Facebook Pixel Αποθεωτικό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Λίβερπουλ!
Ποδόσφαιρο
| 2015-12-03 14:56:00

Αποθεωτικό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Λίβερπουλ!

Αποθεωτικό σχόλιο Σωτηρακόπουλου για Λίβερπουλ!

Ο Στάριτζ της δίνει το εύκολο γκολ!

Μήπως τελικά για την Λίβερπουλ είναι καλύτερο να παίζει όλα τα παιχνίδια της μακριά από την έδρα της; Γιατί από την ώρα που την ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη περάσει -χωρίς να χάσει- από τις έδρες της Τότεναμ της Μάντσεστερ Σίτι της Τσέλσι και την Σαουθάμπτον, ομάδων που σταθερά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Μάλιστα έκανε σε τρία από αυτά τα παιχνίδια εντυπωσιακές νίκες σκοράροντας 13 φορές και πετυχαίνοντας τεράστια σκορ, με την εμφάνιση της καταφέρνει να πείσει και τον πιο δύσπιστο! Τι εχει ομως αλλάξει από τη στιγμή που ο Γερμανος την ανέλαβε; Πρώτα απ' όλα η εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών στον εαυτό τους. Η Λίβερπουλ που δεν είχε νικήσει για σχεδόν δύο μήνες παιχνίδι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι το τεταρτο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τώρα μετράει επτά νικηφόρα παιχνίδια στα τελευταία οκτώ σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ούτε πριν έχανε ματς,αφου επι Ροτζερς ειχε πολλές ισοπαλίες και η τελευταία της ήττα εκτός έδρας αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειναι στο Ολντ Τράφορντ πριν απο τρεις μήνες! Αν δεν είχε συμβεί το στραβοπάτημα με την Κρίσταλ Παλας το οποίο φαίνεται να στοιχειώνει και τον ίδιο τον Κλοπ σύμφωνα με δηλώσεις του, η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή θα ήταν μόλις τρεις πόντους πίσω από την κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ!

Το εκπληκτικό αυτού του σερί είναι πως εκεί που σκόραρε με το σταγονόμετρο, η Λίβερπουλ φαίνεται να βρήκε τον χαμένο της εαυτό, εκείνον που δύο χρόνια πριν παραλίγο να την οδηγήσει στην κορυφή! Όμως ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται μακριά από το Άνφιλντ είναι εκείνος που την κάνει διαφορετική. Γιατί οι μεγάλες νίκες της όπως στο Λονδίνο με την Τσέλσι, στο Μάντσεστερ με τη Σίτι και τώρα στο Σαουθάμπτον ήρθαν σε εκτός έδρας παιχνίδια επειδη με τον τρόπο που αγωνίζεται, πιέζοντας ψηλά, κλέβοντας μπάλες και δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα απο τα άκρα είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία των ποδοσφαιριστών της, σε αντίθεση με τα εντός έδρας ματς οπου οι μαζικές άμυνες την ταλαιπωρούν!

Φυσικά την διαφορά μπορει μελλοντικά να την κάνει ο πολύ χαρισματικός ποδοσφαιριστής που λέγεται Ντανιελ Στάριτζ. Κατά τη γνώμη μου μόνο ο Σέρχιο Αγουέρο είναι καλύτερος από τον Αγγλο επιθετικό, όταν όμως αυτός αγωνίζεται κανονικά και συνέχεια και όχι όταν περνάει τον πιο πολύ καιρό του στον πάγκο τον φυσιοθεραπευτών. Η ικανότητα στο τελείωμα των φάσεων από τον Στάριτζ έκανε τη διαφορά για την Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον. Σε ένα αγωνιστικό σημείο του παιχνιδιού, μάλιστα όπου οι "Αγιοι" ήταν καλύτεροι και είχαν προηγηθεί μόλις μετά από 41 δευτεροκεπτα και πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές της Γιούργκεν Κλοπ! Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως επιτέλους βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα ο νεαρός Οριγκί πιο χαρούμενη βραδιά δεν μπορούσα να ζήσουν οι φίλοι των "Ρεντς". Ο Βέλγος που είχε κλέψει την παράσταση στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας πριν από 16 μήνες, όχι μόνο κατάφερε να σκοράρει αλλά στο τέλος της βραδιάς ειχε πετύχει και χατ τρικ!

Τώρα με την συμμετοχή στα ημιτελικά του Λιγκ καπ για 16η φορά -ρεκόρ- η ομάδα εχει την ευκαιρία να παει σε εναν τελικό και ο Κλοπ να γευτεί την εμπειρία του Γουεμπλει μολις στους πρώτους μήνες του στο νησί! Ταυτόχρονα ο ίδιος λέει και το αποδεικνύει ξεκάθαρα με τις πράξεις του πως δεν υπάρχει κανένα ματς που είναι αδιάφορο, η που πρέπει να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Έτσι κατάφερε να ξεμπερδέψει το κουβάρι στην Ευρώπη, με την Λίβερπουλ να είναι τώρα φαβορί και για την πρώτη θέση του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ και στο Λιγκ καπ ήδη με δύο νίκες έφτασε μια ανάσα από τον τελικό. Οι καλές ομάδες μαθαίνουν να ζουν διεκδικώντας τίτλους και δεν παρατάνε παιχνίδια και αυτο ειναι ενα μάθημα του Γερμανού προς όλους!

Η Λίβερπουλ, τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια, με μία πολύ εντυπωσιακή νίκη με 0-5 μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ έστελνε σε όλους ένα μήνυμα πως ήταν έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή ίσως στον τίτλο να μην μπορεί να φτάσει, αν και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μέχρι το τέλος της σεζόν! Ενα είναι σίγουρο: πως ο Κλοπ κατάφερε πάρα πολυ γρηγορα να αλλάξει τη ψυχολογία μιας ομάδας που ηταν ολοφάνερο πως ειχε καλύτερους παίκτες απο οτι έδειχναν τα αποτελέσματα της και πρέπει να μην λησμονούμε πως αυτο τον καταπληκτικό τροπο εναλλαγής της μπάλας υπό πίεση οι τωρινοί παίκτες της τον έμαθαν υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ροτζερς, ωστόσο η άφιξη του Γερμανού ηταν απαραίτητη ( και εμπνευσμένη) γιατι χωρις αυτη την αλλαγή δεν υπήρχε περίπτωση η Λιβερπουλ να αντιμετώπιζε με τοσο υψηλή αυτοπεποίθηση τα δύσκολα ματς!

Από εδώ και εμπρός όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον αφενός θα είναι υγιής ο Στάριτζ ώστε το πρόβλημα του εύκολου γκολ να μπορεί να λυθεί, αλλά και το κατά πόσον η οποια γκέλα θα γίνει ( γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί) να αντιμετωπιστει με νηφαλιότητα! Εάν αυτά συμβούν τότε μην αποκλείεται όταν έρθει η άνοιξη, η Λίβερπουλ να είναι ακόμα και μέσα στη μάχη του τίτλου!

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags