Facebook Pixel Πέρασε η πρόταση του ΠΑΟΚ για τους δανεικούς!
| 2016-01-22 22:06:00

Πέρασε η πρόταση του ΠΑΟΚ για τους δανεικούς!

Πέρασε η πρόταση του ΠΑΟΚ για τους δανεικούς!

Πανηγυρίζουν στον “Δικέφαλο” καθώς η Λίγκα ενέκρινε την πρόταση της ομάδας που, μεταξύ άλλων, θα δώσει λύση στο ζήτημα των δανεικών παικτών.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League είχε ευτυχή κατάληξη για τον ΠΑΟΚ αφού εγκρίθηκε το αίτημα του, που προβλέπει τη δημιουργία Β' ομάδων, οι οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα φτάνοντας έως και τη Football League. Η πρόταση αυτή είναι βασισμένη στα πρότυπα του αντίστοιχου μοντέλου που εφαρμόζεται στην Ισπανία.

Η παραπάνω καινοτομία έχει τις δυνατότητες να επιφέρει πολλές βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρώτα απ' όλα, διαφαίνεται επιτέλους η λύση στο θέμα των δανεικών παικτών, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει το ποδόσφαιρό μας τα τελευταία χρόνια προκαλώντας συζητήσεις επί συζητήσεων. Πλέον, οι μεγάλες ομάδες δεν θα έχουν λόγο να δανείζουν ποδοσφαιριστές δεξιά και αριστερά από τη στιγμή που θα διαθέτουν Β' ομάδες σε αρκούντως ανταγωνιστικό επίπεδο.

Αυτό είναι και το δεύτερο θετικό της υπόθεσης. Οι Β' ομάδες θα μπορούν να λειτουργούν ως προθάλαμος των Α' με πολύ καλύτερες προοπτικές από ότι οι σημερινές Κ20. Οι ποδοσφαιριστές θα αποκτούν εμπειρία αγωνιζόμενοι σε υψηλότερο επίπεδο εναντίον έμπειρων παικτών και όχι μόνο συνομηλίκων τους. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο τα νέα ταλέντα θα παραμένουν στις τάξεις και στη φιλοσοφία του συλλόγου στον οποίο ανήκουν, δίχως να χρειάζεται να κάνουν τα απαραίτητα “αγροτικά” με τη μορφή δανεισμών ώστε να “ψηθούν”.

Εξυπακούεται, βεβαίως, πως ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας δυστυχώς δεν...κάνει για όλους αφού δεν έχουν όλοι οι σύλλογοι την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν Β' ομάδες. Ταυτόχρονα, η Football League θα χρειαστεί να μετατραπεί σε ημιεπαγγελματική κατηγορία για να χωρέσει στις τάξεις της τις Β' ομάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής:


«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:


1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα 20ης-30ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

2/ Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση της Super League περί λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου (Super League – Football League – ΠΣΑΠ) και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του συνεταιρισμού προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

4/ Ομόφωνα επί της αρχής έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή Β’ Ομάδων σε εθνικά Πρωταθλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρομερή ανακοίνωση ΠΑΟΚτσήδων για Θύρα 13!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags