζε βγαλμένο από το τρομερό κρεσέντο του στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν εκείνο το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό την ώθηση να αποδράσει από το Μιλάνο με τη νίκη και να νιώσει ότι στέκεται γερά στα πόδια του.

Στη Μαδρίτη ο Σπανούλης αστόχησε στα πρώτα έντεκα σουτ, που κανείς δεν τα θυμόταν όταν έβαλε τα τέσσερα τελευταία απέναντι σε τέσσερις διαφορετικούς αντιπάλους. Χθες ο Λαφαγέτ ανέσυρε από τη μνήμη του τα κόλπα τού πρώην συμπαίκτη του στις περυσινές προπονήσεις του Ολυμπιακού και δυο φορές, που τον είδε να πηγαίνει αντίθετα από το σκριν, εκμαίευσε το επιθετικό φάουλ...

Ως εκεί και μη παρέκει όμως!

Στη φάση που έμελλε να καθορίσει την τύχη του αγώνα, ο Σπανούλης δεν έκανε το ίδιο λάθος και κτύπησε τον Λαφαγέτ και όλους τους Μιλανέζους στο δόξα πατρί! Το χρονόμετρο των 24'' κόντευε να μηδενιστεί, ο Λαφαγέτ τον έκλεισε στη γωνία, αλλά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Βασίλη αποδείχτηκε υπέρτερο όλων των συνθηκών και των συγκυριών. Το σουτ με το step back, που αποτελεί εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν του, έμοιαζε με μια προσευχή την οποία όλως περιέργως εισάκουσε η... Παναγίτσα (Μadonnina) του Duomo και από εκεί και πέρα όλα έγιναν ιστορία!

Το υστερόγραφο αυτής της ιστορίας το έβαλε με το επιγενόμενο γκολ-φάουλ ο Πρίντεζης, το μεγαλύτερο κομμάτι της (στην ποσόστωση του σκοραρίσματος) ήταν έργο του Γιανγκ, συν τοις άλλοις ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικά πράγματα από τα τελειώματα του Χάκετ και τις άμυνες του Μάντζαρη και να πώς οι πέντε νίκησαν τον ενάμιση!

Ενας ο ασυγκράτητος Τζεντίλε, που για πολλή ώρα έπαιζε μόνος εναντίον όλων, και μισός ο Σίμον!

Εν τέλει ο Ολυμπιακός των ολίγων ασίστ (12), των πολλών, και μάλιστα φτηνών λαθών (16), και των άσφαιρων πυρών από τα 6μ.75 (5/20) διασώθηκε χάρη στην άμυνά του και μάλιστα κόντρα στη διαφαινόμενη ροή της αναμέτρησης: οι φιναλίστ της περυσινής Ευρωλίγκας δέχτηκαν 23 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά και 43 στα υπόλοιπα τριάντα, εγκλωβίζοντας τους Μιλανέζους, που κρέμονταν αποκλειστικά από τα... χέρια του Τζεντίλε.

Οταν, στο 33ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν έξι πόντους πίσω, δεν πανικοβλήθηκαν και έδειξαν χαρακτήρα. Τότε που (όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο Μάκης Δενδρινός) «έσφιξαν τα γάλατα» ενδύθηκαν την αμυντική πανοπλία τους, αντεπιτέθηκαν με αιχμές του δόρατος τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Γιανγκ, έφεραν τον (υψηλό) ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους, έτρεξαν ένα σερί 10-0 με το οποίο μετέτρεψαν το 60-54 σε 60-64 και γύρισαν τούμπα την κατάσταση.

Ο Τζεντίλε ισοφάρισε σε 64-64, οι οικοδεσπότες αναθάρρησαν, αλλά τότε, σε μια deja vu φάση, πήρε την κατάσταση στα χέρια του αυτός που είναι σεσημασμένος για την ικανότητά του να καθαρίζει τις βρόμικες μπουγάδες. Πρόκειται επίσης για εκείνον ο οποίος φοράει στη φανέλα του το νούμερο (επτά) της κολεξιόν του διάσημου μόδιστρου που έχει δώσει το όνομα της στην Ολίμπια (ΕΑ7 Emporio Armani) και, ως γνωστόν, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι ιερό!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags