Facebook Pixel Και με 10, έριξε... ροπαλιά η ΑΕΚ!
| 2016-01-29 07:10:00

Και με 10, έριξε... ροπαλιά η ΑΕΚ!

Και με 10, έριξε... ροπαλιά η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-1 του Ηρακλή και βρίσκεται κοντά στους «4», παρότι έπαιζε για 58 λεπτά με 10 παίκτες. Με αυτογκόλ του Ζιαμπάρη προηγήθηκε η Ένωση, Κολοβέτσιος, Πλατέλλας, Αραβίδης τα άλλα τέρματα. Μείωσε με Βέλλιο στο 90’ ο «γηραιός». Τραγική διαιτησία από Δελφάκη.

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 4-1 του Ηρακλή και αν προσέξει, μπορεί να δώσει στη ρεβάνς του Καυταντζογλείου διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με Τζιμπούρ-Μπουονανότε

Μπορεί στο πρωτάθλημα να μήν έχουν χρόνο συμμετοχής, τα παιχνίδια του Κυπέλλου όμως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γκουστάβο Πογιέτ, για να τσεκάρει την ετοιμότητα των Μπουονανότε-Τζιμπούρ, οι οποίοι ξεκίνησαν βασικοί, όπως και άλλοι παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής (Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Πλατέλλας). Ο Ανέστης πάντως παρέμεινε κάτω απ’τα γκολπόστ, παρά την επιστροφή του Μπαρόχα στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Αυτογκολάρα...

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα. Στο 7’ ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Κολοβέτσιος έβαλε την προβολή, ο Ζιαμπάρης στην προσπάθειά του να διώξει, πλάσαρε την μπάλα στην εστία της ομάδας του, ο Χουάντερσον ξεγελάστηκε και έτσι έγινε το 1-0. Η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 15, μετά από μαγική ομαδική συνεργασία. Μπακάκης-Μπουονανότες, άλλξαν την μπάλα, η οποία μοιράστηκε στον Μάνταλο, εκείνος έδωσε στον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να τη στείλει στην κενή εστία.

Κόκκινη, μπάχαλο και 2-0...

Από εκείνο το σημείο ο Ηρακλής άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να ανεβάζει τις γραμμές του προς την εστία του Ανέστη, ο οποίος δεν απειλήθηκε παραταύτα ιδιαίτερα. Και φτάνουμε στο 32’, σε μία φάση που σηκώθηκε όλο το ΟΑΚΑ και αποδοκίμασε τον Δελφάκη. Ο διαιτητής έδωσε μέσα σε 4 λεπτά δεύτερη κίτρινη στον Μπακάκη αφήνοντας την Ένωση με 10. Και αν η δεύτερη δικαιολογούταν, η πρώτη ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Οι Αεκτζήδες άρχισαν να λένε υβριστικά συνθήματα κατά του ρέφερι, ο οποίος διέκοψε το ματς για συστάσεις, στις οποίες πήρε μέρος και ο Πογιέτ, με τον προπονητή του Δικεφάλου να τη λέει στεγνά στον άρχοντα της αναμέτρησης για τις αποφάσεις του. Και δεν ήταν λίγα τα φαλτσοσφυρίγματα του. Στο 2’ δεν είδε πεντακάθαρο χέρι του Μπαρτολίνι που καπάκωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όπως και στο 19’ δεν υπέδειξε ίδια παράβαση για τον Λαμπρόπουλο.

Θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ παίζοντας με 10 θα κλεινόταν και ο Ηρακλής θα μπορούσε να κυνηγήσει την ισοφάριση. Έλα όμως που οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο δεν κλείστηκαν αλλά πέτυχε και το 2-0, με τον Κολοβέτσιο στις καθυστερήσεις. Έτσι οι παίκτες του Πογιέτ «έδειξαν» πώς μπορούσαν να αντιδράσουν παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα. Αν θυμάστε, ο Ουρουγουανός είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ότι θα ήθελε να δει πώς θα λειτουργήσει η ομάδα του σε περίπτωση πουβρεθεί στην ίδια θέση.

Μίλησαν Πλατέλλας-Αραβίδης, αλλά και... Βέλλιος στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής, όπως ήταν φυσικό, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ, προκειμένου να μειώσει το σκορ και να ελπίζει για πρόκριση στη ρεβάνς. Ωστόσο, η Ένωση είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και φρόντιζε να βγάζει γρήγορα την μπάλα στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Πλατέλλα και του Αραβίδη (μπήκε αντί του Τζιμπούρ για να φρεσκάρει την επίθεση). Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν με ψυχραιμία να φτάσουν και σε τρίτο γκολ! Στο 72’, ο Πλατέλλας βρήκε πεδίο βολής έξω απ’την περιοχή, η μπάλα κόντραρε (ξεγελώντας ξανά τον Χουάντερσον) και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αραβίδης ανετράπη απ’τον Χουάντερσον, ο Δελφάκης έδειξε την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο επιθετικός της Ένωσης ευστόχησε για το 4-0, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού ο Βέλλιος μείωσε στο τέλος της αναμέτρησης.

Αυτό όμως που φάνηκε είναι το γεγονός, ότι η ΑΕΚ με 10 παίκτες έπαιξε καλύτερα, αφού σημείωσε 3 γκολ, έναντι ενός, όταν έπαιζε κανονικά...

ΑΕΚ (Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (77’ Ντίντακ), Μπουονανότε (33’ Γκάλο), Τζιμπούρ (67’ Αραβίδης)

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Κυριακίδης (75’ Ζιαμπάζης), Τσιλιανίδης (60’ Λουκίνας), Πάσας, Βέλλιος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags