Facebook Pixel Άρθρο για τον ΠΑΟ: Το μπάσκετ είναι για... άντρες!
| 2016-01-09 17:32:00

Άρθρο για τον ΠΑΟ: Το μπάσκετ είναι για... άντρες!

Άρθρο για τον ΠΑΟ: Το μπάσκετ είναι για... άντρες!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού φλέρταρε με τον... πνιγμό, ο Φελντέιν έδειξε τα... κότσια του και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει γι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η νίκη. Και πριν ξεκινήσουμε να γκρινιάζουμε, να μουρμουράμε, να σιχτιρίζουμε και να διαολοστέλνουμε ας κάτσουμε να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Και αυτό ήταν η νίκη. Να μπορέσει να πάρει την πρώτη του νίκη στο Top-16 και να διαφυλάξει ως... κόρη οφθαλμού το σπίτι του. Οπότε, οι «πράσινοι» έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να είναι δικαιολογημένα ικανοποιημένος, αλλά και να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με τη Μάλαγα έδειξε ότι την... είχε οποιαδήποτε στιγμή ήθελε, αλλά και πως μπορούσε να χάσει οποιαδήποτε στιγμή ήθελε. Όποτε ήθελε έπαιρνε διαφορά, αλλά όποτε ήθελε η Μάλαγα την... εξανέμιζε. Οι «πράσινοι» δε βρήκαν ποτέ ρυθμό, ο Καλάθης ήταν εκτός αγώνα, ο Φελντέιν το ίδιο, ο Παππάς δεν μπήκε στο πνεύμα της αναμέτρησης (άλλωστε αγωνίστηκε μόλις 7:52) και έτσι έμεινε μόνος του ο Διαμαντίδης για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και τα... έβγαλε.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να... πνιγεί από μια... κουταλιά ζώνης. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς συνάντησαν ανυπέρβλητα προβλήματα σε μια, όχι και τόσο ιδιαίτερη ζώνη, του Χουάν Πλάθα και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Τα σουτ δεν έμπαιναν, τα λάθη διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο, το μυαλό «θόλωνε» και περίεργες... σκέψεις έκαναν την εμφάνισή τους.

Όμως, την κρίσιμη στιγμή δήλωσε παρών ο Τζέιμς Φελντέιν. Ο Δομινικανός του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από μπάλες που καίνε, από χρονόμετρα που μετρούν αντίστροφα και από την πίεση του αποτελέσματος. Ο Φελντέιν στα τελευταία δευτερόλεπτα, όχι μόνο δεν κρύφτηκε, αλλά πήρε πάνω του τα δύο πιο κρίσιμα σουτ του αγώνα και δικαιώθηκε. Έχασε το πρώτο, αλλά στα... παπούτσια του. Πήρε το επόμενο και έδωσε στον Παναθηναϊκό την νίκη. Μια νίκη που αν διαχείρισή της γίνει με σωστό τρόπο, τότε μπορεί να αποδειχθεί κομβική για την πορεία της ομάδας στο Top-16.

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κερδίσει πάρα πολλά ματς στο νήμα. Στο τελευταίο σουτ. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα είναι αν αυτό, εκ του αποτελέσματος, σφυρηλατεί την ομάδα, ή αν θα την... τιμωρήσει κάποια στιγμή.

ΥΓ2: Το σημαντικότερο όλων είναι το ΟΑΚΑ να παραμείνει αλώβητο. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

ΥΓ3: Θα ήταν... εγκληματικό αν ο Παναθηναϊκός έχανε το ματς από τη ζώνη...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags