Facebook Pixel Πότε έπαιξε η ΑΕΚ τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της;
| 2015-11-30 17:32:00

Πότε έπαιξε η ΑΕΚ τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της;

Πότε έπαιξε η ΑΕΚ τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της;

30-11-1924. Υπάρχουν πολλές αναφορές για τον πρώτο αγώνα που έδωσε η ΑΕΚ στην ιστορία της.

Άλλες πηγές θέλουν να ντεμπουτάρει η ένωση απέναντι στον Ολυμπιακό Όμιλο Πειραιά, προπομπό του ΟΣΦΠ που τον κέρδισε 3-2 τον Φεβρουάριο του 1925, ενώ άλλες αναφέρουν ως πρώτο παιχνίδι το φιλικό με τον Ατρόμητο, ισόπαλο 1-1 τον Οκτώβριο του 1924.

Η πιο διαδεδομένη είναι αυτή που αναφέρει ως πρώτο αγώνα της ιστορίας της, το φιλικό με αντίπαλο τον Αίαντα Αθηνών, την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου το 1924. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του ΠΑΟ, το σημερινό «Απόστολος Νικολαϊδης», το μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, αφου μπορούσε να φιλοξενήσει 6000 θεατές.

Ο δικέφαλος κέρδισε 2-0 τον Αίαντα, ο οποίος είχε ιδρυθεί λίγους μήνες νωρίτερα από την ΑΕΚ και συμμετείχε τότε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Ο πρώτος αντίπαλος της ένωσης είχε συνολικά δυο συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία και δυο στην δεύτερη, το 1927 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Β΄ΕΠΣ, μέχρι την περίοδο 1927-28 όπου ήταν και η τελευταία στην ιστορία του, αφού στο τέλος της διαλύθηκε.

Η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, που λίγους μήνες αργότερα συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Αθηνών, απαρτιζόταν από τον τερματοφύλακα Κίτσο, στην άμυνα οι Ιερεμιάδης, Ασδέρης, στο κέντρο Χατζόπουλος, Κεχαγιάς, Δημόπουλος, Παρασκευάς και στην επίθεση Καραγιαννίδης, Μπαλτάς, Μήλας,Ιππιάδης, Γεωργιάδης. Όλοι, πλην του Κίτσου ο οποίος ήταν αθλητής στο άλμα του Εθνικού, είχαν γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Τα προβλήματα σε αυτά τα πρώτα φτερουγίσματα ήταν τεράστια. Δεν υπήρχε χώρος για προπονήσεις, πρώτο προπονητήριο το γήπεδο τένις στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Επίσης η έλλειψη πόρων, οι αθλητικές στολές και η φύλαξη τους ανήκαν στη φροντίδα των παικτών, όσο για προπονητή ούτε λόγος.

ΠΗΓΗ: aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags